Cukinijos yra viena iš vertingiausių daržovių, pasižyminčių daugybe naudingų medžiagų. Jos yra žinomos dėl savo maistinės vertės, mažo kaloringumo ir įvairių gamybos galimybių. Cukinijos yra populiarus ingredientas daugelyje patiekalų ir pasižymi švelniu, neutraliu skoniu, kuris puikiai derinasi su kitais ingredientais.
Cukinijose gausu vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kitų naudingų medžiagų. Jose taip pat yra skaidulinių medžiagų, mažas cukraus kiekis. Cukinijos gali padėti organizmui pašalinti nuodingąsias medžiagas, tokias kaip švinas, radioaktyvusis stroncis, gyvsidabris ir cholesterolis, taip sumažinant tikimybę susirgti vėžiu ir kitomis ligomis.