Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip lakuosime nagus šį rudenį? Manikiūro meistrė išskyrė madingas spalvas ir dekoro detales

Manikiūro ir pedikiūro meistrė Juliana Perveinienė, remdamasi šio sezono podiumo tendencijomis, išskyrė, kokios nagų spalvos, raštai ir dekoro detalės madingos šį rudenį.
Spalvotas manikiūras
Nagų lakas / 123RF.com nuotr.

Pasak J.Perveinienės, stebint dizainerių 2022–2023 m. rudens ir žiemos sezono kolekcijas, buvo galima pastebėti keletą ryškesnių manikiūro tendencijų, kurias šį rudenį kiekviena galės pritaikyti sau.

Prieš pradėdama kalbėti apie jas, manikiūro meistrė pasidalija pastebėjimu, kad šį sezoną nėra griežtų apribojimų dėl nagų formos ir ilgio: „Ant podiumo buvo galima matyti ir labai trumpų, ir labai ilgų nagų, ir kvadrato, ir migdolo, ir net stileto formos. Tad, sakyčiau, tendencijos labai įvairiapusės, belieka kiekvienai išsirinkti tai, kas arčiau širdies, ir adaptuoti tai sau.“

Karolinos Beleškienės nuotr./Juliana Perveinienė
Karolinos Beleškienės nuotr./Juliana Perveinienė

Ryškios, pastelinės spalvos

Kaip vieną ryškiausių tendencijų meistrė išskiria spalvas – jos nebe tamsios ir prigesintos, kaip dažniausiai būdinga šaltajam sezonui, o ryškios, pastelinės.

„Bene labiausiai džiuginantis dalykas buvo spalvos. Tarsi įprasta, kad rudenį jos tampa niūresnės, tamsesnės, prigesintos – pilka, ruda, tamsiai žalia ir kt. O šį sezoną – priešingai: stebint mados kolekcijas matyti daug ryškių, pastelinių, gaivių spalvų, kurios vyrauja ne tik drabužiuose, bet atsikartoja ir naguose. Mums gal nėra tiek įprasta kokį lapkritį nagus lakuoti rožine ar žydra, bet šio sezono tendencijos kaip tik ir išsiskiria tokiomis spalvomis (žemiau esančiose nuotraukose – dizainerių kolekcijų modeliai – red.)“, – sako J.Perveinienė.

Kristalai, perlai, metaliniai burbuliukai

Kristalais, perlais dekoruoti nagai – nebe naujiena, tačiau ir šį sezoną ši tendencija niekur nesitraukia. Manikiūro meistrės teigimu, nėra jokių standartų, kiek kristalų ar perlų turi puošti nagą – jų gali būti vos vienas kitas, o gali būti ir daug. „Tai gana lengvas būdas papuošti nagus, o ir atrodo jie efektingai“, – pastebi pašnekovė.

Dar vienas būdas, norinčioms įvairovės, – nagus puošti metalo burbuliukais ar kitomis formomis: „Ant podiumo buvo matyti ir gana nemažais metalo burbuliukais dekoruotų nagų. Žinoma, gyvenime tas tendencijas turime adaptuoti pagal save, kad būtų gražu ir patogu mums pačioms.“

„Nuogi“ nagai

Dar viena ne nauja, bet vis dar populiari ir dažnai ant podiumo matyta tendencija – vadinamieji „nuogi“ nagai.

„Tai tiesiog kruopščiai sutvarkyti nagai, kurie yra arba nulakuoti paprastu permatomu laku, arba visai nelakuoti. Šiai tendencijai, kuri buvo matoma „Balmain“, „Christian Dior“ ir kitų mados namų kolekcijų pristatymuose, veikiausiai didelę įtaką padarė pandemija, kai nebuvo galimybės eiti pas nagų meistrą, jų lakuotis, nusiimti gelinio lako ir t. t.

Jei vėl būtų paskelbtas karantinas, sėdėtume visos namuose gražios, nelakuotais nagais ir visiems būtų gerai, nes – madinga“, – šypsodamasi apie šią tendenciją kalbėjo J.Perveinienė.

Nagų raštai: linijos ir geometrinės formos

J.Perveinienės teigimu, ant podiumo pastebėti manikiūro raštai – gana paprasti: „Pavadinčiau tai laisvos linijos interpretacija – jos įvairiai išsidėsčiusios, gali eiti per dalį nago, gali būti vingiuotos, tiesios, dalis linijos gali būti užtušuota ir t. t. Kita raštų tendencija – geometrinės formos, kurios ant nago taip pat gali būti išdėstytos labai įvairiai.

Renkantis manikiūro spalvas, kiekvienas turi atsižvelgti į save – savo charakterį, gyvenimo būdą, darbo pobūdį – ar mėgsta pastelę, ar ryškias spalvas, kokio to manikiūro norisi. Tarkime, labai gražus ir švelnus variantas yra kūno atspalvio, gali būti ir švelniai rožinė ar rusva, pagrindas ir išpieštos baltos linijos. Aštresniam variantui galima imti kontrastines spalvas – juodą ir baltą arba ryškias spalvas.“

Klasika

Manikiūro meistrė sako, kad itin dažnai, be „nuogų“ nagų, ant podiumo buvo matomos ir klasika vadinamos nagų tendencijos: raudona spalva ir prancūziškas manikiūras.

Tiesa, kalbėdama apie klasikinį prancūzišką manikiūrą, J.Perveinienė užsimena, kad jis vis dar itin populiarus tarp moterų, tačiau vis dažniau išbandomos ir jo variacijos – kai nago kraštelis lakuojamas ne baltai ar net pats nagas dengiamas kita spalva.

J.Perveinienė taip pat dalijasi pastebėjimu, kad pristatydami šio sezono kolekcijas dizaineriai nevengė ir itin ilgų nagų bei vadinamosios stileto formos:

„Apskritai ilgi nagai – ne kiekvienai. „No Sesso“, „Christian Cowan“ ir kitų dizainerių kolekcijose matytus nagus pavadinčiau net nepadoriai ilgais, o toks ilgis, mano nuomone, yra sunkiai gyvenime pritaikomas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Christian Cowan“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Christian Cowan“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Tačiau tikrai yra manikiūro meistrių, kurios tai adaptuoja tiek sau, tiek klientėms ir nešioja išties gana ilgus nagus.

Ir dar vienas pastebėjimas iš kolekcijų – įvairaus ilgio stileto formos, kuri dabar tarsi bandoma prikelti antrajam gyvenimui, nagai.“

„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Rochas“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Rochas“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius