Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė – apie rankines, kurios bus madingos šią vasarą: kokias rinktis?

Rankinė – neatskiriama daugumos moterų garderobo dalis. Vienos mėgsta didžiules, kitos – priešingai, dažniausiai dėvi tik mažyčius rankinukus. Kokios rankinės bus madingos šią vasarą, kalbamės su stiliste Greta Kukštaite.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / 123RF.com nuotr.

Rankinių tendencijos

Paklausta, kokios bendros rankinių tendencijos vyrauja šį sezoną, G.Kukštaitė sako, kad kaip ir kiekvieną vasarą, taip ir šią, sugrįš nertos, megztos ir pintos rankinės. Jos, pasak stilistės, gali būti pritaikomos ir miesto įvaizdžiui, ir puikiai tinka atostogoms, paplūdimiui.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Taip pat dabar madingos labai didelės, pintos odinės, kibirėlio, širdelės, mėnulio ir kitų įdomesnių formų, 2000-ųjų – išsiskiriančios sagtimis, ryškiomis spalvomis – rankinės bei minkštos ir didelės delninės.

Niekur iš mados nesitraukia klasika ir minimalizmas, tad drąsiai galima rinktis klasikinių modelių rankines.

„Labai populiarus blizgesys, tad madingi visi blizgūs audiniai. Taip pat labai madinga rožinė spalva. Galima rinktis ir gėlėtų audinių, ir ryškių ar pastelinių spalvų rankines“, – vardija stilistė.

Derinimo taisyklių nebėra

Kalbėdama apie rankinių derinimą prie aprangos, G.Kukštaitė sako, kad kokių nors specifinių taisyklių nebėra.

„Rankinė gali būti kaip pagrindinis jūsų įvaizdžio akcentas, arba tik jį papildantis. Tarkime, apsirengus juodai – kostiumą ar suknelę, ryškesnė, įdomios formos rankinė galėtų būti kaip viso derinio akcentas. Jei taip rankinės išskirti nesinori, galima rinktis minimalistinį, klasikinį variantą, o kalbant apie spalvas, ji gali būti juoda, balta ar kūno atspalvio“, – pastebi stilistė.

Išskirdama nebe pirmą šiltąjį sezoną madingas pintas rankines, pašnekovė teigia, kad ir jas puikiai galima pritaikyti prie miesto įvaizdžio, pasirinkus tokius neįpareigojančius drabužius kaip lininis kostiumėlis, plačios kelnės, džinsai, šortai, sijonas ar lengva, plevėsuojanti suknelė.

„Na, galbūt prie šventinės aprangos pinto krepšio ir nereikėtų derinti, bet čia dar labai priklauso ir nuo pačios aprangos, ir nuo rankinės stiliaus. Kalbant apie šventę, į ją einant nesiūlyčiau rinktis ir didžiulės rankinės“, – keletą patarimų, kur viena ar kita rankinė nebūtų pats tinkamiausias pasirinkimas, išskiria G.Kukštaitė.

Kaip žinoti, kad sena – vis dar madinga?

Ne viena moteris savo spintoje teberastų ir seniai pirktų rankinių, o gal net ir autorinių dizainerių darbų. Tik kartais kyla klausimas, nešioti ją ar jau laikas atsisveikinti?

Į klausimą, kaip pasitikrinti, ar turima rankinė vis dar madinga, ar neatrodys pernelyg senamadiškai, G.Kukštaitė sako, kad dabar vintažas labai madingas.

„Dabar viskas yra madinga, kas sena, vintažas, tad bijoti, kad rankinė – seno modelio, nereikėtų. Čia svarbus vienas niuansas – ar ta rankinė dar ne per daug nusidėvėjusi. Nors dabar irgi yra viena nauja tendencija – kuo labiau nutrintas daiktas, tuo jis madingesnis. Bet čia jau patiems reikia įvertinti – ar norisi tą turimą seną rankinę nešioti, ar ne, ar ji labai susidėvėjusi, ar dar ne.

Reikia ne bijoti, kad atrodys senamadiškai, o kreipti dėmesį, kad pati rankinė gerai atrodytų ir būtų kokybiška. Nes nieko nėra blogiau kaip pigiai atrodantis daiktas, jau net nekalbu apie padirbinius. Yra toks posakis, kad rankinė daug pasako apie ją dėvintį žmogų, tai ir reikėtų įsivertinti, kaip ta rankinė atrodo, ar jos senamadiškumas priduoda jai kažkokio šarmo, prieskonio, ar priešingai – jau yra toks daiktas, kurio nešioti nebesinori“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius