-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė pakeitė Linos ir jos 80-metės mamos įvaizdį: pokyčiai ne tik pradžiugino, bet ir nubraukė metų

Valentino dienos proga stiliaus pokyčiais stebinanti grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja, plaukų stilistė Jurgita Malakauskaitė kartu su portalu 15min kvietė tuos, kuriems – per 50-imt – dalyvauti pokyčių konkurse, o, laimėjus, kartu su savimi atsivesti ir sau brangų žmogų. Taip stilistės kėdėje atsidūrė 54-erių Lina su 80-mete savo mama Bronislava.
Stilistė Jurgita Malakauskaitė ir į jos kėdę sėdusios Lina ir Bronislava
Stilistė Jurgita Malakauskaitė ir į jos kėdę sėdusios Lina ir Bronislava (prieš pokyčius) / Antano Minkevičiaus ir Jurgitos Malakauskaitės nuotr.

Stilistė J.Malakauskaitė pasakojo, kad mintis pakviesti pokyčiams ne moterį, kaip jau yra dariusi, o būtent porą, jai gimė pirmą kartą:

„Pagalvojau, jei jau konkursas Valentino dienos proga, reikia poros. O ta pora gali būti bet kokia – net tik žmona ir vyras, bet ir mama su dukra ar sūnumi, brolis su seserimi, dvi draugės, kaimynės ir pan. Tiesiog du artimi žmonės. Pagalvojau, kad bus labai faina taip dviese praleisti laiką. Ir iš tiesų, pati mačiau ir jaučiau, kad Linai su mama tai buvo labai smagus laikas drauge.

Man visa tai labai patiko, nes man pačiai labai smagu žmogui dovanoti, sukurti ką nors naujo, pasidalinti su juo žiniomis. Jaučiausi kaip gydytoja, nes tokiais atvejais vyksta ne tik išorinis stiliaus, šukuosenos pokytis, bet ir transformacija galvoje: kas gali būti, kaip gali būti kitaip ir pan. Pavyzdžiui, Linos mama net neįsivaizdavo, kad gali vaikščioti be cheminio ir atrodyti jaunatviškai. Būna, žmonės užsiciklina ties vienu ir daugiau jokio kito keliuko nesižvalgo, nes mano, kad jo nėra. Per tą kartu praleistą laiką gali pakeisti žmogaus matymą.

Kai atvažiavo, ponios Bronislavos akys buvo pilnos baimės. Bet, kai po truputį prie žmogaus prieini, pradedi pasakoti, neskubini, žmonės atsipalaiduoja. Ir tada įvyko būtent tas jausmas, dėl kurio ir rengiau šį konkursą, – kad tie kartu atėję žmonės susivienytų, pabūtų kartu tas keletą valandų. Džiaugiuosi, kad pavyko tai pasiekti.

O kitas labai fainas jausmas man buvo, kai jos abi sėdėjo ir gėrė arbatėlę. Buvo matyti, kaip Linai buvo malonu kartu atsivesti mamą į saloną, nes jos anksčiau niekad neturėjo tokio džiaugsmo dviese pabūti grožio procedūrose ir puikiai praleisti popietę. Ir man buvo labai malonu su jomis leisti tą laiką ir pabendrauti.“

J.Malakauskaitė, kalbėdama apie šukuosenų pokyčius, sakė, kad abi moterys priklauso vasaros tipažui.

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (prieš pokyčius)
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (prieš pokyčius)

„Linos plaukų spalva daug nepasikeitė, kadangi ji gyvena pajūryje, man norėjosi palikti jos tą smėlio spalvą, truputį pašviesinant sruogelėmis. Garbanoms suteikiau daugiau dinamikos. Kaip sakiau jai pačiai: dabar plaukuose vėjas sukasi ir juos kedena. Nes ji turi puikias garbanas, tik joms reikėjo suteikti judesio.

Dar Lina visada manė, kad jos plaukai garbanojasi tik galuose, o iš tiesų – ir visas pakaušis. Tik, kadangi plaukai buvo ilgi, jie techniškai negalėjo susikelti ir susigarbanoti. Kaip pati pasakojo, daug metų kirpdavosi tiesiog tiesią liniją, nes kitaip nesugalvodavo, ir tų savo garbanų nematydavo. Tad, kai pradėjau kirpti ir plaukai ėmė garbanotis, mama, iš šono viską stebėdama, sakė, kad dukra atrodo kaip vaikystėje, kokios garbanos! Tam tiesiog reikėjo tinkamo kirpimo.

Bronislava, kadangi nebuvo dažiusi plaukų, iš pradžių baiminosi, kaip čia bus. Bet mes jai parinkome labai natūralią spalvą, tik ją pasodrinome prie šaknų, o galuose palikome šviesesnį toną. Tai padėjo paryškinti akis, veidas įgavo kontūrą, o šviesūs galai veido atspalvį padarė skaistesnį. Norėjosi jai parodyti, kad cheminis visai nereikalingas, nes jis nesuteikia apimties pakaušyje, ko ji labiausiai ir norėjo. Nuo pečių nuėmėme svorį, viską sukėlėme į viršų ir ji pati sakė: man net kaklas prasitempė.“

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių)
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių)

Paklausta, kas paskatino 15min redakcijai atsiųsti laišką ir dalyvauti konkurse, Lina sakė, kad perskaičiusi portale kvietimą pasvarstė: „O kada daugiau, jei ne dabar? Niekad prieš tai neteko lankytis pas stilistę, tai ir pagalvojau, kad verta pabandyti. Buvo įdomu, ką pasiūlys. Pasiskaitėme atsiliepimų, tad vykome pasitikėdamos.“

Prieš tai pasiteiravo vyro, ar šis sutiktų dalyvauti, tačiau jis tik pasijuokė – esą, ką čia bepadarys iš jo trumpų plaukų.

„Tada ir pagalvojau, kad reikia tokią progą suteikti mamai. Jai nieko nesakiau, nes tikrai netikėjau, kad būsime atrinktos. Parašiau laišką ir išsiunčiau. Buvo labai netikėta, kai pranešėte, kad patekome“, – šypsodamasi kalbėjo Lina.

Prieš porą metų su šeima iš Vilniaus į Klaipėdą išsikėlusi Lina savo mamą Bronislavą apie tai, kad vyks drauge pas stilistę į Vilnių, informavo jau tada, kai viskas buvo aišku. „Jai čia buvo staigmena. Kai pasakiau, apsidžiaugė ir iš karto sutiko, sakė: O, kaip faina, kaip noriu!“ – apie mamos reakciją pasakojo pašnekovė.

Pas stilistę J.Malakauskaitę moterys praleido geras keturias valandas: ne tik pakeitė šukuosenas, bet ir gauvo naudingų patarimų bei maloniai pabendravo.

Stilistė padarė labai gerą kirpimą, kad dabar net nebeįsivaizduoju savęs su prieš tai buvusiais plaukais.

Paklausta apie įspūdį, Lina sakė: „Stilistė padarė labai gerą kirpimą, kad dabar net nebeįsivaizduoju savęs su prieš tai buvusiais plaukais. Gal tik norėjosi šiek tiek šviesesnės spalvos, nes tokios niekad neturėjau, bet šiaip tai labai gerai. Įspūdis didžiulis, tokių pokyčių tikrai nesitikėjau.

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių)
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių)

O mama visada dėdavosi cheminį, stilistė nukarpė tuos nudegintus plaukų galus, tai dabar nieko nebereikia daryti – tik išsiplauna plaukus ir eina. Abi esame be galo patenkintos, mama tokia laiminga. Gavome nemažai patarimų apie plaukų priežiūrą, spalvas, kaip derinti drabužius. Buvo labai faina. Tikrai džiaugiamės, esame labai dėkingos.“

VIDEO: Stilistė Jurgita Malakauskaitė pakeitė Linos ir jos mamos Bronislavos šukuosenas: „Tokių pokyčių nesitikėjome“

Linos teigimu, nors su mama susitinka dažnokai, tokių progų, kad ką nors nuveiktų tik dviese, nėra daug, tad ši pramoga buvo labai smagi abiem.

„Mama gyvena Raseiniuose, kai atvyksta į Klaipėdą, dažniausiai važiuojame prie jūros. Paprastai daug keliaujame, bet dviese su mama nebuvome jokioje kelionėje, tad kažkada jos gimtadienio proga nutarėme dviese skristi atostogų į Kretą. Tik pamatėme, kad jai per sunku tiek laiko išsidėti lėktuve ir daugiau tokių ilgų kelionių ji nebenori. Tad buvo labai smagu dviese sudalyvauti pokyčių konkurse“, – apie susitikimus ir laiką su mama pasidalijo Lina.

Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių ir prieš juos)
Jurgitos Malakauskaitės nuotr./Lina su mama Bronislava (po pokyčių ir prieš juos)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius