-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido mankštų eksperimentas (8): dailus veidas ir žvalios akys – įmanoma?

Tęsiame eksperimentų ciklą ir su sertifikuota veido mankštų trenere, kosmetike ir veido masažų specialiste Viktorija Baltramiejūniene toliau bandome priemones, skirtas veido mankštoms. Šiandien išbandėme dar dvi priemones – veido kontūrui formuoti ir akims ilsinti. Ar galima gumine juosta pakoreguoti veido kontūrą? Ir ar tikrai veiksmingi vadinamieji akiniai?
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Veido mankštų trenerės rankose – dvi priemonės: viena jų skirta veido kontūrui formuoti, kita – akims ilsinti ir spazmams mažinti.

Ar galima suformuoti veido kontūrą?

„Gamintojas veido kontūrui skirtą priemonę atsiuntė be jokių aprašų, tačiau, užsisakant ją, internete galima rasti instrukciją. Taigi šia gumos ir pakietintos medžiagos konstrukcija apjuosiamas veido kontūras taip, kad ausys išlįstu per specialiai joms paliktas skylutes. Viršugalvyje ši juosta sulipinama. Pasak aprašo, ši juosta naudojama nakčiai – apsijuosiate veidą ir krintate miegoti“, – vaizdo įraše aiškina V.Baltramiejūnienė.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė bando veido kontūrui ir akims skirtus treniruoklius

„Konstrukcija šiek tiek slystanti, ausys sunkiai „pataiko“ į joms paruoštas skylutes, galiausiai jas tempia, spaudžia, o taip neturėtų būti“, – sako veido mankštų specialistė.

Didžiausias poveikis mūsų raumenynui yra tada, kai judame.

Tačiau čia pat Viktorija priduria, kad ši juosta nėra visiška nesąmonė – prilaikyti veido kontūro apačią yra naudinga.

„Kalbant apie naktį, jei nebijote, kad liežuvio šaknis kur nors užkris, arba dar blogiau – pradės dusinti, tikrai galite miegoti šia juosta apsijuosę veidą. Koks poveikis? Veido kontūro raumenynui suteikiate tarsi atmintį, kad nuo šiol norite, jog kontūras būtų tokios formos, kokią suformuoja juosta.

Kaip veido mankštų trenerė pasakysiu, kad didžiausias poveikis mūsų raumenynui yra tada, kai judame, vadinasi, ne tada, kai gulime ar miegame“, – teigia V.Baltramiejūnienė ir priduria, kad jei norėsite naudoti ką nors panašaus į šį treniruoklį, darykite tai tada, kai ką nors veikiate namuose, bet ne nakčiai, kai einate miegoti.

Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Viktorija Baltramiejūnienė

Ji taip pat siūlo atkreipti dėmesį į tai, kad naudojamo vadinamojo treniruoklio modelis turi būti patogus. Nors ši priemonė ir nėra visiškai neatitinkanti to, ką žada gamintojai, specialistės teigimu, veido mankšta yra kur kas efektyvesnis būdas.

Pratimas. Dviem pirštais suimkite ausies galiuką, šiek tiek patempkite ir kilstelėkite į viršų. Ir taip apeikite visą ausį, vis ją patempdami ir kilstelėdami į viršų. Pratimą galite atlikti iškart su abiem ausimis keletą kartų kasdien.

„Tuos, kurie moka judinti ausis – sveikinu! Nes judindami jas dar labiau galite padėti savo veido kontūrui ir raumenynui“, – sako V.Baltramiejūnienė.

Speciali priemonė akims ilsinti

Būtent tam ir skirti vadinamieji akiniai, primenantys tuos, kurie skirti miegoti. Šie akiniai, pasak gamintojų, skirti akims pailsinti. Juos išbandžiusi veido mankštų trenerė sako, kad užsidėjus juntamas spaudimas – akiniuose esantys iškilimai spaudžia akių periferinę dalį.

„Tačiau tai nėra blogai. Šis daiktas turi teisę būti jūsų miegamajame, jei norite skaniau ir patogiau miegoti, o šie akiniai truputį nuramina spazmuotas vietas aplink akis ir ryte leidžia joms atrodyti šiek tiek žvaliau. Tačiau, jei nepatingėsite ir po tris kartus kasdien padarysite lengvą pratimą – vadinamąsias sraiges, gausite tokį patį efektą“, – teigia veido mankštų specialistė.

Pratimas. Švariai nuprauskite veidą, patepkite jį kremu, o ypač gerai patepkite vietas skruostų viršuje, paakių zonoje (galite pažiūrėti vaizdo įrašo pabaigoje) ir padarykite vadinamąsias sraiges: nuo veido centro pirštą veskite šonų link ir užsukite kaip spyruoklę. Svarbiausia, kad darydami šį pratimą ne tik veidą glostytumėte, bet truputį paspaustumėte, kad dirbtų raumenynas, ir šį pratimą atliktumėte lėtai po tris kartus kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius