2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Burnoje tirpstanti jautiena su Azijos prieskoniu

Atšalus orams, vis dažniau žvilgčiojame į rimtesnius produktus. Siūlome pasigaminti sotų, bet burnoje tirpstantį jautienos troškinį, kuriam akcentą suteikia Azijos virtuvės karalius – imbieras.
Jautienos troškinys
Jautienos troškinys / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 300 g brandintos jautienos,
  • 400 g ryžių,
  • 1 paprikos,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • gabalėlio imbiero šaknies,
  • sezoninių žalumynų.

Marinatui:

  • 1 arbat. š. miltų,
  • 1 arbat. š. majonezo,
  • 1 valg. š. sojos padažo.

Gaminimas:

Išvirkite ryžius.

Sumaišykite marinatą: sojos padažą sumaišykite su majonezu, miltais.

Gabaliukais supjaustykite jautieną ir užpilkite marinatu. Leiskite pastovėti ir prisigerti prieskonių.

Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite jautienos gabaliukus. Kepkite keletą minučių nuolat maišydami.

Mėsą išimkite ir padėkite atskirai.

Į keptuvę sudėkite supjaustytas daržoves. Kai suminkštės – ant viršaus sudėkite virtus ryžius. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kartu su daržovėmis ir ryžiais sumaišykite jautieną ir patroškinkite, kol mėsa suminkštės.

Baigus kepti ant viršaus užberkite mėgstamų žalumynų - petražolių, svogūnų laiškų ar kalendrų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką