-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens šukuosenos: plaukų stilistė įvardijo madingiausius kirpimus ir spalvas

Kiekvienas prasidedantis metų laikas simbolizuoja tam tikrą naują pradžią. O ruduo – ypač. Po vasaros norisi, kaip įprasta kasdienėje kalboje sakyti, „atsišviežinti“. Ir dažniausiai omenyje turimi plaukai. Taigi su plaukų stiliste, technologe Egle Saunoryte-Kinderiene kalbamės apie tai, kokie kirpimai, spalvos ir dažymo technikos madingi šį rudenį.
Moteris rudais plaukais
Moteris rudais plaukais / 123RF.com nuotr.

Madingiausios spalvos ir dažymo technikos

Plaukų stilistė E.Saunorytė-Kinderienė sako, kad šį rudenį vyrauja šiltos, subtilios, minkštos, natūralesnės kilmės spalvos. Madingi žemės, medaus, karamelės atspalviai. „Sakyčiau, jog šaltos spalvos, iš to, kas matyti tarp rudens tendencijų, mados pasaulį yra palikusios“, – pastebi plaukų stilistė.

Monikos Požerskytės nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Monikos Požerskytės nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

Kalbėdama apie plaukų dažymą, E.Saunorytė-Kinderienė, išskiria vadinamąjį kontūravimą – tendenciją, kuri vyrauja jau kurį laiką, bet ir šį rudenį vis dar lieka madinga.

„Kontūravimas – tokia dažymo technika, kai bazinė spalva yra natūrali, prigimtinė ir nedideliais blokais įvedamos labai subtilios sruogos, kad paryškintų veido bruožus.

Jeigu tai yra ilgi rudi plaukai, būtent veido zonoje įvedamos kelios labai subtilios plonytės sruogos.

Taip pat vyrauja dažymai, kur tos pačios šviesintos subtilios kontūravimo sruogos yra nudažomos ryškiomis spalvomis – pavyzdžiui, fuksijos spalva.

Jeigu šviesinama, tai daroma arba labai subtiliomis sruogomis, tie efektai – ne per daug rėžiantys akį, tik pabrėžiantys veido bruožus, arba įvedami masyvūs blokai. Jie dažniausiai pasirenkami priekinėje veido dalyje, kirpčiuose arba šviesinama apatinė pakaušio dalis ir uždažoma dar pasirinkta kokia nors labai ryškia, šiandien madinga spalva. Kartais daromi net ir vaivorykštės efektai, bet tai tarsi paslėpta po viršutiniais plaukų sluoksniais“, – dažymo subtilybes atskleidžia plaukų stilistė.

Kalbėdama apie blondines, E.Saunorytė-Kinderienė sako, kad madingas išlieka natūralus šaknų ataugimas, labai subtilūs, minkšti perėjimai, nevengiama ir kontūravimo technikos, kuri labai lengvais potėpiais aplink veidą išryškina bruožus.

Ir vis dar populiarus, pasak plaukų meistrės, lieka „ombre“ dažymas: „Atsiranda įdomūs perėjimai į plaukų galiukus – jie dažomi ryškesne spalva – geltona, rožine. Labai subtilus perėjimas eina nuo šaknų, be jokių grubių blokų, viskas atrodo tarsi saulės natūraliai išbalinta, išblukinta, bet tuo pačiu plaukų galiukams yra suteikiamos ryškesnės spalvos, kad tas dažymas „ombre“ arba „balayage“ technikomis atrodytų įdomesnis ir, sakyčiau, netgi nepakartojamas.“

Kirpimai – iki pečių ir ilgi, vengti apimties viršugalvyje

Šį rudenį, pasak plaukų stilistės, madingiausi du plaukų kirpimo tipai – iki pečių arba ilgi, madingi palaidi, gražiai krintantys, plevenantys, lengvos formos plaukai.

„Jeigu kirpimai iki pečių – tai gana griežtos linijos, įvairiausios bob kirpimo variacijos. Atsiranda švelnus pabangavimas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos aukštosios mados kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Chanel“ 2022–2023 m. rudens ir žiemos aukštosios mados kolekcijos modelis

Jeigu tai yra ilgų plaukų kirpimai, tai – plevenančios natūralios sruogos, krintančios sluoksniais.

Visi sušukavimai atliekami naudojant karštas tiesinimo žnyples, kuriomis išgaunama banga yra ne spiralinė, o lengva, plevenanti, neapkrauta.“

Paprašyta patikslinti, koks plaukas – tiesus ar pabanguotas – madingesnis šį rudenį, E.Saunorytė-Kinderienė sako, kad vis dėlto tai yra puresni plaukai. Tačiau išlieka tendencija vengti apimties viršugalvyje:

„Uždavėte man klausimą, kas būtų labai nemadinga, tai štai atsakymas – apimtis viršugalvyje, kai stengiamasi ją sukurti dirbtinai. Tiek bob kirpimuose, tiek ilgų plaukų sušukavimuose neturėtų būti apimties viršugalvyje.“

„Krokodilą“ siūlo palikti tik namams

Pratęsiant temą – kas šį rudenį nebemadinga ir ko reikėtų vengti, plaukų stilistė išskiria aksesuarą, kurį lietuvės moterys vis dar dažnai naudoja. Tai – plastikinis plaukų segtukas (žnyplės), liaudyje dar vadinamas „krokodilu“. Jų yra pačių įvairiausių – paprastų arba dekoruotų papuošimais, raštais ir pan.

„Suprantu, kad jis pasirenkamas dėl to, jog yra labai patogu. Tačiau šį aksesuarą pavadinčiau praėjusio tūkstantmečio atgyvena ir tai būtų ypač nemadinga. Siūlyčiau padėti jį į gilų stalčių arba juo segti plaukus tik būnant namuose, besitvarkant.

Jei norite susisekti, susirišti plaukus, naudokite elementariausius „nematomus“ ar kuodinius segtukus, paprastas gumytes arba tas, kurios įvilktos į šilką, skareles. Bet jokiu būdu nebenaudokite minėto plastikinio segtuko“, – su šypsena pataria plaukų stilistė.

Paklausta apie lankelį, E.Saunorytė-Kinderienė sako, kad šį plaukų aksesuarą tikrai galima dėvėti, tik madingi mažesnės apimties ir turintys kuo mažiau puošybos elementų ar visai be jų:

„Kažkada šis aksesuaras buvo tarsi atskiras elementas – puošmena, šį sezoną nematyti, kad jis būtų labai išskirtas – dėvimi subtilūs, pernelyg neišsiskiriantys lankeliai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius