Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios palaidinės šią vasarą: kokias rinktis ir su kuo derinti?

Kokios palaidinės madingiausios šią vasarą? Į kokias detales atkreipti dėmesį? Su kuo jas derinti? Kokių palaidinių nesirinkti? Į šiuos klausimus atsako stilistė Greta Kukštaitė.
Madingos palaidinės 2022-ųjų vasarą
Madingos palaidinės 2022-ųjų vasarą / „Scanpix“/SIPA, „Scanpix“/„Sipapress“ ir Vida Press nuotr.

Išgirdusi klausimą, kokios palaidinės madingiausios šią vasarą, stilistė G.Kukštaitė šypsodamasi sakė, kad kur kas lengviau įvardyti, kokių palaidinių nesirinkti, nei kokias rinktis. Kaip pati teigia, ji – už tai, kad kiekviena moteris kurtųsi savo asmeninį stilių, o ne tik aklai bėgiotų paskui tendencijas.

„Tarkime, vienoms tinka ir patinka padidinti pečiai, pūstos rankovės ar masyvios vintažinės apykaklės, kitos šių detalių vengia. Visos renkasi pagal savo asmeninį stilių. Tad ir siūlyčiau nebe tiek kreipti dėmesį į tai, kas yra madinga, o formuoti savo asmeninį stilių“, – sakė stilistė.

G.Kukštaitė atkreipia dėmesį, kad svarbiausia palaidinę rinktis geros kokybės – kad nebūtų pigaus audinio, taip pat, kad nepersišviestų ir nebūtų nukrauta įvairiomis nereikalingomis ir neskoningomis detalėmis.

„Palaidinė turėtų būti aiškaus, tvarkingo kirpimo, o ne atrodyti lyg nutįsusi“, – teigė pašnekovė.

Kalbėdama apie tai, kokios palaidinės madingos šią vasarą, G.Kukštaitė išskyrė detales, spalvas, raštus ir audinius. O paprastus baltus marškinėlius įvardijo kaip niekad neišeinančius iš mados.

„Niekada iš mados neišeis paprasti balti marškinėliai. Juos rinkitės laisvesnius, o ne prigludusius – taip jie atrodys daug moderniau ir praktiškiau. Žinoma, marškinėlius galima rinktis ir juodus ar su įvairiomis aplikacijomis – dabar madingi su grupių pavadinimais ir pan., tai išlieka aktualu ir kitais sezonais.

Apskritai, kalbant apie palaidines, siūlyčiau jas rinktis tokias, kurios tiks ne vienam sezonui ar kartui“, – sakė stilistė.

Kaip vienas madingiausių šią vasarą ji išskyrė patrumpintas (angl. crop top) palaidines. Jos gali būti ir įprasto kirpimo, ir atvirų pečių, ir romantiško stiliaus, turinčios ilgesnes rankoves.

Madingos ir asimetriškų kirpimų palaidinės, kai, pavyzdžiui, vienas petys yra apnuogintas.

Taip pat korseto tipo palaidinės ar braletės, kurios puikiai atrodo prie kostiumų – dėmesio vertas variantas, kai norisi atrodyti puošniau.

Šią vasarą, pasak stilistės, išlieka aktualios ir palaidinės su prakarpomis ar raišteliais, taip pat turinčios gilias iškirptes.

Vida Press nuotr./Modelis Grace Valentine
Vida Press nuotr./Modelis Grace Valentine
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

Kalbant apie audinius, išskiriamos megztos palaidinės. Jos gali būti ir laisvesnės minimalistinės, susegamos sagutėmis, ir prigludusios kaip braletės.

G.Kukštaitės teigimu, kad šį sezoną madingas margumas, įvairūs raštai, ryškios spalvos, bet tuo pačiu ir ramūs tonai, neįpareigojantys paprasti siluetai. Boho stiliaus detalės – mezginiai, raukiniai ir kt.

Paklausta apie derinimą, G.Kukštaitė sakė, kad čia nėra taisyklių – kiekvieną įvardytą palaidinę galima derinti taip, kaip tik leidžia fantazija. Jos tiks prie džinsų, plačių kelnių ar šortų, prigludusių parauktų sijonų, šilkinių ar kito audinio vidutinio ilgio sijonų, kostiumų. Kalbant apie viršutinius drabužius – kaip matyti ir iš pateiktų pavyzdžių, iš esmės prie visų palaidinių galima priderinti ilgesnį padidintą švarką.

Kaip sakė stilistė, jei jau norisi atrodyti stilingai, svarbu išlaikyti modernų įvaizdį ir tarpusavio harmoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius