-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mados mylėtojus kviečia antroji „Vyrų mados savaitė“

Kovo 2–12 d. Lietuvoje vyks jau antroji „Vyrų mados savaitė“. Pernai sulaukusi didelio stilingųjų šalies vyrų susidomėjimo šiemet ji bus dar įspūdingesnė: daugiau renginių, daugiau įkvepiančių paskaitų, dar daugiau žinomų užsienio mados veidų ir, žinoma, intriguojantys stilingiausių Lietuvos vyrų rinkimai – kas perims stilingiausiojo titulą iš Juozo Statkevičiaus?
„Pitti Uomo“ vyrų mados savaitė Florencijoje
„Pitti Uomo“ vyrų mados savaitė Florencijoje / Marijos Palaikytės nuotr.

„Stilius – tai kelių skirtingų komponentų derinys: mados ir meno pojūčio, asmenybės ir drąsos išsiskirti iš kitų, supratimo ir fantazijos išlaisvinimo kiekvieną dieną. Lietuvoje apstu stilingų žmonių, bet nesumeluosiu sakydama, kad daug dažniau kalbama apie moterų stilių, – sako viena renginio iniciatorių, vyrų stiliaus namų ir meno erdvės „Trend Wave“ įkūrėja Marija Palaikytė. – Šia savaite norime atskleisti mados ir meno darną, suburti stilinguosius ir įkvėpti jų pavyzdžiu sekti kitus.

Didžiuojamės, kad pasidalyti savo patirtimi su Lietuvos auditorija pritraukiame tikrus tarptautinio lygio mados industrijos profesionalus. Tad turime ambiciją, kad šis renginys ilgainiui išaugtų iki tarptautinio lygio standartus atitinkančio festivalio ir taptų tradicinis.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vyrų mados savaitės uždarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vyrų mados savaitės uždarymo akimirka

Šiais metais per „Vyrų mados savaitę“ laukia daugybė renginių. Kovo 3–12 d. vyks a. a. dizainerio Egidijaus Sidaro atminimui ir talentui pagerbti skirta paroda, kurios lankytojai galės susipažinti su šio kūrėjo dešimtmečio darbų retrospektyva. Kovo 6 ir 9–10 d. kino teatre „Pasaka“ bus rodomi išskirtiniai dokumentinio filmo seansai apie legendinį mados fotografą Billą Cunninghamą. Mados fotografijai jis skyrė net penkiasdešimt metų, buvo vienas išskirtinių Niujorko fotografų, savo nuotraukose fiksavęs tik išskirtinį stilių turinčius žmones.

Vida Press nuotr./Billas Cunninghamas
Vida Press nuotr./Billas Cunninghamas

Kovo 7 d. mados mylėtojų laukia net keli naujausių kolekcijų pristatymai. Vyrams skirtus drabužius pristatys Lietuvos dizaineriai: Lilija Larionova, „Pando“ ir „Kristi Andress“, taip pat svečiai iš užsienio: „One Wolf“ iš Latvijos, iš Libano kilęs, daug metų Italijoje praleidęs ir šiuo metu Lietuvoje gyvenantis Paulis Rizkas, „The Dark“. Renginio organizatorių teigimu, pristatomų kolekcijų sąrašas turėtų pailgėti.

„Mark&Migle photography“ nuotr./Lilijos Larionovos kolekcijos „White horses“ kolekcijos modeliai
„Mark&Migle photography“ nuotr./Lilijos Larionovos kolekcijos „White horses“ kolekcijos modeliai

Kovo 8 d. savo įžvalgomis dalysis šios „Vyrų mados savaitės“ žvaigždė – tarptautinio lygio mados industrijos ekspertas, charizmatiškasis Danilo Venturi. Tai vienos įtakingiausių pasaulyje mados mokyklų „Polimoda“ direktorius, mados analitikas, rašytojas, paskaitas skaitantis didžiausiose mados sostinėse: Paryžiuje, Tokijuje, Milane. Vilniuje D.Venturi kalbės apie madą kitaip – per kultūros, verslo ir tendencijų reikšmės modernioje visuomenėje prizmę. Po paskaitos organizatoriai kvies į diskusiją su lektoriumi.

Kovo 9–11 d. prekybos centre „Go9“ bus laikinai atidaryta „Pop Up“ tipo vyriškos mados parduotuvė. Apsilankę šioje parduotuvėje turės išskirtinę galimybę iš arti apžiūrėti ir įsigyti visas kovo 7 d. ant podiumo pristatomas vyriškas kolekcijas ir kitus vyriškos estetikos atributus.

Tai tik dalis būsimos „Vyrų mados savaitės“ renginių. Artimiausiu metu organizatoriai informuos ir apie kitus, be jų, ir apie savaitės kulminaciją – stilingiausių Lietuvos vyrų apdovanojimus. Kaip ir pernai pretendentus galės rinkti kiekvienas, netrukus bus praneštos visos rinkimų detalės.

„Vyrų mados savaitės“ renginiai vyks kultūros bare „Kablys“. Pasak organizatorių, ši vieta pasirinkta neatsitiktinai. „Tai moderni eklektiška erdvė, puikiai papildanti renginio koncepciją. Grubios betoninės sienos ir aptrupėję puošnių raštų fragmentai čia kontrastuoja su tolygiai išdirbtu minimalizmu – taip primindami industrines erdves, tačiau su savitu didingumo prieskoniu. Visai kaip stilingi vyrai – minimaliais akcentais gebantys sukurti ir pabrėžti savo išskirtinumą“, – sako „Trend Wave“ bendrasavininkė Julija Valiulienė.

Daugiau informacijos apie „Vyrų mados savaitę“ galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame oficialiame renginio puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius