-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralios kosmetikos receptų knygą išleidusios Lena ir Eglė: mes už tai, kad žmogus dalį kosmetikos gamintųsi pats

Lietuviškos natūralios kosmetikos „Uoga uoga“ kūrėja Lena Sokolovska ir įmonės produktų kokybės vadovė Eglė Šiožinytė išleido natūralios kosmetikos receptų knygą „100 proc. natūralu“. Į ją sugulė per 50 veido, kūno, plaukų priežiūros, taip pat namams ir augintiniams skirtų priemonių receptų, kurie, artėjančių švenčių proga gali virsti ir puikia rankų darbo dovana. „Jau dešimt metų esame natūralaus grožio ekspertai ir tomis žiniomis norime dalytis“, – kodėl ėmėsi antros knygos, sakė įmonės įkūrėja L.Sokolovska.
Eglė Šiožinytė ir Lena Sokolovska
Eglė Šiožinytė ir Lena Sokolovska / 15min koliažas

Knygoje – per 50 receptų, keletas jų – ir keturkojams

Pirmąją knygą natūralios kosmetikos kūrėjos išleido prieš septynerius metus. L.Sokolovska sakė, kad antrai įtakos turėjo jaučiamas poreikis iš klientų, be to, ir pati pribrendo šiai minčiai:

„Pirmoji mūsų knyga „Gaminame natūralią kosmetiką namuose su „Uoga uoga“ išleista jau gana seniai ir išparduoti abu tiražai. Vis sulaukdavome klientų klausimų, kada išleisime kitą. Šiemet ir pati pajutau, kad tam pribrendo laikas.

Norėjau knygos, kurioje būtų ne tiek daug receptų kaip pirmoje, bet jie būtų gana paprasti ir aprėptų daugiau sričių.“

Justinos Ramanauskienės nuotr./Lena Sokolovska
Justinos Ramanauskienės nuotr./Lena Sokolovska

Naujosios knygos viršelis – ryškiai raudonas. Tokį pasirinkimą L.Sokolovska paaiškino paprastai: „Raudona – mūsų spalva, kaip uoga, be to, artėja Kalėdos.“

Knygoje nugulė per 50 receptų. Joje galima rasti, kaip pasigaminti įvairias natūralias veido, kūno, plaukų priežiūros priemones, skirtas moterims, vyrams ir vaikams, taip pat priemonių namams ir augintiniams, keletą aromaterapinių receptų.

Paklausta, kokie receptai knygoje atsidūrė keturkojams, L.Sokolovska paminėjo apsauginį pėdučių balzamą, kailio aliejų, eterinių aliejų mišinį nuo vabzdžių.

„Kadaise, kai pati turėjau augintinių, niekas nesirūpino tokiais dalykais, kaip apsaugoti pėdutes tepant jas balzamais. Dabar tai daroma, ir, sakoma, kad apsauginiu balzamu reikėtų tepti visų augintinių pėdutes, ne tik mažų šuniukų.

Justinos Ramanauskienės nuotr./Knygoje „100 proc. natūralu“ – ir priemonių augintiniams receptai
Justinos Ramanauskienės nuotr./Knygoje „100 proc. natūralu“ – ir priemonių augintiniams receptai

Aliejus kailiui – kad jis žvilgėtų. Mišinys nuo vabzdžių nereiškia, kad šimtu procentų apsaugos nuo erkių ar uodų įkandimų, apskritai nemanau, kad yra tokia veiksminga priemonė nuo erkių, bet tas specifinis kvapas turėtų kažkiek atbaidyti. Žinoma, vis tiek kas kartą grįžus iš lauko savo šunį reiks apžiūrėti“, – sakė L.Sokolovska.

Skatina žmones dalį kosmetikos gamintis namuose

Natūralios kosmetikos kūrėja Lena pasakojo, kad kurdamos knygą su kolege Egle turėjo atsirinkti receptus, juos peržiūrėti, dar kartą patikslinti reikalingų sudedamųjų dalių kiekius:

„Mes kosmetiką gaminame naudodamos svarstykles, bet knygoje stengėmės naudoti stiklines, šaukštus, kad žmogui, gaminant namuose, būtų paprasčiau.“

Paklausta, ar nėra pavojaus, kad, išleidus knygą ir atskleidus receptūros paslaptis, gali sumažėti kai kurių produktų paklausa, o tuo pačiu – ir klientų ratas, L.Sokolovska neneigė, kad tokios rizikos yra, bet, kaip pati sakė, jų tikslas – skatinti žmones naudoti natūralią kosmetiką, o šiek tiek jos – ir pasigaminti patiems.

„Aš manau, kad žmogus ir turi dalį kosmetikos pasigaminti pats namuose, o kitą dalį nusipirkti. Sunkiai namuose pasigaminsi tokias priemones kaip šampūnas, nes tam reikia naudoti emulsiklius, konservantus ir pan. Bet, pavyzdžiui, šviežių uogų kaukių parduotuvėje irgi nerasi, tokią priemonę gali pasigaminti tik namuose, nes po dienos ji sugestų.

Mūsų idėja – skatinti žmones naudoti natūralią kosmetiką. Ir mes esame už tai, kad žmonės šiek tiek jos gamintųsi namuose ir ją naudotų. Kalbant apie knygos paskirtį – mes jau dešimt metų esame natūralaus grožio ekspertai ir tomis žiniomis norime dalytis“, – teigė pašnekovė.

Natūrali kosmetika nebenusileidžia sintetinei

Pasiteiravus, ką pastebi, su kokiu žmonių požiūriu į natūralią kosmetiką dabar tenka susidurti, ir ką atsako tiems, kurie mano, kad natūrali kosmetika savo poveikiu niekada neprilygs sintetinei, L.Sokolovska sakė, kad šiandien vadinamosios žaliosios technologijos yra stipriai pažengusios ir kuriama natūrali kosmetika savo efektyvumu nebenusileidžia sintetinei.

„Natūralios kosmetikos paklausa auga, žaliosios technologijos jau yra labai pažengusios – kiekvienais metais laboratorijos gamina aktyvius priedus, kurie niekuo nenusileidžia sintetiniams priedams. Yra ir natūralus hialuronas, beta gliukanai, peptidai, ir kitos sudedamosios dalys, išgaunamos iš augalų ekstraktų.

Tai, ką mes gaminame, nėra tik aliejus ar molis. Ir, jei palygintume mūsų šiandien gaminamą kosmetiką su ta, kurią gaminome prieš dešimt metų, per tą laiką įvyko didelė pažanga.

Manau, kad efektyvumu natūrali kosmetika jau nebenusileidžia sintetinei. Kalbant apie pastarąją, į ją dedama daug priedų, kad būtų prailgintas produkto galiojimo laikas, kad jis skaniau kvepėtų, gražiau atrodytų, kitaip tariant, visos tos sudedamosios dalys niekaip nesusijusios su grožiu, o dedamos tik tam, kad produktą būtų paprasčiau parduoti.

Žaliosios technologijos jau yra labai pažengusios – kiekvienais metais laboratorijos gamina aktyvius priedus, kurie niekuo nenusileidžia sintetiniams.

Natūrali kosmetika neturi konservantų, todėl ji galioja trumpiau. Kvapai nėra tokie stiprūs kaip sintetinės kosmetikos, be to, turime ribotą jų paletę. Bet, kaip ir minėjau, natūralios kosmetikos paklausa išaugusi, todėl ji nuolat tobulinama.

Dabar tai jau yra asmeninis žmogaus pasirinkimas – ta prasme, jei renkiesi natūralią kosmetiką, tau nereikia nieko atsisakyti, nes yra didelis tiek veido, kūno, plaukų priežiūros priemonių, tiek natūralios dekoratyvinės kosmetikos pasirinkimas. O svarbiausia, kad visos tos priemonės atitinka savo paskirtį ir puikiai veikia, – sakė L.Sokolovska ir pridūrė:

Justinos Ramanauskienės nuotr./Natūralios kosmetikos gamyba
Justinos Ramanauskienės nuotr./Natūralios kosmetikos gamyba

– Be to, ne visos priemonės privalo turėti kokių nors ypatingų sudedamųjų dalių. Tarkime, kūno šveitikliui visai nebūtinas hialuronas, svarbiausia, kad jis nušveistų odą, bet būtų labai gerai, jei jo sudėtyje būtų aliejaus, kad oda tuo pačiu būtų ir pamaitinta. Taigi tikrai yra tokių priemonių, kurios reikalingos, nuolat naudojamos, ir jas nesunkiai kiekvienas mūsų galime pasigaminti namuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius