Ingredientai:
- 2 rutuliukai buratos (po 125 g);
- 2 apelsinai;
- 1 nedidelė cukinija;
- 2 keptos ir marinuotos paprikos (piquillo);
- 20 g šviežių mėtų;
- 15 g šviežių bazilikų;
- 1 citrina;
- tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- šviežios čiabatos.
Gaminimas:
1. Nulupę apelsinus supjaustome juos griežinėliais.
2. Susmulkiname mėtas ir bazilikus. Bulvių skustuku supjaustome cukiniją (išskyrus sėklų viduriuką) pailgais ir labai plonais griežinėliais. Supjaustome piquilo pailgais ir plonais šiaudeliais.
3. Dubenyje sumaišome cukinijas, piquilo, mėtas, bazilikus, išspaudžiame pusės arba visos citrinos sultis, užbarstome druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus viską atsargiai išmaišome.
4. Į lėkštes dedame apelsinus, tada ant viršaus cukinijų salotas, o galiausiai gražuoles buratas. Apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi. Valgome su šviežia čiabata.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalinasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.