Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: triušienos tinginio balandėliai

„Labai skanus, gana greitai ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas“, – taip šiuos tinginio balandėlius pristato kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis. Ir išties viskas žymiai lengviau ir paprasčiau, kai įdaro nereikia vynioti į kopūstų lapus bei rūpintis, kad šie kūriniai troškinami dar ir neiširtų. Išbandykite ir jūs!
Triušienos tinginio balandėliai
Triušienos tinginio balandėliai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos triušienos;
  • 50 g ryžių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g kopūsto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • rūkytos saldžiosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame maltą triušieną, mušame kiaušinį, beriame ryžius, prieskonius, sudedame sutarkuotą morką, svogūną, kopūstą ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišome ir formuojame „balandėlius“. Apvoliojame miltuose, apkepiname keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

2. Į troškintuvą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintą česnaką, svogūną, morką, saliero stiebų, papriką ir šiek tiek kopūsto. Beriame druskos, pipirų, lauro lapelių.

Tinklaraštininko nuotr. /Pakepintos daržovės
Tinklaraštininko nuotr. /Pakepintos daržovės

3. Apkepus daržovėms, sudedame „balandėlius“, nuskustas bulves ir užpilame padažu (pomidorų pasta, grietinėlė, truputis vandens, prieskoniai).

Tinklaraštininko nuotr. /Puode – triušienos tinginio balandėliai
Tinklaraštininko nuotr. /Puode – triušienos tinginio balandėliai

4. Troškiname orkaitėje 170 laipsnių karštyje apie 1,5 val.

Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos tinginio balandėliai
Tinklaraštininko nuotr. /Triušienos tinginio balandėliai

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Skanių idėjų galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius