Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti
2023 01 26

Kavos ekspertas F.Sanapo – apie kavą su cukrumi, kapsules ir kofeino „bombas“

Viena vertus, kava – įprastas, kasdienis gėrimas, kita vertus, apie jos paruošimą, savybes, asmenines simpatijas ir antipatijas galima kalbėti be galo. Neseniai Lietuvoje partnerių kvietimu viešėjęs italas kavos ekspertas Francesco Sanapo įsitikinęs – geriausia kava yra ta, kuri patinka konkrečiam žmogui ir visai nesvarbu, tai espresas ar kapučinas, becukris gėrimas ar saldi jo versija.
Francesco Sanapo
Francesco Sanapo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

F.Sanapo apie kavą gali kalbėti valandas – atskleisti nuo kasdienių kavos ruošimo patarimų iki kavos be kofeino subtilybių ar tvarios kavos auginimo bei gamybos. Jis yra 3 kartus tapęs kavos gėrimo ir ragavimo čempionu Italijoje, o 2013 m. pasaulio kavos ruošimo čempionate pateko į jo finalą.

Pašnekovas, Lietuvoje viešėjęs kavinės „Italala“ įkūrėjų kvietimu, pasakoja, jog savo, kaip kavos eksperto, kelią jis pradėjo tėčio kavos namuose Apulijoje, o vėliau įkūrė savo rūšinės kavos skrudyklą „Ditta Artigianale“ Florencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus