-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvaizdžio dizainerė Indrė Mikelaitytė pataria: kokius drabužius galite pritaikyti visus metus

Ruduo įsibėgėja, parduotuvės jau seniai siūlo naujausius rudens sezono hitus, o rankos taip ir tiesiasi nusipirkti dar vieną (tik vieną?!) drabužį. Nors spintos durys vos užsiveria, apsirengti vis tiek nėra ką. Pažįstama situacija?
Gatvės mada
Gatvės mada / Vida Press nuotr.

Dažniausiai bėda slypi tame, kad pasidavę madų ir akcijų vilionėms prisiperkame daug daiktų, kurių mums nereikia arba jų nemokame pritaikyti. Su įvaizdžio dizainere kalbamės apie tai, kokius drabužius verta įsigyti visiems metų laikams, tai reiškia – su kokiais rūbais puikiai atrodysime ne tik rudenį, bet ir visais kitais metų laikais?

Asmeninio archyvo nuotr. /Įvaizdžio dizainerė Indrė Mikelaitytė
Asmeninio archyvo nuotr. /Įvaizdžio dizainerė Indrė Mikelaitytė

„Pirmiausia patarčiau įsigyti liemenę, – sako įvaizdžio dizainerė Indrė Mikelaitytė. – Tiek trumpos, tiek ilgos liemenės puikiai tinka visais metų laikais. Vasarą jos gali atlikti ir palaidinės, suknelės vaidmenį, rudenį – puikiai tiks kaip viršutinis drabužis. Apskritai, rudenį drabužių sluoksniavimas – tai pagrindinis dalykas, norint jautis šiltai, patogiai ir drauge stilingai.

Įvairios palaidinės, marškinėliai, marškiniai – taip pat geras pasirinkimas, kadangi juos galite pasivilkti po švarku, megztiniu, liemene ar paltu. Visi drabužiai, kurie yra susiaučiami arba susagstomi, o ne apsivelkami per galvą, yra funkcionalesni ir dažniau panaudojami.

A post shared by Fa$ionbab¥girl (@fashbbgrl) on

A post shared by Jiyoung Warren (@doolie.s.w) on

Net jeigu lengvų audinių sezonas ir, atrodo, pasibaigė, juos galima puikiai priderinti su tvirtesniais audiniais. Kad ir tos pačios lengvos suknelės – jas šiuolaikinė mada leidžia išnaudoti ir šaltuoju sezonu, kadangi jos gražiai atrodo kartu su džinsais, arba su paltu, stambaus rašto mezgimo megztiniais, liemenėmis“, – teigia Indrė Mikelaitytė.

A post shared by Corina Gaffey (@corinagaffey) on

Įvaizdžio dizainerė pataria nebijoti eksperimentuoti, maišyti stilistikų, audinių faktūrų, skirtingų sezonų drabužių, kadangi vasarinė suknelė gali puikiai sužibėti ir rudenišku amplua. „Niekada neprašausite įsigiję šiltą, kokybišką megztinį. Susiaučiamas puikiai tinka ir vasaros vakarais, ir žiemą“, – sako I.Mikelaitytė, patarianti šį sezoną atkreipti dėmesį į tokias rudeniškas spalvas kaip smaragdinė ar oranžinė.

Ji rekomenduoja įsigyti į A formos sijoną. „Vasarą juos galite nešioti su palaidine ar marškinėliais trumpomis rankovėmis, o žiemą priderinti megztinį, paltą, liemenę – trumpą arba vidutinio ilgio. Belieka išsirinkti spalvas, kurios žiemą nebūtinai turi būti tik tamsios, o vasarą – tik šviesios.“

A post shared by Rubaab Masoom (@rubaabmasoom) on

Nors šaltuoju sezonu galima pritaikyti ne vieną pavasario ir vasaros drabužį, kai kurie žiemą gali atrodyti nekaip. „Itin vasariškos, labai šviesos vienspalvės suknelės su raukiniais, atvirais pečiais, neturėtų būti aklai perkeliamos į rudens sezoną“, – sako įvaizdžio dizainerė. Derinių, pasak jos, yra visokių, todėl daug kas priklauso nuo likusių detalių, visgi su tokiu drabužiu sudėtingiau atrodyti stilingai.

Džinsai – vienas universaliausių pasirinkimų visais metų laikais, padedantys atrodyti išties puikiai. „Nėriniuoti, siuvinėti, plėšyti ir nešiojami su įdomiomis pėdkelnėmis, kojinaitėmis gali tapti tikru perliuku, kaip, beje, ir klasikinės kelnės – jos niekada neišeina iš mados – tiek plačios, tiek patrumpintos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius