Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena madingiausių šią vasarą – žvejo kepurė: kokias rinktis ir prie ko derinti?

Norite vasarą ne tik galvą nuo saulės paslėpti, bet ir atrodyti stilingai? Vadinamoji žvejo kepurė – kaip tik jums. Kokias jas rinktis, prie ko derinti ir prie kokių drabužių geriau nedėvėti, kalbamės su stiliste Greta Kukštaite.
Nina Agdal ir Bella Hadid
Nina Agdal ir Bella Hadid / Vida Press nuotr.

Prieš gerus dvidešimt metų šios kepurės šnekamojoje kalboje buvo vadinamos „panamkėmis“. Mažai kas jas derino prie kitų drabužių nei laisvalaikio, o gausiausia tokių būdavo pajūry.

Dabar jos sugrįžo į madą, yra derinamos prie įvairiausių drabužių (ne tik įprastų marškinėlių ar maudymosi kostiumėlio) ir vadinamos „kibirėliais“ (nuo angliško žodžio „bucket“ – „kibiras“; „bucket hat“), arba žvejo kepurėmis.

Stilistė G.Kukštaitė sako, kad nereikėtų stebėtis dėl kepurės pavadinimo ar to, kad dabar daugelis dalykų, kurie anksčiau buvo įprastiniai ir galbūt ne tokie patrauklūs, dabar tampa madingi:

„Visas vintažinis stilius dabar grįžta į madą. Tos kepurės taip vadinamos, nes panašias nešioja žvejai, o kalbant apie patį žvejo įvaizdį, į madą sugrįžo ne tik kepurės, bet ir basutės su ilgomis baltomis kojinėmis – vadinamieji žvejo sandalai, ilgesni šortai, žvejo liemenė.“

Spalvos ir raštai

Stilistė G.Kukštaitė, kalbėdama apie žvejo kepures, sako, kad madingiausios spalvos šią vasarą, kaip ir drabužių: pastelinės ir ryškios, o vienas populiariausių raštų – gėlių, ypač smulkesnių.

„Šios kepurės gali būti ir dvipusės: tarkime, viena pusė – balta, išsiverčiate į kitą, o ji – rožinė su gėlytėmis ar pan. Įsigijusios tokią kepurę vienu šūviu nušausite du zuikius – galite rinktis, kurią kepurės pusę derinti prie vilkimų drabužių“, – sako stilistė.

Prie ko derinti žvejo kepurę?

Paklausta, prie ko derinti vadinamąją žvejo kepurę, G.Kukštaitė sako, kad nėra jokių griežtų taisyklių, nes kiekvienas turi savo stilių, o pati kepurė, pasak jos, tapo gana universali:

„Galite derinti ir prie romantiškų, ir prie griežtesnio stiliaus, klasikinių, modernių drabužių. Ta kepurė įvaizdžiui suteiks vintažinio akcento, taps jūsų aksesuaru. O kaip jau ne kartą esu sakiusi, aksesuarais labai lengvai galime keisti savo įvaizdį.

Gal tik pabrėžčiau, kad tokia kepurė stilingai neatrodys prie aptemptų drabužių – pavyzdžiui, šortų ar džinsų. Reikėtų rinktis šiuolaikiškus – o dabar drabužiuose madingas laisvumas.“

Prie suknelių

Pasak pašnekovės, žvejo kepurės gerai atrodys prie gėlėtų vasarinių suknelių, trumpų suknelių su skeltukais, prie suknelių, puoštų raukinukais: „Tik, jei suknelė marga, kepurę siūlyčiau rinktis vienspalvę, pavyzdžiui, baltą, ir derinį užbaigti baltomis basutėmis.“

Prie sijonų

„Žvejo kepurę galima derinti prie trumpų ar vidutinio ilgio sijonų su skeltukais, sportbačių ir palaidinių, ant jų susirišti oversized marškinukus“, – pataria stilistė.

Prie kelnių ir džinsų

Tokia kepurė, G.Kukštaitės teigimu, puikiai tiks ir prie plačių ar platėjančių kelnių bei džinsų, derinamų su laisvesniais susagstomais marškinukais trumpomis rankovėmis.

„Tų derinių – visa galybė, visų ir neišvardysi. Tarkime, galite rinktis kūno atspalvio plačias kelnes, kreminius marškinėlius be rankovių, juodas „tėčio“ basutes ir juodą žvejo kepurę“, – siūlo stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius