Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė K.Kruopenytė sukūrė speigo pirštines su gobtuvu: su jomis nebaisu ir Šiaurės ašigalyje

„Pirmosios mano kurtos pirštinės gimė iš poreikio, nes buvo labai šalta rankoms, o kitas, mane pastūmėjęs motyvas, buvo tai, kad nuo paltų siuvimo vis likdavo medžiagų atraižų. Taip ir kilo mintis apie pirštinių kūrybą.
K.Kruopenytės speigo pirštinės
K.Kruopenytės speigo pirštinės / Asmeninio arch.nuotr.

Kaip dizainerė, kėliau sau ir stiliaus, ir estetikos klausimus. Klausiau, kaip sukurti jas kitokias, patrauklesnes“, – prisiminė K.Kruopenytė.

Dėvėti šias gražuoles, Kristinos vertinimu, paprasta, nes galima išskalbti po kiekvieno sezono. Žmonėms tai patinka, kaip ir pirštinių spalvos.

Tiesa, su tomis spalvomis K.Kruopenytės teigimu, situacija kiek komiška, nes nors lietuviai ir žavisi spalvomis, perka vis tiek daugiau juodai baltą produkciją.

Ne tik stilingos, bet ir gyvybę sergstinčios

Šiais metais dizainerė K.Kruopenytė sukūrė itin šiltas dviejų sluoksnių kumštines pirštines ir jas dekoravo dirbtiniu kailiuku, o pirštinių viduje ji paslėpė kai ką itin aktualaus nevairuojantiems.

Iš kitų pirštinių šias išskiria ne tik dirbtinis kailiukas (kas itin praktiška ir patogu: po kiekvieno sezono yra galimybė jas išskalbti), bet ir pirštinėse įsiūtas atšvaitinis audinys. Vakare jis šviesą atspindi ir tarnauja kaip atšvaitas.

Asmeninio arch. nuotr./K.Kruopenytės kurtos pirštinės
Asmeninio arch. nuotr./K.Kruopenytės kurtos pirštinės

Tiesa, tikroji šių pirštinių istorijos užuomazga siekia kur kas toliau nei šiandiena ir skaičiuoja jau tryliktus gyvavimo metus.

Pilkos ir juodos spalvos pirštinės pagamintos rankomis iš pakartotinai naudojamų medžiagų.

„Dėvėti jas malonu ne tik todėl, kad gamyba ne masinė. Jos riboto tiražo, jaukios, megztos su kailiniu gobtuvėliu. Sukurtos tam, kad padėtų ištverti atšiauriausią žiemą žemėje“, – savo kūrybą apibūdina kūrėja.

Asmeninio arch.nuotr./K.Kruopenytės pirštinės speigui
Asmeninio arch.nuotr./K.Kruopenytės pirštinės speigui

Nors jos pirštinių istorija skaičiuoja jau ne pirmą dešimtį metų, K.Kruopenytei šis pirštinių projektas išlieka vertas pasididžiavimo, nes orientuotas į tvarumą: po savęs šiukšlių nepalieka, na, ir ne tik rankas, bet ir širdį savo jaukumu ir žaisme sušildo.

Asmeninio arch.nuotr./K.Kruopenytės kurtos kumštinės pirštinės
Asmeninio arch.nuotr./K.Kruopenytės kurtos kumštinės pirštinės

Impregnuotos detalės, vilnos mišinys ir dirbtinis kailis, pasak dizainerės, pirštinėms suteikia grožio, taigi jas mūvintys apsaugo save ne tik nuo speigų, bet ir nuo automobilių tamsoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius