Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iris Apfel sukanka 100 metų: „Tikiu, kad vis dar esu seniausia pasaulyje paauglė“

Stilingiausia vyriausia moteris pasaulyje – be abejonės, amerikiečių verslininkė, interjero dizainerė ir mados ikona Iris Apfel. Sekmadienį, rugpjūčio 29-ąją, savo išskirtiniu stiliumi, energija ir žavesiu kerinčiai moteriai sukanka 100 metų. „Tai dieviška“, – taip apie būsimą jubiliejų prieš dešimt dienų savo „Instagramo“ paskyroje rašė I.Apfel.
Iris Apfel
Iris Apfel / Vida Press nuotr.

I.Apfel yra gyvas įrodymas, kad jums tiek metų, kaip pats jaučiatės. „Viskas, susiję su tuo, kad sukanka 100, yra fantastiška, bet tikrai tikiu, kad vis dar esu seniausia pasaulyje paauglė“, – juokdamasi instyle.com sakė moteris.

Pasak I.Apfel, jos jaunatviško gyvenimo džiaugsmo paslaptis – aistra ir veržlumas.

I.Apfel gimė Niujorke 1921 m. rugpjūčio 29 d. Kaip rašė today.com, laiką ji leisdavo savo senelių namuose Brukline. Būtent ten įsižiebė Iris aistra tekstilei, pamačius daugybę audinių iškarpų, iš kurių jos tetos siuvo drabužius labdarai.

1950 m. kartu su savo amžinatilsį vyru Carlu Apfelu įkūrė tarptautinę audinių gamybos įmonę „Old World Weavers“. Pora audinius tiekė Valstybės departamentui, Baltiesiems rūmams ir Metropoliteno meno muziejui, dirbo su visais, pradedant Greta Garbo, baigiant Jackie Kennedy.

Vida Press nuotr./Iris Apfel su vyru Carlu Apfelu
Vida Press nuotr./Iris Apfel su vyru Carlu Apfelu

Iki įkuriant įmonę, I.Apfel dešimtmečius dirbo interjero dizainere, su dekoro ir restauracijos projektais jai teko dirbti devyniems skirtingiems prezidentams Baltuosiuose rūmuose, rašo instyle.com.

Nors ji visada išsiskyrė nepriekaištingu asmeniniu stiliumi, mados pasaulio figūra tapo gana vėlyvame amžiuje: „Mano pirmas didelis darbas mados industrijoje buvo, kai suėjo 84-eri, tad, kad ir kokia klišė būtų toks posakis, amžius man iš tiesų yra tik skaičiai. Jaučiama aistra saviems projektams ir tai, kiek širdies į juos įdedu, išlaikė mane jauną. Todėl niekada nenustosiu dirbti.“

Būdama 97-erių I.Apfel pasirašė kontraktą su viena garsiausių modelių agentūrų pasaulyje – „IMG Models“, 2020 m. vasarą išleido autobiografinę spalvinimo knygelę, 2018-aisiais – memuarų knygą „Iris Apfel: Accidental Icon“, debiutavo HSN mados kapsulės ir „Grandin Road“ namų kolekcijose.

O dabar, pažymėdama savo svarbią sukaktį, kartu su akinių prekių ženklu „Zenni“ sukūrė „Iris Apfel Zentennial“ kolekciją, kurioje – spalvingas didelių, drąsių rėmelių pasirinkimas, būtent tokie akiniai jau daugybę metų yra tapę moters išskirtiniu aksesuaru.

Paklausta, kas palaiko jos kūrybiškumą, I.Apfel sakė: „Keliavau po pasaulį, kuris visada įkvėpė mano pasirinkimus. Mano kūryboje pamatysite meilę architektūrai, dekorui, ryškioms spalvoms ir dizainui. Netgi pamatysite dizaino motyvus, paimtus iš lobių, kuriuos atradau turguose ir blusturgiuose visame pasaulyje.

Aš ir toliau stumiu save tuo kūrybingumo keliu, nes tai gyvenimui suteikia gaivos ir linksmumo, ir tai gerai man pačiai. Man labai patinka kiekvieną dieną būti kitokiai – ir tai nutinka tik tada, kai sakai „taip“ galimybėms, nuolat eksperimentuoji ir esi smalsus.“

Paprašyta pasidalyti stiliaus patarimu, kuriuo pati visada vadovaujasi, mados ikona tituluojama moteris teigė, kad būti stilingai nereiškia išleisti daug pinigų:

„Svarbu ne tai, ką dėvi, o tai, kaip jautiesi tai dėvėdamas. Nebijokite būti drąsūs ir išbandyti ką nors naujo. Be to, vien aprangos neužtenka, reikia dar ir to ypatingojo aksesuaro, kuris parodytų jūsų individualumą. Mano toks aksesuaras yra akiniai. Kuo didesni ir ryškesni – tuo geriau!“

Šimtmetį mininti I.Apfel per savo gyvenimą nuveikė išties daug. Pasiteiravus, kuo labiausiai didžiuojasi, moteris sakė, jog visada, kad ir ką darė, stengėsi likti ištikima sau.

„Pasirinkau švęsti savo individualumą kiekvieną dieną – ir manau, kad tai yra kieta. Didžiuojuosi savo karjera ir viskuo, ką pasiekiau, ypač savo dešimtajame dešimtmetyje, ir nekantrauju pamatyti, kas laukia ateityje. Laukti ir vis dar norėti nuotykių būnant 100 metų? Manau, kad tai taip pat gana kieta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius