Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sijonų tendencijos: kokie madingi šį sezoną ir ką prie jų derinti?

Praėjusių metų šiltąjį sezoną madingiausiųjų sąraše buvo atsidūrę trumpi ir vidutinio ilgio sijonai. Šiemet ypač madingais vadinami ilgi. Tad kokius sijonus rinktis, su kokiais viršutinės dalies drabužiais ir avalyne juos derinti, kalbamės su stiliste Greta Kukštaite.
2023 m. pavasario ir vasaros sezono kolekcijų modeliai
2023 m. pavasario ir vasaros sezono kolekcijų modeliai / „Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr.
Temos: 3 Mada Sijonas Stilius

Mados namų kolekcijose, skirtose 2023 m. pavasariui ir vasarai, matėme įvairaus ilgio sijonų – nuo itin trumpų iki labai ilgų.

Nors trumpi sijonai buvo praėjusios vasaros hitas, jie niekur nedingo ir šį sezoną ir taip pat yra madingi.

„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Michael Kors“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Michael Kors“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Tik, kaip sako stilistė G.Kukštaitė, šiemet jų populiarumą nurungė ilgi sijonai. „Trumpi buvo praėjusių metų šiltojo sezono tendencija, bet šiemet tokia aktuali ji neišliko. Dabar ypač madingi ilgi sijonai, net tokie, kurie siekia žemę, – teigia pašnekovė. – Apskritai ilgi sijonai yra labai universalus modelis, juos norima prikelti ir parodyti, kad tai jokiu būdu nėra nuobodus pasirinkimas.“

Šį sezoną, stilistės teigimu, madingi ilgi džinsiniai, trikotažiniai ir satininiai sijonai. Vis dėlto kalbėdama apie ilgus sijonus pašnekovė pirmiausia išskiria džinsinius – kaip dabar ypač madingus. Jie gali būti be jokios išskirtinės detalės arba priekyje turėti skeltuką.

Madingos visos spalvos ir atspalviai, tad džinsinį sijoną galite rinktis tiek šviesų, tiek tamsų ar net juodą.

Paklausta apie džinsinių sijonų derinimą, G.Kukštaitė sako, kad, kalbant apie avalynę, tokie sijonai labai dera prie sportinių batelių: „Dabar madingi retro stiliaus sportbačiai, tad galima derinti prie tokių. Gali būti išlindusios baltos kojinytės.“

Taip pat jie dera ir prie šį sezoną madingų Mary Jane batelių, balerinų ar kaubojiškų batų. „Kokią avalynę rinksitės, priklauso nuo jūsų stiliaus“, – priduria stilistė.

Kalbant apie derinimą prie drabužių, tinka patrumpinti viršutinės dalies drabužiai, palaidinės, bomberio tipo švarkeliai ir striukės, jei norisi griežtesnio stiliaus – galite vilkėti švarką. „Svarbiausia, kad viršutinės dalies drabužiai nebūtų labai ilgi, nes ilgas sijonas ir ilgas drabužis gali iškreipti proporcijas ir atrodyti nekaip, tad to reikėtų vengti“, – pabrėžia G.Kukštaitė.

Be džinsinių, šį sezoną madingi ir ilgi satininiai bei trikotažiniai sijonai. Jie gali būti tiek pastelinių, tiek ryškesnių spalvų ar tiesiog klasikinis juodas.

„Satino sijonai yra klasika ir jie derinami ypač universaliai. Prie jų tinka ir aukštakulniai, ir sportbačiai. Iš drabužių – ir švarkai, ir megztiniai, ir oversize marškiniai“, – apie derinimą kalba stilistė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Dar vienas modelis, į kurį, pasak G.Kukštaitės, šį sezoną verta atkreipti dėmesį, – asimetriniai sijonai. „Tokie, kai, tarkime, viena sijono pusė yra ilgesnė, klostuota, kita – trumpesnė, be klosčių“, – patikslina stilistė.

Paklausta apie derinimą, pašnekovė sako, kad reikia atsižvelgti ir į patį sijono modelį, bet visada tiks paprasti ir neįpareigojantys viršutinės dalies drabužiai – tokie kaip palaidinės, marškiniai, švarkas.

„Tik vilkint tokį sijoną reikėtų vengti viršutinės dalies drabužių sluoksniavimo, nes pats sijonas jau turi vadinamojo svorio, tad tikrai gali būti aprangos akcentu“, – pataria G.Kukštaitė.

Ir dar vienas sijonų modelis, aktualus šį pavasarį ir vasarą, – cargo tipo sijonai. Jie gali būti laisvesnio stiliaus, gali turėti daug kišenių, gali būti iki kelių arba ilgi.

Prie jų, pasak stilistės, dera prigludusios palaidinės ar marškinėliai be rankovių, įprasti ir džinsiniai švarkai, bomberiai.

Keletas derinių su ilgais sijonais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius