-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daniški blyneliai – gardiems ir vėlyviems pusryčiams

Blynelių variacijų nors vežimu vežk! Ar esate ragavę daniškų? Kviečiame pamėginti ir pasigaminti!
Daniški blyneliai
Daniški blyneliai / Shutterstock nuotr.
  • nubraukto šaukštelio sausų mielių,
  • 100 g grikių miltų,
  • 100 g kvietinių miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • šaukštelio cukraus,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 250 ml pieno,
  • šaukšto lydyto sviesto blyneliams kepti.

Kaip gaminti:

1. Mieles sumaišykite su šaukštu šilto pieno.

2. Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, sumaišykite, įmuškite kiaušinius, supilkite mielių tirpalą, apie 100 ml šilto pieno ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Tada supilkite likusį pieną, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 val. pakilti.

3. Danai šiems tradiciniams vėlyvųjų pusryčių blyneliams kepti naudoja specialią keptuvę, tačiau ir paprastoje jie puikiausiai pavyks. Įkaitinkite sviestą, šaukšteliu krėskite tešlos ir kepkite iš abiejų pusių.

4. Tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi arba apšlakstytus medumi.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius