TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vakaro diva: kokteilinis rudens aprangos kodas biuro šventei, draugų susibūrimui ir operos premjerai

Kokteilinis aprangos kodas, regis, didesnių sunkumų sukelti neturėtų. Išsiaiškiname renginio vietą, laiką, temą, velkamės mažą juodą suknelę ir iškelta galva keliaujame užkariauti pasaulio, tiesa? Deja, tik teoriškai, nes praktikoje ne viskas taip paprasta. Mados industrijos vardai kasmet įžodina naujai besiformuojančias tendencijas, jose vienus akcentus keisdami kitais. Mada – tai tavo kalba, tad kokia šventėse ji vyraus 2020–2021 m. sandūroje?
„Chanel“, Philippo Pleino ir „Koche & Pucci“ rudens kolekcijų deriniai
„Chanel“, Philippo Pleino ir „Koche & Pucci“ rudens kolekcijų deriniai / „Scanpix“ nuotr.

Nors šventiniai vakariniai renginiai nėra iki galo oficialūs, jų metu šį rudens-žiemos sezoną turėtume stengtis atrodyti rafinuotai.

Maža juoda suknelė – visais laikais patikima palydovė

Mados pasaulio legenda, ilgametis „Chanel“ mados namų kūrybos vadovas, dizaineris Karlas Lagerfeldas taip pat buvo žinomas dėl legendinėmis tapusių savo frazių. Bemaž garsiausiai nuskambėjusi – „Niekada nebūsite per daug arba per mažai pasipuošusi su maža juoda suknele“.

Tiksliau pasakyti nepretenduojame, tačiau papildyti šį teiginį galime. Juodą suknelę, kaip puošmeną, gali riboti ją dėvinčios damos fantazija ir pasiruošimui iki vakarėlio pradžios belikęs pusvalandis.

Tuo tarpu viskam kitam rankos atrišamos maksimaliai: šis drabužis ant kūno visuomet atrodo klasiškai, yra lengvai derinamas ir tinkamas bet kokiam kūno sudėjimui.

„Scanpix“ nuotr./Moderni klasika „Valentino“, „Christian Dior“ ir „Koche & Pucci“ kolekcijose
„Scanpix“ nuotr./Moderni klasika „Valentino“, „Christian Dior“ ir „Koche & Pucci“ kolekcijose

Tarp daugybės skirtingų suknelių tipų ir modelių populiariausias visais laikais išliko nesenstanti klasikinė maža juoda suknelė.

Tad gana netikėtai rudens-žiemos sezono kolekcijų pristatymuose ant podiumų pasaulio mados sostinėse – Niujorke, Londone, Milane ir Paryžiuje – maža juoda suknelė pasirodė galinti būti kitokia.

Šis drabužis ant kūno visuomet atrodo klasiškai, yra lengvai derinamas ir tinkamas bet kokiam kūno sudėjimui.

Klostuota odinė, kaip antai „Valentino“, ar „Christian Dior“ kurta raštuota tiulinėmis rankovėmis. Netgi nutolusi nuo simetrijos – tokia, kokią regėjome podiumu žingsniuojant „Koche & Pucci“ modeliams.

Elegancijos prideda ilgis, pečiai ir rankovės

Juoda spalva neabejotinai yra ne tik klasikos, bet ir stiliaus bei elegancijos etalonas. Kaip ten bebūtų, juoda vakarinė suknelė neprivalo būti trumpa. Ilgesnės apatinės klostės jokiu būdu neatims nė lašelio jūsų elegancijos.

Tikėtina, kad netgi priešingai – sukurs drabužiui pridėtinės vertės pūstais pečiais, platintomis rankovėmis ir nestandartiniais kirpimais. Tokiais, kokius Paryžiaus mados savaitėje pristatė „Chanel“ ir dizaineris Andreasas Kronthaleris.

„Scanpix“ nuotr./Juodos „Chanel“ ir Andreaso Kronthalerio suknelės
„Scanpix“ nuotr./Juodos „Chanel“ ir Andreaso Kronthalerio suknelės

Šviesūs apdarai nelieka užribyje

Artėja ilgai lauktas šventinis vakaras, planuojate vilktis suknelę, bet juoda spalva jau spėjo pabosti? Neskubėkite iš garderobo kartu su atsitraukusiu vasaros sezonu šalinti šviesiausių atspalvių drabužių.

Jaukų pobūvį praleiskite ilgoje šviesioje suknelėje. Tokios turi ypatingą privalumą: kad ir kokio tipo vakarėlis vyktų, rezultatas niekada nenuvils. Na taip, šalia ryškiaspalvių damų galite atrodyti šiek tiek blankokai, tačiau niekada kaip nors netinkamai ar pernelyg vulgariai.

Naujų derinių paieškoti skatina „Loewe“ ir Jil Sander modeliai. Ir kas gi sakė, kad jūsų ilga suknelė turi būti vienspalvė? Bent jau 2020–2021 m. šaltajam sezonui tokių instrukcijų pateikta nebuvo.

Pasižvalgykite, kaip elegantiškai atrodo baltai-juoda suknelė arba smėlinė su augalų žiedų motyvais.

„Scanpix“ nuotr./„Loewe“ ir Jil Sander ilgos šviesios suknelės
„Scanpix“ nuotr./„Loewe“ ir Jil Sander ilgos šviesios suknelės

Prie foto sienelės operos premjeroje

Šaltuoju metų laiku lankytojai sugrįžta į kultūra ir menu pulsuojančias erdves. Vos tik pasirodo ankstyvosios šalnos, pirmyn atgal stumdome pakabas su drabužiais spintoje, sukdami galvas, kaip pataikyti tiesiai į paties oficialiausio vakaro aprangos kodo dešimtuką.

Pasigėrėkite, kokių spalvų derinių, nenutoldamas ir nuo klasikinės juodos, priruošė dizaineris Richardas Quinnas.

Su tokia apranga prie foto sienelės Nacionaliniame operos ir baleto teatre pasijusite tikra žvaigžde.

„Scanpix“ nuotr./Richardo Quinno kūriniai
„Scanpix“ nuotr./Richardo Quinno kūriniai

Dar šis tas. Sugrįžkite akimis prie iliustracijų. Ar pastebėjote, kokį galvos skausmą vienu sprendimu išgydė dizaineriai, ruošę 2020–2021 m. šaltojo sezono kolekcijas? Suknelės su kišenėmis! Visos bičiulės grius iš pavydo... arba prašys laikinai pasaugoti jų išmaniuosius telefonus.

Atidengtas kūnas – ir žiemą gražus

Apranga – vienas esminių dažno lietuvio asmenybės veidrodžių. Ekstravagantiškesnes, drąsesnes asmenybes mados kūrėjai ragina nepabūgti atidengti nuosavo kūno. Na ir kas, kad bikini sezonas pasibaigė?

Kita vertus, tokia apranga pasižymi ir kita medalio puse: jeigu jau ryžtamės pasirinkti tokią aprangą, turėtume iki smulkiausių detalių išsiaiškinti vakarėlio temą, koncepciją ir bent jau nujausti jame vyrausiančią atmosferą. Į kolegų kalėdinį susibūrimą šitaip puoštis gal ir nederėtų, bet prabangų kokteilių vakarėlį ar teminę puotą – pirmyn!

Ryškiai, prabangiai šventei šie deriniai gali būti būtent tai, ko ieškote jau kurį laiką. Galbūt paieškas palengvins eksponatai iš Tomo Fordo, A.Kronthalerio, „Etro“ ir Philippo Pleino rudens-žiemos kolekcijų?

„Scanpix“ nuotr./Deriniai iš Tomo Fordo, Andreaso Kronthalerio, „Etro“ ir Philippo Pleino kolekcijų
„Scanpix“ nuotr./Deriniai iš Tomo Fordo, Andreaso Kronthalerio, „Etro“ ir Philippo Pleino kolekcijų

Vakarėliui – ilgas sijonas ir vilnonis megztinis

Pasikabėjome apie trumpas, ilgas, juodas, ryškias, apvalumus slepiančias bei priešingai – juos išryškinančias sukneles. Vis tik šis drabužis nėra elegancijos ir geros savijautos saugiklis.

Ne visos jaučiame silpnybę suknelėms, ir tame nėra nieko blogo. Netgi daugiau laisvės improvizacijoms. Tokioms, į kokias leidosi mados namai „Chanel“ ir dizainerė J.Sander.

Šiuo atveju mažiau yra daugiau, o lengviau tolygu skoningiau.

Šventiniame šio sezono vakare ilgas sijonas puikiai atrodys šalia palaidinės su petnešėlėmis, trumpomis rankovėmis ar netgi vilnonio megztinio.

Subtiliam įvaizdžiui nebūtina suknelė, ryškios spalvos ar masyvūs papuošalai. Nereikia ir dviračio išradinėti: šiuo atveju mažiau yra daugiau, o lengviau tolygu skoningiau. Įsitikinkite!

„Scanpix“ nuotr./„Chanel“ ir Jil Sander modeliai ant podiumo
„Scanpix“ nuotr./„Chanel“ ir Jil Sander modeliai ant podiumo

Rafinuotumui – švarkai ir kelnės

Sudėtinga ir suvokti, kad masiškai dėvėti kelnes moterys pradėjo tik praėjusiame amžiuje. Užtat šiais laikais be jų neįsivaizduojame nė dienos biure ar, mažų mažiausia, namuose. Daugelis neatranda patogesnio ir mielesnio drabužio netgi šventiniams vakarams. Juk netgi nuotakos prie altoriaus žengia vilkėdamos vienaeilius pieno baltumo kelnių ir švarko kostiumus.

Karščiausia šio sezono naujiena – elegantiški komplektai, kurie gali būti puikus pasirinkimas tiek gimtadienio, tiek biuro renginių, tiek bičiulių tuoktuvių progai.

Idėjas, kaip pasipuošti vakarėliui, siūlo „Coach 1941“, P.Pleinas ir „Chloe“: vyriško kirpimo švarkai, platėjančios medžiaginės kelnės ir blizganti odos imitacija. Nejaugi nemoteriška, nestilinga ir nerafinuota?

„Scanpix“ nuotr./„Coach 1941“, Philippo Pleino ir „Chloe“ deriniai
„Scanpix“ nuotr./„Coach 1941“, Philippo Pleino ir „Chloe“ deriniai

Dešimt su pliusu ir jokių bemiegių naktų

Viskas, ką apžiūrėjome, lyg ir dailu, bet sulig šia eilute dar neišsirinkote tobulo apdaro vakarėliui? Turime dar keletą pasiūlymų, kurie tiks iš esmės bet kokiai šaltojo 2020–2021 m. sezono progai.

Netgi nuotakos prie altoriaus žengia vilkėdamos vienaeilius pieno baltumo kelnių ir švarko kostiumus.

Ruošiatės į pokerio vakarėlį su draugais, neoficialų verslo susitikimą arba geriausios draugės jubiliejaus šventę? Tokiu atveju įsipatoginkite šviesioje suknelėje su praskiepais, o ją pagal J.Sander įrėminkite juodu švarku arba pasinaudokite gerąja „Max Mara“ praktika perjuosdamos dirželiu.

Niekada nenuvils ir neįpareigojanti, ilga, sodri vienspalvė suknelė su blizgučiais. Įsitikinkite nuo galvos iki kojų apžvelgdamos „Drieso Van Noteno“ modelį Paryžiaus mados savaitėje. Tuo tarpu „Tory Burch“ siūlo aukšto liemens žalios odos kelnes, derančias su pernelyg į akis nekrentančia trikotažine palaidine ir ilgaauliais batais.

Būtent avalynė gali tapti vienu pagrindinių jūsų aprangos akcentų šiame rudens-žiemos sezone. Skonio reikalas.

„Scanpix“ nuotr./„Tory Burch“, Drieso Van Noteno, Jil Sander ir „Max Mara“ deriniai
„Scanpix“ nuotr./„Tory Burch“, Drieso Van Noteno, Jil Sander ir „Max Mara“ deriniai

Prisijaukinkite šilką! Ilga šilkinė vienspalvė šviesi arba drąsesnė – raudona – suknelė garderobe kiurksoti gali ištisus metus. Vasarą jaukiai priglunda ant nuogo kūno ir dera su basutėmis. Žiemą – su „oversize“ tipo megztiniu ir aulinukais.

Džinsams, pėdkelnėms, sportbačiams ir krepšiams – griežtas „NE“

Stilius stiliumi, o skonis – skoniu, tačiau kai kurių elementų savo aprangoje 2020–2021 m. sandūros šventiniuose vakaruose geriau privengti. Nors neapsakomai patogu, vakarėliuose šiemet atsisakykite sportbačių. Jeigu norite pailsinti pėdas ir čiurnas nuo aukštakulnių, verčiau rinkitės ilgaaulius batus arba apavą su platforma.

Prie jų jokiu būdu nesimaukite kūno spalvos pėdkelnių. Jeigu avalynė – šviesi, galite rinktis baltas pėdkelnes, spalvingas, kas be ko, juodas.

Riebus „ne“ šiemet tariamas džinsams. Patogu, tačiau pasilikite juos darbo dienai.

Šį rudenį ir žiemą su savimi į vakarinius pobūvius pasiimkite tiek daiktų, kiek jų telpa nedidelėje delninėje.

Mados pasaulyje dideliu dalyku išlieka minimalizmas, todėl pasirinkite vieną esminį pasipuošimo akcentą: ryškius batus ar vėrinį, masyvius auskarus, akį rėžiančios spalvos rankinę.

Užmaršumas – toli gražu ne teigiamiausia žmogaus savybė, tačiau šį sezoną ji gali tapti pagalbininku norinčioms atrodyti stilingai. Be sąžinės graužaties namuose pamirškite didžiules rankines su petį juosiančiu dirželiu. Suprantama, kad rankinėje norisi sutalpinti ne vien raudoną lūpdažį, mobilųjį telefoną ir raktus. Vis tik šį rudenį ir žiemą su savimi į vakarinius pobūvius pasiimkite tiek daiktų, kiek jų telpa nedidelėje delninėje.

„Scanpix“ nuotr./„Loewe“, Jil Sander ir Philippo Pleino rankinės
„Scanpix“ nuotr./„Loewe“, Jil Sander ir Philippo Pleino rankinės

Na ir pabaigai atminkite, kad pagrindinė šventinio vakaro idėja yra mėgautis leidžiamu laiku pokalbiuose su bičiuliais, kolegomis ar naujai sutiktais žmonėmis. Apranga neturėtų tapti nuotaiką visą vakarą gadinančiu veiksniu. Vilkitės tai, kas leidžia jaustis gerai ir laisvai.

2020–2021 m. rudens-žiemos sezonas – puikus metas atlikti detalią reviziją savo spintoje, atnaujinti garderobą, pažadinti kūrybą ir išlaisvinti vidinę fašionistą!

Atsinaujindami savo garderobą, pasinaudokite „Akropolio“ paslauga „Apsipirkimas su Lofficiel stilistu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius