Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviškų lietpalčių kūrėjos ėmėsi užkariauti JAV

Prieš dvejus metus Virginija Gildutė ir Vigita Garbuzaitė sukūrusios pirmąjį lietuvišką lietpalčių ženklą „Ducktail Raincoats“ galvojo ne tik apie mūsų šalies orų potencialą. Lietuvišką lietpaltį, įkvėptą anties formų, jau pamėgo Japonijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Šveicarijos ir šalių kaimynių gyventojai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Ducktail Raincoats“ lietpaltis: Uni Williams
„Ducktail Raincoats“ lietpaltis: Uni Williams / Erico Itos nuotr.

Tačiau šį sezoną lietpalčio kūrėjos pradėjo nuo išsiskyrimo, nes V.Garbuzaitė, atsiradus galimybei, išskrido į Jungtines Valstijas, o V.Gildutė liko Lietuvoje rūpintis lietpalčių gamyba. Dvi draugės ryžosi dideliems pokyčiams, nes svajoja užkariauti JAV rinką, o ją pasiekti nuotoliniu būdu labai sunku, tad teko vykti ten ir plėtrą pradėti vykdyti gyvai.

Sezoną jos pradėjo nuo naujo modelio pristatymo JAV, Nevados valstijoje. Fotosesija vyko Las Vegaso miesto senamiestyje. „Ši vieta buvo pasirinkta, nes senamiestį šiuo metu stengiamasi atgaivinti. Anksčiau buvusią prastos reputacijos miesto dalį bandoma paversti traukos tašku, kur renkasi vis daugiau jaunimo, meno ir verslo atstovų. Jame jau kuriasi naujos parduotuvės, restoranai, technologijų ir kitos įmonės, pramogų centrai“, – pasakoja V.Garbuzaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Vigita Garbuzaitė festivalyje „Coachella“
Asmeninio archyvo nuotr./Vigita Garbuzaitė festivalyje „Coachella“

Lietpalčių fotosesiją įamžino JAV gyvenantis žymus fotografas iš Nigerijos Ericas Ita. Jo darbai puikuojasi tokiuose žurnaluose kaip „Sports Illustrated“, „Cosmopolitan“, „Inked“, FHM, „L.A. Times“, „Hollywood Access“, „Car Kulture Deluxe“. Jis taip pat yra dirbęs su tokiomis tarptautinėmis įmonėmis kaip „American Express“, „Sony“ ar „Microsoft“.

Erico Itos nuotr./„Ducktail Raincoats“ lietpaltis: Uni Williams
Erico Itos nuotr./„Ducktail Raincoats“ lietpaltis: Uni Williams

„Ericas fotografuoja Amerikoje, Europoje, Vakarų Afrikoje. Fotosesiją pristatyti buvo pasirinktas modelis Uni Williams iš Los Andželo. Ji dirba modeliu jau nuo 9-erių ir yra pristačiusi ne vieno žinomo prekių ženklo kolekcijas. Uni dar tik 19-a, bet ji pati kuria drabužius ir dirba stiliste“, – pasakoja V.Garbuzaitė.

V.Gildutė teigia, kad šį kartą naujasis JAV pristatytas lietpaltis iš pirmo žvilgsnio gali priminti klasikinį ilgą lietpaltį, tačiau jis yra originalus ir išsiskiria prekių ženklui būdingomis detalėmis.

„Mes išliekame ištikimos savo pirminės idėjos akcentams. Todėl lietpaltis turi tamsoje šviesą atspindinčius skeltuką, diržą ir rankogalių dirželius. Lietpalčio sijonas yra itin platus, gobtuvas patogiai prigludęs, kišenės erdvios. Šis modelis puikiai tinka moterims, mėgstančioms klasikinį, elegantišką įvaizdį, taip pat toms, kurios mėgsta apsiauti sportbačius ir lietpaltį derinti prie laisvesnių drabužių“, – sako V.Gildutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius