-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokyčių projekte dalyvavusi Audronė: „Draugės sakė, kad atjaunėjau 10 metų“

Kai portalas 15min paskelbė apie galimybę dalyvauti šukuosenos pokyčių projekte su stiliste, grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja Jurgita Malakauskaite, šį kvietimą pamačiusi Audronė iš Radviliškio, kaip pati sakė, nedvejojo ir nutarė pabandyti. Paklausta, ar tikėjosi būti atrinkta, šypsodamasi sakė: „Viltis visada yra.“ Ir ji pasiteisino.
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Audronė ir stilistė Jurgita Malakauskaitė
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Audronė ir stilistė Jurgita Malakauskaitė

Prieš pat rugsėjo pradžią 15min su plaukų stiliste Jurgita Malakauskaite pakvietė moteris, kurioms – per 50 metų, dalyvauti šukuosenos pokyčių projekte. Laiškų redakcija sulaukė labai daug, stilistė atsirinko keturias moteris pagal keturis tipažus – metų laikus, o vieną – papildomai savo noru. Visų penkių moterų istorijomis, kodėl norėjosi pokyčių, kaip jautėsi prieš juos ir kaip jaučiasi dabar, kai veidrodyje save mato kitokią, dalysis portalas 15min.


58-erių kultūros specialistė Audronė – trečioji šukuosenų projekto dalyvė. Paklausta, kas paskatino užpildyti anketą, moteris pasidalijo, kad pastaruoju metu žiūrėdama į veidrodį vis kartodavo sau, jog esama šukuosena nepatinka, norėtų atrodyti kitaip, tačiau sprendimų kirpėjos nepasiūlo.

„O ką daryti? Nueini į kirpyklą, o ten niekas jokių naujovių nepasiūlo, dar kirpėja pasako, kad aš tavo plaukų negadinsiu. Daugmaž visada mano šukuosena buvo tokia pati, tik plaukų spalva kiek skirdavosi. Nė viena kirpėjų niekada ir nepasiūlė, kad man tiktų būtent taip ar kitaip kirptis. Taigi jau norėjosi kitokios šukuosenos, kad atrodyčiau kitaip nei visada.“

Pasiteiravus, ar nebuvo baisu atsiduoti stilistės rankoms, Audronė teigė, kad specialistais pasitiki, o ir apie stilistę buvo pasiskaičiusi, pasidomėjusi jos darbais.

„Galvojau, kas bus, tas bus, vis vien ji nepadarys nieko drastiškai blogo, – juokdamasi sakė pašnekovė. – Pasiskaičiau straipsnių ir apie stilistę, ir pasižiūrėjau nuotraukų, kaip atrodė kitos moterys prieš pokyčius ir po jų, tad ėjau ten pasitikėdama, kad ji yra savo srities meistrė.“

Stilistė J.Malakauskaitė Audronę atsirinko kaip žiemos tipažo atstovę ir pagrindinis tikslas, darant pokyčius, buvo sušvelninti plaukų spalvą ir veidui suteikti švytėjimo.

„Kaip žiemos tipažas Audronė buvo pernelyg nusiraudoninusi plaukus, veidas šviesus, yra pigmentinių dėmių, o tas plaukų atspalvis visa tai dar labiau paryškina. Žiemos tipažas apskritai su metais švelnėja, netgi gali pereiti į rudens tipažą, tad mes taip ir padarėme – nuėmėme raudoną spalvą, ją sušvelninome ir veidas savaime tapo švelnesnis. Kirpimą darėme ovalesnį, nes moters veidas pailgas“, – apie pokyčius kalbėjo J.Malakauskaitė.

Audronės šukuosena prieš pokyčius ir po jų
Audronės šukuosena prieš pokyčius ir po jų

Pakilusi iš stilistės kėdės Audronė sakė, kad labai džiaugiasi ir tokių pokyčių nesitikėjo, o pakalbinta prabėgus keletui dienų, ar tikrai tas pokytis pavyko, pasidalijo draugių komplimentais.

„Gal pavyko, jei draugės sakė, kad dešimt metų nukrito, – juokėsi pašnekovė. – Kol kas jaučiuosi neįprastai, nes visą gyvenimą buvau pripratusi nešioti poilgius plaukus, susisukdavau juos į kriauklę ar dar kaip susirišdavau, o dabar jie trumpi, atsikeliu ryte ir nelabai dar žinau, kaip su jais elgtis, bet viskas gerai. Ir stilistė labai faina, patarė, kokiomis spalvomis plaukus dažyti, kokiomis nedažyti, kaip juos susitvarkyti namuose.“

VIDEO: Stilistė Jurgita Malakauskaitė pakeitė Audronės šukuoseną: „Tokių pokyčių tikrai nesitikėjau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius