Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelnės: kokios tinka lieknoms, vidutinio ir stambesnio sudėjimo moterims? Stilistės patarimai

Yra moterų, kurios beveik niekada nedėvi sijonų ar suknelių ir ištikimiausiomis draugėmis laiko kelnes. Yra moterų, kurios visada dėvi sijonus, ir kelnes apsivelka tik retkarčiais. Šiame tekste trumpai ir aiškiai aptariame, kokios kelnės dabar madingos, kokias rinktis lieknoms, vidutinio ir stambesnio sudėjimo moterims, kaip jas derinti su viršutinės dalies drabužiais ir batais.
Kelnės
Kelnės / Vida Press nuotr.

Kai sudėlioji visą mozaiką, atrodo, nėra ko pergyventi – nes pasirinkimo išties daug. Apie kelnių pasaulį kalbamės su Tavostilius.lt stiliste Mingaile Skuodyte.

Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė
Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė

Pasak jos, dabar madingiausios:

  • labai plačios;
  • banano formos;
  • trumpintos ir netgi visai trumpos kelnės;
  • tos, kurių klešnės asimetriškos.
Vida Press nuotr./Alexa Chung dėvi trumpintas kelnes
Vida Press nuotr./Alexa Chung dėvi trumpintas kelnes

Universalūs kelnių variantai:

  • klasikinės juodos;
  • kostiuminių audinių platesnės pilkos, languotos, dryžuotos;
  • odinės;
  • kelnės platėjančiais galais;
  • vis dar madingos kelnės su juostomis šonuose.
Vida Press nuotr./Hailey Baldwin dėvi kelnes su juostomis šonuose
Vida Press nuotr./Hailey Baldwin dėvi kelnes su juostomis šonuose

Kokias kelnes kokioms moterims rinktis?

Pasirinkimas gausus, bet ką svarbu žinoti, kad vilkėdamos vienas ar kitas kelnes neatrodytume neskoningai ir galiausiai, kad netinkamos kelnės negadintų viso įvaizdžio?

Lieknoms merginoms / moterims, pasak M.Skuodytės, tinka tiesios, platesnės kelnės, siaurėjančios ir viršuje pūstos ar su klostėmis. Ji siūlo vengti labai aptemptų ir itin plačių kelnių. Stilistės teigimu, lieknoms tinka kišenės klubų zonoje ar ant sėdmenų.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis

Vidutinio sudėjimo moterims taip pat tinka tiesios, siaurėjančios kelnės, galuose platėjančios, viršuje turinčios klosčių. Stilistė pataria atkreipti dėmesį: jei jūsų klubai ir sėdmenys nėra platūs, kelnės gali būti su kišenėmis tiek ant klubų, tiek ant sėdmenų. Priešingu atveju šių papildomų detalių siūlo vengti.

Stambesnio sudėjimo moterims, pasak M.Skuodytės, labiausiai tinka tiesios kelnės. „Jos gali šiek tiek siaurėti, bet galuose neturi būti aptemptos“, – paaiškino stilistė. Ji siūlo vengti atsikišusių kišenių klubuose. Rinktis kelnes aukštesniu liemeniu. Gali būti ir užsegamos užtrauktuku šone.

Vida Press nuotr./Oprah Winfrey
Vida Press nuotr./Oprah Winfrey

Klasikinės kelnės – tik juodos?

Kaip sakė M.Skuodytė, kiekviena moteris turi turėti bent vienas idealiai tinkančias klasikines kelnes. Be jokių improvizacijų. Jas reikėtų išsirinkti pagal savo kūno sudėjimą – tiesias, siaurėjančias ar šiek tiek platesnes. Jos turėtų būti vienspalvės ir viso ilgio kelnės.

A post shared by frannegolde (@frannegolde) on

„Visada gerai turėti tokias juodas. Tačiau, jei garderobe daugiau nieko juodo neturite ir tos spalvos norisi vengti, galima turėti ir tamsiai mėlynas, tamsiai ar šviesiai pilkas kelnes. Retesniais atvejais rudas“, – sakė stilistė.

Derinimas prie kitų drabužių ir batų

Pirmiausia, pašnekovės teigimu, labai svarbu atrasti sau tinkamiausią kelnių liemens aukštį. „Tiek viršutinio drabužio ilgiu, tiek kelnių juosmeniu kuriame horizontalią liniją ir ja dalijame kūną į dalis. Ta linija turi labai daug įtakos tam, kaip atrodo mūsų siluetas, nes jį netinkamoje vietoje galime išplatinti arba sutrumpinti.

Tiek viršutinio drabužio ilgiu, tiek kelnių juosmeniu kuriame horizontalią liniją ir ja dalijame kūną į dalis.

Pavyzdžiui, trumpo liemens arba labai plačių pečių turėtojoms niekada nereikėtų dėvėti kelnių aukštu liemeniu su sukištu drabužiu, nes liemuo atrodys dar trumpesnis, o pečiai – dar platesni.

Plačias aukštu liemeniu kelnes gali dėvėti tos, kurių liemuo yra pakankamai ilgas, pečiai nėra labai platūs ir krūtinė nėra labai didelė. Ir prie tokių kelnių geriausia derinti sukišamą arba trumpą drabužį ant viršaus.

Vida Press nuotr./Dree Hemingway
Vida Press nuotr./Dree Hemingway

Jeigu siluetas lieknas ir aukštas, prie tokių kelnių galima dėvėti ir ilgą, sėdmenis dengiantį drabužį, tik geriausia, kad tai būtų trečia derinio detalė – švarkas, paltukas, ilgas megztinis.

Vida Press nuotr./Mados tinklaraštininkė Giorgia Tordini
Vida Press nuotr./Mados tinklaraštininkė Giorgia Tordini

Plačių klubų savininkėms nereikėtų derinti kelnių su ilgesniu, ties klubais pasibaigiančiu drabužiu. Jeigu pilvas apvalus, dėvėkite kelnes aukštesniu liemeniu, bet derinkite su liemenį dengiančiu viršutinės dalies drabužiu“, – patarė stilistė.

Ką reikėtų žinoti apie kelnių derinimą su batais? M.Skuodytės teigimu, svarbu, kad kelnių galas nesikirstų su aulo viršumi.

„Jei susikišate kelnes į aulą, jos turi tikrai ten susikišti ir nelandžioti. Jei tarp kelnių ilgio ir auliuko lieka tarpas, jis irgi turi būti aiškus. Jei kelnės ilgos, o po jomis aukštakulniai aulinukai, tos kelnės turi pakankamai užkristi, kad neatrodytų per trumpos“, – sakė stilistė ir priminė, kad čia lygiai taip pat kuriamos linijos, kurios vizualiai gali patrumpinti kojas.

Vida Press nuotr./Dree Hemingway
Vida Press nuotr./Dree Hemingway

Tad, pasak M.Skuodytės, jei jūsų kojos nėra labai ilgos, geriau nedėvėkite trumpų kelnių ir aulinių batų arba venkite didelių kontrastų tarp prigludusių kelnių ir aulinukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius