Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį įvykusioje „Mados infekcijoje“ – 9 kolekcijos ir dėmesys vyrų madai

Šeštadienio vakarą didžiausiu mados renginiu Lietuvoje vadinama „Mados infekcija“ savo gerbėjus pakvietė į neįprastą, unikalią vietą – buvusį Vilniaus taksi parką, kuriame kadaise rikiavosi 500 volgų, o šiandien čia savo naujausius modelius išrikiavo devyni Lietuvos ir užsienio dizaineriai.
„Mados infekcijos 2021“ kolekcijų modeliai
„Mados infekcijos 2021“ kolekcijų modeliai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Daugelį metų „Mados infekcijos“ namai buvo Šiuolaikinis meno centras Vilniuje, o pats renginys vykdavo pavasarį. Nenuostabu, kad pandemija pakoregavo daugelį mūsų įprasto gyvenimo aspektų, taigi ir renginių. Dėl jos praėjusį ir pernai metų pavasarį negalėjusi įvykti „Mados infekcija“ buvo perkelta į rudenį.

Praėjusių metų spalį ji buvo surengta Naujojoje Vilnioje esančiame „Dūmų fabrike“, į kurį mados mylėtojai net du vakarus iš Vilniaus geležinkelio stoties vyko specialiai užsakytu traukiniu.

Šiemet renginiui jo organizatoriai paskyrė vieną dieną ir išsirinko kitą – ne mažiau unikalią – erdvę.

„Manau, ir žmonėms tokios vietos įdomios, ir mums, madų kūrėjams, įdomu tokiose netikėtose erdvėse atsirasti. Sakyčiau, tai netgi tampa tendencija, prie to prisidėjo ir pandemija, žmonės pristatymus pradėjo rengti ir pajūryje, ir levandų laukuose, ir kitur.

Surasti įdomią, unikalią erdvę yra labai gerai. Ir, jei Vilnius dar jų turi, vadinasi, dar ne viską sugriovė ir ne visas industrines erdves perdarė“, – – 15min sakė idėjinė „Mados infekcijos“ vadė, dizainerė Sandra Straukaitė ir pridūrė, kad vietos paieškas iš dalies apsprendė ir pandeminė situacija – norėjosi erdvės, kurioje niekam nereikėtų grūstis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Mados infekcija 2021“: Sandra Straukaitė (centre)
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Mados infekcija 2021“: Sandra Straukaitė (centre)

Kalbėdama apie renginį, dizainerė užsiminė, kad prieš „Mados infekciją“ vykusioje paskaitoje apie madą italų dizaineris Massimiliano Giornetti iškėlė hamletišką mintį: „Parduoti ar svajoti?“ To, pasak jos, savo žiūrovų ir visų žmonių klausia ir „Mados infekcija“:

„Kad jie nebūtų tokie buitiški, riboti. Norisi visiems leisti pasireikšti, būti laisviems, kūrybingiems, įdomiems, niekas gi mums netrukdo gyventi įdomiai, taip, kaip mes norime, nebūti niurzgliais, pilkomis pelytėmis, o kurti savo aplinką, savo gyvenimą, savo Lietuvą.“

Įprasta, kad „Mados infekcija“ yra tapusi vieta pasirodyti jauniems dizaineriams, laimėjusiems „Injekcijos“ konkursą. Taigi ir šiemet renginyje savo naujausius darbus pristatė penki iš šešių praėjusį rudenį vykusios „Injekcijos“ nugalėtojų: pagrindinį prizą už mados dizainą ir publikos simpatijas pelniusi Liepa Aliukaitė, „Polimodos“ universiteto Italijoje studentai Domenico Orefice ir Valerie Armas, estas Tauri Västrikas ir Adelė Burokaitė.

Be jų, savo naujausias kolekcijas ant podiumo išrikiavo ir keturi „Mados infekcijos“ senbuviai: S.Straukaitė, Morta Nakaitė, iš Londono sugrįžęs Saimonas Tartenis ir iš Norvegijos atvykusi Vaida Voraitė.

Šiųmetės „Mados infekcijos“ dizaineriai savo kolekcijose gana didelį dėmesį skyrė vyrų madai. Tai gal labai ir nestebina, turint galvoje, kad dabar ir moterų madoje vyrauja didesni, laisvesni (oversized) siluetai ir dažnai sakoma, kad moterys iš vyrų spintos skolinasi ne vieną drabužį.

Dar prieš renginį dizainerė atskleidė, kad norėdami įgarsinti 3 tūkst. kv. metrų erdvę, pasitelkė neįprastą sprendimą, kurio, kaip pati sakė, veikiausiai nėra buvę nė viename šou pasaulyje – visi žiūrovai kolekcijų pristatymus stebėjo užsidėję ausines.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svečiai rinkosi į „Mados infekciją“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svečiai rinkosi į „Mados infekciją“

„Mes visada laužome stereotipus, taisykles, nebijome, esame drąsūs, manau, tuo mes ir įdomūs. Galbūt Lietuvoje mes daug ko neatitinkame ir daug kam neįtinkame, bet mes žiūrime į pasaulį ir esame atviri jam“, – sakė S.Straukaitė ir užsiminė, kad tikisi, jog galbūt kitąmet viskas sugrįš į senąsias vėžes ir „Mados infekcija“ vėl bus rengiama pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius