-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvė I.Daugirdaitė: reikia daryti taip, kaip pačiam atrodo teisinga

Balandžio 14 d. ant „Mados infekcijos“ podiumo Ieva Daugirdaitė pristatys kolekciją, skirtą miesto moteriai. Laukinių Vakarų įkvėpta dizainerė skelbia audinių ir moters charakterio laisvės sezoną.
Ievos Daugirdaitės kūryba
Ievos Daugirdaitės kūryba / Asmeninio archyvo nuotr.

Baigusi aprangos dizaino bakalauro studijas Vilniaus dizaino kolegijoje, I.Daugirdaitė pradėjo kurti kolekcijas moterims. Nuo tada, kai 2011 m. konkurse „Injekcija“ tapo laureate, ant „Mados infekcijos“ podiumo savo kūrybą ji pristatė keturis kartus iš eilės. Šiemet dizainerė grįžta pasisėmusi naujų žinių ir pasiryžusi nustebinti savo kūrybiniais sprendimais.

– Ieva, koks buvo tavo kelias mados pasaulio link?

– Vos pabaigusi mokyklą įsėdau į traukinį be atgalinio bilieto – pradėjau studijuoti kostiumo dizainą ir dirbti šioje srityje. Savo noru, vedama didelių troškimų, niekieno neverčiama.

Pradžia buvo pati lengviausia ir kartu pati sunkiausia. Nėriau į projektus, išbandymus be jokių baimių, be didelių svarstymų ir galvojimų.

Pradžia buvo pati lengviausia ir kartu pati sunkiausia. Nėriau į projektus, išbandymus be jokių baimių, be didelių svarstymų ir galvojimų. Tuo metu neturėjau patirties ir praktinių žinių, todėl norėjau kuo greičiau jų įgauti, kuo daugiau sužinoti ir išmokti.

Leki, darai ir, neturėdamas ko prarasti, rizikuoji. Dažnai atsimušdavau į sieną, nes pradedančiojo niekas nežino, sunkiau susitarti ir pristatyti savo darbus, kai jų nėra daug. Mokaisi, augi, darai, laikas eina ir tik vėliau sustoji apsižvalgyti ir pamatai, kad jau esi kažkur, kur pats nesitikėjai, o gal net neplanavai būti.

– Stilius ir mada – koks tavo santykis?

– Čia kaip druska ir pipirai. Visada ir ant visko, bet su saiku.

– Kas, tavo nuomone, formuoja madą?

– Mados formavimosi pagreitį diktuoja žmogus. Pačios mados kryptis formuoja ir siūlo dizaineriai, kūrėjai, tendencijų sudarytojai ir t. t. Tačiau viso to kiekį ir kiek ilgai tam tikra mada, tendencija ar spalva užsilaikys parduotuvių lentynose, padiktuojame mes – tie, kurie perkame. Jei yra paklausa, atsiranda ir pasiūla. Viskas yra susiję ir rinkoje nebus raudonų kojinių daugiau nei juodų, nes to nereikia.

Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba
Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba

– Ar galėtum išskirti stilingiausią sezoną?

– Pavasario pabaiga, visa vasara, rudens pradžia ir tas žiemos laikas, kai yra sniego, šviečia saulė ir yra ne per šalta.

Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba
Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba

– Kaip prasideda tavo diena?

– Visos mano dienos yra skirtingos, bet galiu įvardyti nekintančius savo rytus. Tai vandens stiklinė ir du puodeliai juodos kavos kartu su dienos naujienomis internete. Taip prasideda diena.

– Kokį poilsį mėgsti ir kada geriausiai pailsi?

– Kalbant apie poilsį, tik neseniai pradėjau vertinti tiesiog gulėjimą lovoje, filmų žiūrėjimą, knygų skaitymą, dažniau leidžiu sau užsiimti niekais. Visada pailsiu keliaudama. Nors, tiesą pasakius, kurdama aš taip pat ilsiuosi.

– Kokį geriausią patarimą esi gavusi?

– Kažkada kažkur perskaičiau, kad visiems žmonėms neįtiksi, todėl reikia daryti taip, kaip patinka ir atrodo teisinga tau pačiam. Manau, tai yra geriausias patarimas, kurį esu gavusi.

Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba
Asmeninio archyvo nuotr. / Ievos Daugirdaitės kūryba

„Mados infekcija“ vyks balandžio 13 ir 14 d. Vilniaus Šiuolaikinio meno centre. Tam, kad jubiliejinį „Mados infekcijos“ podiumą papuoštų naujausi kūrėjų darbai, ne mažiau svarbu ir drąsiai žingsniuojantys modeliai. „Infekcijos kastingas“, į kurį kviečiami ne tik profesionalūs modeliai, vyks kovo 24 d. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius