-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drabužių kūrėja: kaip kurti garderobą, kad šventėms nereikėtų pirkti naujų drabužių?

Artėjant šventiniam žiemos laikotarpiui, gruodžio dienos tirpsta tarp darbų, dovanų ir nesibaigiančių susibūrimų su draugais, artimaisiais ar kolegomis. Įsisukus į šventinį maratoną, ranka kone intuityviai kyla prigriebti dar vieną suknelę ar blizgantį sijoną. Kaip naudojantis garderobą jungiančiais drabužiais–akcentais savo šventinę spintą kurti „protingiau“ pranešime žiniasklaidai pataria drabužių kūrėja Agnė Gilytė.
„CAPSULE by Agnė Gilytė“  drabužiai
„CAPSULE by Agnė Gilytė“ drabužiai / G.Gedminaitės nuotr.

Kalėdinis laikotarpis neretai savo tempu ir renginiais sudrebina mūsų įprastą rutiną, o švenčių sūkuryje įsisukę žmonės yra linkę įsigyti gerokai daugiau vienai progai skirtų rūbų nei bet kuriuo kitu metų laiku.

„Tai padiktuoja ne tik noras puoštis, bet ir padidėjęs gyvenimo tempas, kuris pakiša koją planuojant drabužių derinius, kuriuos norėtume dėvėti per įvairius šventinius susibūrimus“, – sako drabužių kūrėja, nesenai pristačiusi „CAPSULE by Agnė Gilytė“ šventinę rūbų kapsulę.

Anot A.Gilytės, planuojant šventinių rūbų derinius pirmiausiai derėtų galvoti ne apie garderobo kūrimą nuo nulio, o apie drabužius–akcentus, kurie vėliau galėtų būti naudojami įprastuose mūsų aprangos deriniuose.

„Dirbdama mados industrijoje pastebėjau, jog sezonų cikliškumą padeda pažaboti sumanus požiūris į spintos pagrindą. Turint universalią ir kokybišką drabužių bazę, ją galima nesunkiai performuoti šventiškam sezonui. Tam tereikia garderobą jungiančių akcentų.“

Drabužių kūrėja pataria kaip garderobo akcentus rinktis neįprastų, įdomių spalvų drabužius – subtiliai blizgantį sidabrą, vyšninę ar ciklamenų spalvas, o pilnam įvaizdžio išpildymui atkreipti dėmesį ir į prabangos jausmą suteikiančias medžiagas kaip, pavyzdžiui, aksomas.

Pasak A.Gilytės, aksomas ar šilkinį švelnumą ir lengvumą primenančios medžiagos pabrėžia jausmingumą ir moteriškumą: „Tai drabužiai, kurie ne tik kuria šventinę nuotaiką, bet ir leidžia juos vilkinčiai moteriai suspindėti ir pasijusti ypatingai. Taip, kaip ir norisi jaustis per šventes“.

„Gero sukirpimo ir kokybiškai pasiūti puošnesni drabužiai vėliau natūraliai tampa mūsų kasdienio garderobo dalimi. Pavyzdžiui, aksominis švarkas šventiniu sezonu gali puikiai derėti su šilkine suknele, o sausio mėnesį persimainyti į prabangią akcento detalę dėvint paprastus juodus džinsus ir golfą“.

„Svarbiausia nepasiduoti impulsui pirkti drabužius, kurių vėliau neturėsite prie ko derinti. O lengvesnė spinta leis mėgautis tuo, kas šventiniu laikotarpiu yra brangiausia – laiku, skirtu dalintis su artimaisiais, draugais. Laiku, skirtu sau“, – patarimais dalinasi A.Gilytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius