-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė pakeitė Jūratės ir Romo šukuosenas: kirpimas ir spalva priminė jaunystę

Kai Valentino dienos proga stiliaus pokyčiais stebinanti grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja, plaukų stilistė Jurgita Malakauskaitė kartu su portalu 15min kvietė tuos, kuriems – per 50-imt, dalyvauti pokyčių konkurse, Jūratė laišką redakcijai parašė spontaniškai, o sužinojusi, kad pateko, drauge sėsti į stilistės kėdę įkalbėjo ir savo vyrą Romą.
Stilistė Jurgita Malakauskaitė ir į jos kėdę sėdę Romas ir Jūratė (prieš pokyčius)
Stilistė Jurgita Malakauskaitė ir į jos kėdę sėdę Romas ir Jūratė (prieš pokyčius) / Jurgitos Malakauskaitės ir Antano Minkevičiaus nuotr.

Netrukus 59-ąjį gimtadienį švęsianti Jūratė pasakojo, kad paprastai konkursuose nedalyvauja ir tai yra pirmas kartas, kai nutarė pabandyti ir atsiuntė laišką. „Kadangi kitą vasarą su vyru minėsime gražią bendro gyvenimo sukaktį – 40 metų, pamaniau, kad būtų įdomu sudalyvauti šiame konkurse ir paieškoti naujesnio įvaizdžio, nes visą gyvenimą džiaugiuosi Dievulio dovanotomis natūraliomis garbanomis“, – laiške redakcijai rašė Jūratė.

Pašnekovė sakė, kad tiek vyrui, tiek jųdviejų vaikams tai, kad išsiuntė laišką konkursui, buvo staigmena, o kad buvo atrinkta jame dalyvauti, staigmena tapo ir jai pačiai: „Tą laišką konkursui parašiau spontaniškai ir visiškai nesitikėjau laimėti. Po kurio laiko prisiminiau, kad pildžiau anketą ir pamaniau – reikia patikrinti paštą. Ir štai! Staigmena!“ – sakė Jūratė.

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Romas ir Jūratė prieš pokyčius
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Romas ir Jūratė prieš pokyčius

Dalyvauti konkurse kvietėme ne vieną asmenį, o porą. Jūratė drauge vykti pas stilistę įkalbėjo savo vyrą Romą. Paklausta, ar sunku buvo tai padaryti, pašnekovė sakė, kad baiminosi, jog vyras gali nesutikti.

„Sukau galvą, kaip jam pasakyti. Žinote, kaip su vyrais – ir šiaip tokios pramogos mažai domina, ir 30 metų turi savo kirpėją, ir nenori nieko keisti. Be to, vyras buvo po operacijos, nebuvo galima šlapinti galvos. Bet, kadangi suderinome vėlesnį laiką, ir, matyt, kad buvo pailsėjęs, pavyko jį įkalbėti. Sakiau: nepatiks – paskui galėsi dar kaip nors nusikirpti (juokiasi).

Aišku, jis galvojo: padarysiu dėl žmonos, bet, žiūriu, kad pats ten visai gerai jautėsi“, – juokdamasi pasakojo Jūratė ir pridūrė, kad ši patirtis labai gerai parodė vyrui, kiek trunka šios procedūros ir ką moterys tiek laiko veikia grožio salonuose.

Paklausta, kaip jautėsi viešėdami salone ir kaip įvertino pokyčius, kuriuos išvydo, pašnekovė sakė, kad abu su vyru labai gerai praleido laiką.

„Labai norime padėkoti už šią galimybę. Kaip abu su vyru sakome: išvažiavome iš namų ir gražiai praleidome dieną, pasidarėme sau pramogą. Buvo labai įdomu pasižiūrėti, kaip kitas žmogus mato, kas tau tinka.

Man labai patiko, kaip mane apkirpo. Dar paskui ir vyrui sakiau, ar prisimeni, kad toks mano kirpimas ir spalva buvo jaunystėje. Tie, kurie mane seniai pažįsta ir pamatė dabartinę šukuoseną, pasakė tą patį.

O vyras, pamatęs savo veidrodyje, sakė, kad, ko labiausiai bijojo, tai ir nutiko – jam padažė plaukus. Bet stilistė tuoj jį nuramino, kad čia ne dažai, o tik šampūnas, kuris šiek tiek suteikė atspalvio, paslėpė žilus plaukus, bet po keleto plovimų išsiplaus. Tiesą sakant, aš net iš karto to pokyčio nepastebėjau“, – šypsodamasi kalbėjo Jūratė.

Moteris negailėjo gerų žodžių stilistei ir jos kuriamai aplinkai: „Labai patiko ir stilistė Jurgita, ir pati aplinka: labai meniška, maloni, o stilistė – mokanti bendrauti, užimti, patarti. Ta diena praėjo kaip koks ritualas – ir su kavos gėrimu, ir su braškėmis, ir su grožio procedūromis.

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Romas ir Jūratė po pokyčių
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Romas ir Jūratė po pokyčių

Kai siunčiau laišką konkursui, apie stilistę nebuvau skaičiusi, tai padariau tik tada, kai pranešėte, kad mus atrinkote. Labai susižavėjau jos idėjomis, projektais, kuriuos buvo dariusi anksčiau. Man pačiai buvo labai smagu su ja pabendrauti ir sakiau jai, kad nežinau, ar darbas joje, ar ji darbe. O ji sako: aš ne dirbu, o tiesiog tuo gyvenu. Iš tiesų labai ir jaučiasi, kad ji – savo profesijos meistrė ir kaifuoja dėl to, ką daro. Tai aš buvau visiškai atsipalaidavusi ir stilistės rankoms atsidavusi.“

Paklausta apie Jūratės ir Romo pokyčius, stilistė J.Malakauskaitė sakė, kad buvo labai smagu su šia pora padirbėti, stebėti jų bendravimą – koks buvo ir šio konkurso tikslas – kad žmonės kartu gerai praleistų laiką dviese.

„Man buvo labai smagu su jais padirbėti ir apsidžiaugiau, kad jie išdrįso. Labai faina, darni šeima. Buvo smagu matyti, kaip jie kartu leido laiką, bendravo, ir kaip Romas viską stebėjo, sakė, kad net neįsivaizdavo viso to proceso ir kokius jausmus moterys patiria sėdėdamos stilisto kėdėje.

Po pokyčio Jūratės lūpos tapo raudonos, ji sakė, kad nėra taip dažiusis, Romui atrodė labai neįprasta, bet aš sakiau, kad raudonas lūpas visada smagiau nubučiuoti. Tai mes taip su juokeliais ir įtraukiant juos abu į visą pokyčių procesą šiltai ir pabendravome.

VIDEO: Jūratė ir Romas pasidalijo stilistės J.Malakauskaitės sukurtų pokyčių įspūdžiais

Kalbant apie pačius pokyčius – Romui nebuvo daug ką daryti, šiek tiek paformavome barzdą, patrumpinau plaukus. Paskui jis manęs klausė, ar čia jam šampūnu juos patamsinau, sakiau, gal ir patamsinau, gal ir ne, – juokdamasi pasakojo stilistė.

– O Jūratė visiškai buvo užmiršusi, kaip jos plaukai gali garbanotis ir kad tos garbanos gali pakilti į viršų. Nes bijodama ką nors daryti arba negaudama patarimų, ji tiesiog nešiojo tokio ilgio plaukus ir manė, kad jie yra išsausėję arba su amžiumi jau nebesigarbanoja. O spalva buvo tokia saugi, nieko nereikalaujanti.

Tai čia tereikėjo tinkamo kirpimo, o plaukus, kadangi ji yra rudens tipažas, paryškinti sodresne spalva ir veidas automatiškai įgavo spalvą. Jiems gyvenime draivo ir taip netrūksta, bet dabar, kalbant apie Jūratę, trumpesnis kirpimas ir ta spalva to draivo, ryškumo suteikė ir jos išvaizdai“, – pastebėjimais ir įspūdžiais dalijosi stilistė.

Drauge su vyru apsilankyti grožio salone Jūratei nėra tekę, tai buvo pirmas kartas. Tačiau juodu, kaip pasakojo pašnekovė, labai daug laiko leidžia kartu ir daugeliu veiklų užsiima drauge:

„Mes atskirai laiką leidžiame tik tada, kai būname darbe, o šiaip visur kartu: ir po darbų pasivaikščioti einame, ir į sodybą savaitgaliais važiuojame, kur aš nesibodžiu ir sunkesnių darbų, jei reikia vyrui padėti, lygiai taip pat jis padeda man, ir daug keliaujame, ir knygas skaitome, filmus drauge žiūrime.“

Paklausta, ar gali pasidalinti, koks yra ilgų ir darnių santykių receptas, Jūratė pirmiausia įvardijo visapusišką pasitikėjimą partneriu ir toleranciją. Romas pritarė ir pridūrė, kad dar labai svarbi yra kantrybė vienas kito atžvilgiu:

„Abu esame iš tvirtų šeimų ir žinome tas vertybes. Bet aš, žinokite, dar visada sakau, kad labai svarbu yra leisti laiką kartu. Vienam kitą įtraukti į savo pomėgius ir, net jei ir nelabai patinka, sakykime, man sportas, o vyrui kažkada ne itin patiko teatras, bet einame palaikydami vienas kitam kompaniją ir kartu leidžiame laiką. Ilgainiui ir daugiau bendresnių temų atsiranda, ir pomėgiai suvienodėja. Tas vienas kito palaikymas irgi yra tolerancija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius