Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 batų modeliai, madingi šį sezoną: kokius rinktis ir prie ko derinti?

Modernus vintažas, klasika ir patogumas – tokie bruožai, stilistės Gretos Kukštaitės teigimu, geriausiai atspindi šio pavasario ir vasaros avalynės tendencijas.
Avalynės tendencijos
Avalynės tendencijos / Vida Press ir „Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr.

Kalbėdama apie jas, stilistė sako, kad šį sezoną vyraus klasikiniai batų modeliai, juoda spalva, kūno atspalvis. Batelių kulnai – klasikiniai ploni, smailūs arba stambūs kvadratiniai. Vis dar bus aktualūs batai, kvadratinėmis nosimis.

Taip pat madingos spalvos, ypač kalbant apie kaubojiškus batus ir sportbačius. Kaip sako G.Kukštaitė, batai gali būti tiesiog ryškūs vienspalviai arba marginti spalvų blokais.

Paklausta, kokie batų modeliai madingi šį sezoną, pašnekovė išskiria kaubojiškus batus, retro stiliaus sportbačius, loaferius, Mary Jane batelius, balerinas ir batus kvadratiniais kulnais.

Kaubojiški batai

Pasak G.Kukštaitės, dabar madingi spalvoti, siuvinėti kaubojiški batai iki kelių. Vėsesniu oru juos galima derinti su labiau prigludusiomis kelnėmis ar džinsais, bet ne su visiškai aptemptais, – tiesiog kišti kelnes ar džinsus į batus. Šiltesniu oru kaubojiški batai tiks prie trumpesnių suknelių ar sijonų, taip pat ir prie ilgesnių su skeltuku.

Sportbačiai

Šį pavasarį ir vasarą, stilistės teigimu, madingi lengvi, vintažiniai, teniso stiliaus bateliai, kurie išstumia grubius, vadinamuosius tėčio, sportbačius. Kalbėdama apie jų derinimą prie drabužių, G.Kukštaitė sako: „Sportbačiai yra avalynė, kurią fašionistos jau seniai derina prie visko – tiek prie klasikinių kelnių ir švarko kostiumų, tiek prie visiškų laisvalaikio derinių – nuo sportinių kostiumėlių iki suknelių.“

Loaferiai

Dar vienas madingas batų modelis – loaferiai, kurie, beje, jau seniai nebėra jokia naujiena. Tiesa, šį sezoną, kaip patikslina pašnekovė, nebemadingi itin grubūs loaferiai (angl. chunky), tad rekomenduojama rinktis minimalistiškesnius ir be akį rėžiančių detalių – pavyzdžiui, itin stambių pigiai atrodančių grandinių.

Mary Jane bateliai

„Klasikinis, laikui nepavaldus ir tikrai labai gražiai atrodantis modelis“, – apie šį sezoną ypač madingus Mary Jane batelius kalba stilistė.

Balerinos bateliai

Kai nesinori varginti kojų ir avėti aukštakulnių, puikus pasirinkimas – lygiapadės lengvutės balerinos.

Plonas ir kvadratinis kulnas bei subtilesnė platforma

Šį sezoną, pasak G.Kukštaitės, taip pat madingi batai, turintys klasikinį ploną kulniuką arba neaukštą stambų kvadratinį kulną, o praėjusį pavasarį buvusius madingus batus su platforma keičia subtilesni ir elegantiškesni modeliai (nuotr. žemiau).

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Paklausta apie derinimą, stilistė sako, kad loaferiai, Mary Jane ir balerinos bateliai prie aprangos derinami gana panašiai: „Jie – elegantiški, klasikiniai, aišku, priklauso nuo jų stilistikos, nes gali būti visokių, bet iš esmės tai yra labai universalūs modeliai, kurie puikiai tinka prie įvairių sijonų, suknelių, tiesesnio kirpimo džinsų ir kelnių – kad neuždengtų gražių ir stilingų batų. Loaferius vis dar galima derinti prie baltų kojinių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius