Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios šį sezoną striukės ir paltai: kokius rinktis?

Kalbant apie viršutinius drabužius, šį sezoną, stilistės Gretos Kukštaitės teigimu, dominuoja pūstumas, patogumas, didesni, laisvi siluetai ir ilgis. Ji išskyrė, kokios striukės ir paltai dabar yra madingi, taip pat aptarėme jų derinimo klausimą ir tai, ką būtų galima vadinti nebemadingais.
Mergina vilki paltą
Mergina vilki paltą / 123RF.com nuotr.

Striukės

Paklausta apie madingiausias striukes, G.Kukštaitė išskyrė keturis tipus.

Vienas jų – pūstos, didelės, masyvios. Pasak stilistės, jos gali būti įvairiausių spalvų, net ir ryškių. Būtent pastarųjų netrūko „Dolce & Gabbana“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

„Didelę pūstą striukę siūlau rinktis toms, kurioms norisi laisvo, neįpareigojančio stiliaus“, – rekomendavo G.Kukštaitė.

Dar viena šio sezono striukių tendencija – dygsniuotos. Paprastai jos irgi yra laisvesnio, platesnio silueto, ilgesnės.

Mėgstančioms patogumą, bet norinčioms daugiau elegancijos – striukė, akcentuojanti liemenį. Galite rinktis sujuosiamą dirželiu, surauktą ar įliemenuotą ties liemeniu.

„Vasarą ir rudenį buvo galima pastebėti bomberio modelio švarkų. Dabar madingos tokio tipo striukės. Jos gali būti ne tik striukinio audinio, bet ir kailinės“, – sakė stilistė.

Paltai

Kalbėdama apie paltus stilistė išskyrė net keletą akcentų, į ką reikėtų orientuotis šį sezoną.

Visų pirma, kaip sakė G.Kukštaitė, dabar labai madingi itin ilgi, beveik žemę siekiantys, paltai.

Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Kokios spalvos paltą rinktis, priklauso nuo jūsų. Vyrauja klasikinės spalvos: juoda, ruda, bordo, bet, jei mėgstate, jūsiškis paltas gali būti ir ryškesnių spalvų.

Mėgstančioms klasiką ir norinčioms, kad paltas tiktų prie visko, G.Kukštaitė siūlo rinktis neutralias spalvas.

Pasak stilistės, diržu sujuosiamas paltas – jokia naujiena, tačiau būtent šis akcentas vienas madingiausių šį sezoną. Diržas turėtų būti iš to paties audinio kaip ir paltas.

Kita tendencija – susegamas paltas, nes kostiuminė mada šį sezoną yra labai aktuali. „Tad paltas gali atrodyti kaip švarkas, tik ilgas“, – sakė G.Kukštaitė.

Šį sezoną madingi ir dirbtinio kailiniai paltai, ir kailinės detalės. Pasak stilistės, kailinis gali būti visas paltas arba tik apykaklė, rankovės. „Tik reiktų žiūrėti, kad tos kailinės detalės neatrodytų pigiai ir atrodytų šiuolaikiškai“, – pabrėžė G.Kukštaitė.

Dar kalbant apie ilgus sujuosiamus paltus, stilistės teigimu, madingi vadinamieji striukinio modelio paltai.

Kaip ypač madingą paltų raštą šį sezoną G.Kukštaitė išskyrė – gyvūnų, o dominuojantį – leopardo.

Dar vienas akcentas, kuriuo gali išsiskirti paltas, – įstatyti didesni petukai. „Tarsi iš devintojo dešimtmečio“, – patikslino stilistė.

G.Kukštaitės teigimu, madingi ir odiniai bei lateksiniai paltai, bet itin atvėsus orai, jie daug šilumos nesuteikia.

„Žiemą su jais šilta nebus. Tad jie daugiau yra įvaizdžio akcentas, kai reikia kur nors pasipuošti“, – sakė stilistė ir pridūrė, kad odinis paltas gali būti tamsios arba kaip tik ryškios ar pastelinės spalvos.

Paklausta, ar reikėtų kreipti nors kokį dėmesį, derinant viršutinius drabužius prie kitų, stilistė G.Kukštaitė sakė, iš esmės jokių taisyklių šiuo klausimu nėra.

„Ir prie pūkinių striukių šiandien be jokių taisyklių deriname aukštakulnius ir kokius puošnesnius drabužius, tad čia – visiška saviraiška, kaip norime atrodyti, koks mūsų asmeninis stilius ir ką juo norime pasakyti.

Jei jūsų stilius – elegantiškas, moteriškas, klasikinis, galbūt pūkinės striukės prie suknelės ir aukštakulnių nevilkėsite ir rinksitės paltą. Tačiau paltas ir sportinė apranga ar avalynė – jau seniai nieko nebestebina“, – kalbėjo stilistė.

Aptempti viršutiniai drabužiai nebemadingi

Pasiteiravus, ar yra striukių, paltų modelių, kurie jau išėję iš mados, G.Kukštaitė sakė, kad būtų galima išskirti nemadingų drabužių, bet iš esmės kiekvienas žmogus kuriasi savo stilių – ką jis mėgsta, kas jam tinka.

„Į tendencijas galima atsižvelgti, tačiau jos neturėtų lemti žmogaus stiliaus. Tarkime, dabar madingi kailiniai paltai, kailinės detalės, bet galbūt jūs visiškai nemėgstate kailio, tai ir nereiškia, kad privalote įsigyti tokį drabužį. Arba dabar madinga išryškinti liemenį, bet jūs galbūt kaip tik mėgstate laisvesnius siluetus.

Todėl visada ir sakau, kad reikia žiūrėti į tai, kas jums patinka ir tinka labiausiai, o ne aklai vaikytis mados tendencijų, – sakė stilistė ir grįždama prie klausimo, įvardijo, kad kaip nebemadingus būtų galima išskirti ankštus, aptemptus, smarkiai įliemenuotus drabužius.

– Šaltuoju sezonu apskritai norisi laisvumo, šiltumo, jaukumo, tad viršutinis drabužis geriau laisvesnis, o ne itin prigludęs prie kūno.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius