Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Gurmaniškai keptos bulvės

Naujo patiekalo su bulvėmis galimybės neribotos – lengvai gaminama įvairiomis formomis ir drąsiai gardinama įvairiais skoniais. Receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfos“ kulinarai.
Kepta bulvė
Kepta bulvė / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 vnt. didelės keptos bulvės su odele;
  • 2 arbat.š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ arbat.š. česnakinės druskos;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 50 g graikiško jogurto;
  • 1 vnt. keptos paprikos;
  • Kelių bazilikų lapelių.

Gaminimas:

1.Bulvę nuplaukite, odelę subadykite šakute, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 220–200 laipsnių apie 1 val. Šalia padėkite ir pusiau perpjautą papriką.

2. Įpjaukite bulvę, aliejų sumaišykite su česnakine druska ir supilkite ant bulvės. Dar kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus.

3. Fetą sumaišykite su jogurtu, įberkite pipirų, sumaišykite su keptos paprikos minkštimu.

4. Paruoštą padažą sudėkite ant keptos bulvės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis
Reklama
95 metų gimtadienį atšventusi „Astra LT“ į modernius sprendimus investavo kiek daugiau nei 600 tūkst. eurų