Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ivetos naminiai kibinai su kiauliena – sotus ir gardus užkandis

Kibinus pamėgę daugelis, tačiau vyrauja mitas, kad juos namuose išsikepti užtrunka. Ne vieną šimtą kibinų iškepusi ir Vievyje šeimos kepyklėlę „Taiveta“ įkūrusi Iveta Bliujūtė sako, kad kibinams daug laiko nereikia, o kuo dažniau kepi, tuo greičiau ir pagaminti pavyksta, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kibinai
Kibinai / Dariaus Ivanausko nuotr.

Pasak Ivetos, reikia daryti tai, ką moki geriausiai. „Pačiai patinka eksperimentuoti virtuvėje, tobulinti receptus, pabaigiau ir konditerės kursus. Dabar kepu ne tik kibinus, bet ir šakočius. Pastarųjų kepimo mokiausi iš šakočius daugybę metų kepusio meistro Marijampolėje, kuris perdavė savo receptą ir išmokė jį tobulai iškepti. Prisiliesti prie autentikos yra neįkainojama patirtis“, – sakė I.Bliujūtė.

Dabar Ivetos šeimos kepamų kibinų ar šakočio dažnas užsuka važiuodamas pro Vievį, o kaip gi kibinus pasigaminti namuose, pasidalina ir savo paslaptimis. Receptas pateikiamas su kiaulienos sprandine, tačiau galima naudoti ir vištienos krūtinėlę.

Tešlai reikės:

  • 500 gramų miltų,
  • druskos,
  • 1 kiaušinio,
  • 250 gramų sviesto (šalto),
  • 200 gramų grietinės.

Kiaulienos įdarui reikės:

  • 500 gramų kiaulienos sprandinės,
  • 1 svogūno,
  • druskos,
  • pipirų.

Aptepimui reikės:

  • 1 kiaušinio.

Kaip gaminti:

1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su druska bei įpjaustome šaltą sviestą. Pirštais suformuojame trupinius. Tuomet įmušame kiaušinius, sudedame grietinę bei viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

2. Ruošdami įdarą smulkiai supjaustome svogūnus bei kiaulieną. Pagardiname pagal skonį druska, pipirais bei viską gerai išmaišome.

3. Atvėsusią tešlą padaliname rutuliukus ir formuojame kibinus. Tešlą iškočiojame, į apskritimų vidurį dedame pasiruošto įdaro ir užlankstome galus.

Dariaus Ivanausko nuotr./Kibinai
Dariaus Ivanausko nuotr./Kibinai

4. Galiausiai kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius