Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keletą valandų stilistės kėdėje praleidusi Jolanta: jaučiuosi atjaunėjusi

Prieš pat rugsėjo pradžią 15min su plaukų stiliste, grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja Jurgita Malakauskaite pakvietė moteris, kurioms – per 50 metų, dalyvauti šukuosenos pokyčių projekte. Laiškų redakcija sulaukė labai daug, stilistė atsirinko keturias moteris pagal keturis tipažus – metų laikus, o vieną – papildomai savo noru. Visų penkių moterų istorijomis, kodėl norėjosi pokyčių, kaip jautėsi prieš juos ir kaip jaučiasi dabar, kai veidrodyje save mato kitokią, dalysis portalas 15min.
Šukuosenos pokyčių konkurse dalyvavusi Jolanta
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Jolanta / 15min koliažas

Pirmoji į stilistės kėdę sėdo 57-erių Jolanta. Pasakodama apie save, ponia Jolanta sakė, kad laiko save maloniu, draugišku, linksmu, atsakingu, adekvačiai į kritiką reaguojančiu ir savo norų klausančiu bei savo intuicija pasitikinčiu žmogumi.

Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Jolanta
Šukuosenos pokyčių projekte dalyvavusi Jolanta

Paklausta, kodėl jai šiuo gyvenimo etapu norisi pokyčių, moteris pasidalijo jautria patirtimi – yra netekusi sūnaus.

„Noriu kažkaip atsitiesti po sūnaus netekties – jam tebuvo 33-eji, gyventi toliau visavertį ir prasmingą gyvenimą. Esu vieniša ir vienai tai padaryti labai sunku. Kur tik įmanoma ieškau šviesos, vilties ir paguodos. Stengiuosi su pasitikėjimu žvelgti į ateitį“, – sakė ponia Jolanta.

Ji taip pat pasidalijo, kad įmonė, kurioje dirba buhaltere, reorganizuoja apskaitos skyrių: „Tai reiškia, kad manęs laukia pokalbiai su nauju darbdaviu, darbas naujoje komandoje. Yra sakoma, kad pasitinka pagal išvaizdą, o palydi pagal protą. Ir tai yra dar vienas svarbus argumentas, kodėl man šiuo metu būtini pokyčiai, nes plaukai, kaip sakė stilistė Jurgita, yra energija.“

Pasiteiravus, kokios emocijos aplankė prieš sėdant į stilisto kėdę, Jolanta pripažino, kad jaudinosi, bet tikėjosi, jog laukia teigiami pokyčiai.

Paprašyta pasidalyti savo įspūdžiais, įvardyti, kas lėmė būtent tokį Jolantos pokytį, ar sulaukė kokių pageidavimų, stilistė J.Malakauskaitė sakė, kad visos moterys visada nori vieno dalyko – kad būtų patogu, pačios lengvai galėtų susitvarkyti.

„O dar didesnis pageidavimas būna – kad išvis nieko nebereikėtų daryti ir taip būtų amžinai, – juokdamasi sakė J.Malakauskaitė ir pridūrė: – Tačiau taip nebūna.“

Yauheno Yerchako nuotr./Jurgita Malakauskaitė
Yauheno Yerchako nuotr./Jurgita Malakauskaitė

Stilistė J.Malakauskaitė Jolantą atsirinko kaip vasaros tipažo atstovę. Jos oda – blyški, strazdanota, akys – mėlynos.

„Jolanta pasakojo, kad po sūnaus netekties, stengdamasi save paskatinti geriau atrodyti, nuėjo į kirpyklą, deja, jai ten plaukus sugadino. Jie buvo nušviesinti ir dar sudėjo cheminį. Po to ji visą laiką nešiodavo juos tik surištus. Taigi užduotis buvo gelbėti plaukus.

Visų pirma plauką reikėjo atgaivinti, pridrėkinti, dėjome daug kaukių. Labai daug kalbėjome apie tai, kaip plaukus reikia prižiūrėti namuose.

Iš tiesų kai kurios projekte dalyvavusios moterys buvo labai nustebusios, kad stilistas gali parekomenduoti, kaip namuose prižiūrėti plaukus. O mes negalime paleisti žmogaus jam nepapasakoję ir jo neapmokę, kaip rūpintis savo plaukais. Nes paprastai dauguma žino tik tai, kad reikia ištrinkti galvą šampūnu, užtepti kondicionierių ir susišukuoti. Iš visų projekte dalyvavusių moterų išgirdau, kad joms labai trūksta žinių, o ką daryti po to. Tad buvo labai nustebusios ir patenkintos, kad gauna daugiau informacijos.

Kalbant apie Jolantos pokyčius, veidui norėjosi suteikti gyvumo, tad sušiltinau plaukų spalvą. Pasirinktas trumpas kirpimas, nes reikėjo suktis iš padėties, nukirpti sugadintus plaukus.

Jolantos šukuosena prieš pokyčius ir po jų
Jolantos šukuosena prieš pokyčius ir po jų

Man visada smagiausia, kai matau, kad pokytis įvyksta ne tik išorėje – nes išorėje jis visada įvyksta, bet ir žmogaus viduje. Labai smagi emocija, kad Jolanta, iš pradžių buvusi gana tyli, po rezultato net nenorėjo išeiti – sakė, kad jaučiasi lyg pabuvusi SPA procedūroje, pailsėjusi. Buvo gera klausytis, kad ji dabar jaučiasi kitaip.

Ir dar labai smagu buvo, kad vienu metu dirbome su dviem projekto dalyvėmis – be Jolantos, tuo pat metu studijoje buvo ir muzikos mokytoja Eglė. Jos viena kitą gyrė, palaikė, bendravo“, – įspūdžiais ir pastebėjimais dalijosi stilistė.

Po įvykusio pokyčio paklausta, kaip dabar jaučiasi ir ar yra patenkinta tuo rezultatu, kurį mato veidrodyje, Jolanta sakė:

„Jaučiuosi puikiai! Labai lengvai, gerai, turėjau tobulą šeštadienį. Atėjus buvo nemenkas jaudulys, bet labai greit pas Jurgitą nurimau, labai gera aplinka – atrodo, kad pabuvau pas geriausią draugę ir išeinu laiminga, patenkinta, graži ir, man atrodo, atjaunėjusi.“

VIDEO: Stilistė Jurgita Malakauskaitė pakeitė Jolantos šukuoseną: „Jaučiuosi puikiai, išeinu laiminga!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius