-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykit kvapnų keksą iš vos 4 ingredientų, vienas jų gali gerokai nustebint

Iškepti keksą nėra sudėtinga – svarbu laikytis recepto, neimprovizuoti su vienų produktų keitimu kitais, taip pat nepermaišyti tešlos. Tada belieka išlaukti, kol keksas iškeps, atvės ir galima skanauti. O šįsyk siūlome receptą, kuris pagal ingredientų skaičių pretenduoja būtų paskelbtas minimalistu. Bet bus skanu!
Apelsininis keksas
Apelsininis keksas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 dideli arba 3 mažesni apelsinai, idealu – ekologiški;
  • 200 g miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • skardinė saldinto sutirštinto pieno.

Gaminimas:

1. Jei naudojate ne ekologiškus apelsinus, labai kruopščiai juos nušveiskite naudodami sodą, o tada nuplaukite po tekančiu vandeniu. Apelsinus nusausinkite, o tada nutarkuokite vieno jų žievelę ir atidėkite ją į šoną.

2. Pačius apelsinus dėkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite vandeniu, kad visiškai juos apsemtų, puodą užkaiskite, o kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 40–60 min., kol apelsinai bus visiškai minkšti. Išgriebkite juos iš vandens, sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki piure konsistencijos (mums reikės 275 g).

3. Kepimo popieriumi išklokite pailgą keksui kepti skirtą kepimo formą, o orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Dubenyje sumaišykite apelsinų piurė, miltus, kepimo miltelius ir sutirštintą pieną (šaukštą jo pasilikite). Gautą masę pilkite į paruoštą kepimo formą, dėkite į orkaitę ir kepkite 40–45 min.

5. Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės, iškart aptepkite atsidėtuoju sutirštintu pienu, pabarstykite nutarkuota apelsino žievele, o tada leiskite visiškai atvėsti ir tik tada pjaustykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius