Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aurimėlio balandėliai iš šviežių kopūstų

Kai prekybos centre pamatau šviežius kopūstus, tai pirma mintis, kad bus „balandėliai“. Man jie patys skaniausi iš šviežio, žalio, minkšto kopūsto.
Aurimėlio balandėliai
Aurimėlio balandėliai / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 1 gūžės šviežio kopūsto;
  • 1 kg smulkintos mėsos;
  • 200 g virtų ryžių;
  • 2 morkų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2-3 svogūnų;
  • Česnako;
  • 2 saliero stiebų;
  • Paprikos, čili paprikos;
  • 1 l pomidorų sulčių;
  • Druskos, pipirų, lauro lapelių, čiobrelio, džiovintų daržovių mišinio.

Gamyba:

Pirmiausiai puode apverdame kopūstą ir nuimame lapus (šviežias kopūstas greitai verda, maždaug kas 3min nuimu po 2-3 lapus).

Pasiruošiame įdarą. Į dubenį dedame smulkintą mėsa, virtus ryžius, pakepintą svogūną, česnaką ir morką. Mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, džiovintų daržovių mišinio. Viską gerai išmaišome.

Į kiekvieną kopūsto lapą dedame įdaro ir suvyniojame.

Puode pakepiname smulkintą svogūną, morką, saliero stiebus, česnaką, papriką. Sudedame balandėlius, užpilame pomidorų sultimis, dedame keletą lauro lapelių, čiobrelio, čili paprikos, pagardiname druska ir pipirais. Troškiname apie 1val ant silpnos ugnies.

Patiekiame su bulvių koše, burokėlių salotomis, raugintais agurkais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius