Dabar populiaru
Jurga Vaičiūtė

Jurga Vaičiūtė


MAISTAS redaktorė

Esu 15min.lt Maisto rubrikos redaktorė. Su prekės ženklu 15min esu dar nuo tada, kai tai buvo nemokamai didžiuosiuose Lietuvos miestuose dalinamas laikraštis, tad iš vidaus sekiau ir dalyvavau daugybėje pokyčių ir transformacijų.

Išbandžiusi kelias skirtingas pozicijas portale, šiuo metu rašau apie tai, kas bene labiausiai siejasi su mano pomėgiu – maistą ir gastronomiją. Taigi, darbas ir hobis mano gyvenime neatsiejamai persipynę. Dar viena mano interesų sritis – knygos, todėl, kai tik lieka laiko, prisidedu kuriant ir portalo dalį, skirtą literatūrai.

Vilniaus universitete studijavau filosofiją, vėliau dirbau gastronomijai skirtame žurnale bei Atviros Lietuvos fondo projektuose.  

Visi autoriai

Autoriaus naujienos

Prestižiniame jaunųjų šefų konkurse Maskvoje pergalę šventė rusai, lietuvei – komplimentai už originalumą

Prestižiniame jaunųjų šefų konkurse Maskvoje pergalę šventė rusai, lietuvei – komplimentai už originalumą

Vėlų trečiadienio, spalio 9-osios, vakarą Maskvos Didžiajame teatre paskelbtas prestižinio pasaulinio kulinarinio konkurso „S.Pellegrino Young Chef“ regioninio etapo laimėtojas. Juo tapo ir į finalą...

Livija Gradauskienė: „Man geriausias tortas – žalia lašiša su avokadu ir bulvytėm“

Livija Gradauskienė: „Man geriausias tortas – žalia lašiša su avokadu ir bulvytėm“

Radijo laidų vedėja Livija Gradauskienė prisipažįsta, jog įkvėpimas gaminti kokį įdomesnį patiekalą ją aplanko tik tada, kai yra vardan ko tai daryti. Dar labiau ji mėgsta džiaugtis kitų gamintojų...

Žuvies restoranų savininkas, šefas Č.Žemaitis: „Restorane turi jausti jūros kvapą ir sezoniškumą“ 

Žuvies restoranų savininkas, šefas Č.Žemaitis: „Restorane turi jausti jūros kvapą ir sezoniškumą“ 

Kol netyla diskusijos, kas yra lietuviška virtuvė – ar ją reikia tik atrasti, ar naujai (per)kurti, restoranų „Šturmų švyturys“ Ventės rage bei Vilniuje savininkas, virtuvės šefas Česlovas Žemaitis...

Prof. R.Laužikas: „Pasakodami apie gastronominę tradiciją dažniau renkamės dalykus „for fun“ užuot pasirinkę tai, kas tikra“

Prof. R.Laužikas: „Pasakodami apie gastronominę tradiciją dažniau renkamės dalykus „for fun“ užuot pasirinkę tai, kas tikra“

Vilniaus universiteto profesorius Rimvydas Laužikas yra vienas rimčiausių Lietuvos gastronomijos istorijos tyrinėtojų, nors pats šią savo interesų sritį traktuoja labiau kaip pomėgį. Besiklausantieji...

Gurmanai sulaukė kulminacijos: paaiškėjo, kas atsidūrė reitingo „30 geriausių restoranų“ viršūnėje

Gurmanai sulaukė kulminacijos: paaiškėjo, kas atsidūrė reitingo „30 geriausių restoranų“ viršūnėje

Jau ketvirtus metus pirmąjį vasaros mėnesį Lietuvos restoranų rinkos dalyviai ir gurmanai gyvena azartiškoje įtampoje – net 3 savaites kasdien atskleidžiami reitingo „30 geriausių restoranų“...

Gurmaniškoji Klaipėda: nuo autentiško kaukazietiško maisto iki užburiančių desertų

Gurmaniškoji Klaipėda: nuo autentiško kaukazietiško maisto iki užburiančių desertų

Jei kas sumanytų aplankyti visus įdomius, kokybišką maistą ruošiančius Klaipėdos restoranus bei kavines, tektų dėliotis visai nemenką maršrutą. Uostamiestis turi ką pasiūlyti gurmanams: nuo kepsnių...

Kavinė ir dar šis bei tas: 3 nestandartinės vietos sostinėje, kur verta užsukti ne tik kavos

Kavinė ir dar šis bei tas: 3 nestandartinės vietos sostinėje, kur verta užsukti ne tik kavos

Vilniuje per pastaruosius metus pridygo tiek kavinių, kad išsirinks kiekvienas – nuo sofistikuoto kavos baro iki mažulytės kavinukės miesto pakraštyje. Šįkart supažindiname su 3 netinklinėmis kavinė...

Ieškantiems naujų „bruncho“ vietų: pasiūlė pusryčius, kokių sostinėje dar nebuvo

Ieškantiems naujų „bruncho“ vietų: pasiūlė pusryčius, kokių sostinėje dar nebuvo

Kai šalta, savaitgaliais gal ir maloniau pusryčiauti namie, kartais net lovoje. Tačiau suspindusi saulė verčia ristis ne tik iš lovų, bet ir iš namų bei ieškoti, kur papusryčiavus mieste. Tiems, kas...

Knygos „Savas margutis“ autorės: svarbiau ne tobulas margutis, o marginimo džiaugsmas ir bendrystė

Knygos „Savas margutis“ autorės: svarbiau ne tobulas margutis, o marginimo džiaugsmas ir bendrystė

Po dviejų savaičių švęsime Velykas, kai net namuose, kur senosios tradicijos nėra skrupulingai puoselėjamos, bus dažomi margučiai. Gal netobuli, tačiau jei marginti dėmesingai, kartu su artimais žmonė...

Savaitės vieta: gero maisto sakmės Vilniaus Sapiegų parke

Savaitės vieta: gero maisto sakmės Vilniaus Sapiegų parke

Kasdien vėl spiginanti saulė skatina dažniau iškišti nosį į lauką. Pietauti taip pat norisi ne greitosiomis mažoje biuro virtuvėlėje ar kokioje pusrūsio kavinėje, bet ten, kur daug žalumos, šviesos,...

Pasakiškas kepinys: puri žydiška pynutė „chala“

Pasakiškas kepinys: puri žydiška pynutė „chala“

Žymaus šefo Yotamo Ottolenghi knygoje „Jerusalem“ yra nuotrauka, kurią vis atsiverčiu tiesiog pasigėrėti, net jei tuomet nesirenku jokio recepto. Toje nuotraukoje užfiksuotas milžiniškas kalnas š...

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Ar esate valgę pyragą, kurio jau pirmas kąsnis priverčia užsimerkti iš malonumo? Man toks visada buvo, rodos, visai nesudėtingas, tačiau galintis būti stebuklingai skanus aguoninis keksas su...

Lietuvis M.Pravilonis – pasaulio someljė elite: kasdien dirba su vynu, bet parduotuvėse traukia asmens dokumentą

Lietuvis M.Pravilonis – pasaulio someljė elite: kasdien dirba su vynu, bet parduotuvėse traukia asmens dokumentą

Vienas žymiausių Lietuvos someljė Martynas Pravilonis prieš savaitę Belgijoje vykusiame pasaulio someljė čempionate it raketa šovė į patį šios specialybės atstovų elitą – užėmė 4-ąją vietą,...

Kavinės Antakalnyje įkūrėjai nė nemanė, jog saulė taip veiks lankytojų srautą

Kavinės Antakalnyje įkūrėjai nė nemanė, jog saulė taip veiks lankytojų srautą

Atrodytų, yra dėsnis: kuo toliau nuo miesto centro, tuo sunkiau rasti vietą, kur galima išgerti kokybiškos, rūšinės kavos, pasimėgauti puikiu desertu. Tačiau jau kuris laikas tai ne(be)galioja sostinė...

Ekspertė apie metus kavos ūkiuose: ant pakuotės išvydę savo vardą ūkininkai net apsiašarodavo

Ekspertė apie metus kavos ūkiuose: ant pakuotės išvydę savo vardą ūkininkai net apsiašarodavo

Visi metai keliaujant po Centrinės Amerikos ir Afrikos šalis, daug kavos, gausybė įspūdžių, o už tai dar gauni ir atlyginimą! Tokia suomės kavos someljė Annos Vanskos patirtis lengvai galėtų gauti „...

Knygos apie kavą autorius E.Ryklys: „90 procentų lietuvių nepatenkinti kava, kurią geria“

Knygos apie kavą autorius E.Ryklys: „90 procentų lietuvių nepatenkinti kava, kurią geria“

Kavos žinovo Emanuelio Ryklio kūrybinė veikla jau kelerius metus sukasi apie šį tamsų gėrimą. Pradėjęs nuo kavos pupelių skrudinimo ir prekės ženklo „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrimo, netrukus...

Vakarienės kryptis – Trakai: restoranas su atviruku už lango ir jungtiniu šefų meniu

Vakarienės kryptis – Trakai: restoranas su atviruku už lango ir jungtiniu šefų meniu

Šiek tiek įgrisus žiemai ir paslapčiom jau belaukiant pavasario nuotaiką gali pataisyti naujos maisto patirtys. Dėl to kartais verta palikti Vilnių, kur susitelkę daugiausia restoranų ir patraukti,...

„Stikliai“ tęsia atsinaujinimą: naujas Aludės meniu, cepelinai išlieka, kvies vėlyvųjų pusryčių

„Stikliai“ tęsia atsinaujinimą: naujas Aludės meniu, cepelinai išlieka, kvies vėlyvųjų pusryčių

Dar prieš Kalėdas svečiams pristatę atnaujintą „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ pagrindinio restorano meniu ir sulaukę puikių vertinimų, legendinės vietos savininkai tęsia visos grupės gastronominį...

Dovana – kulinarinė knyga: 10 įdomiausių naujienų apžvalga ir rekomendacijos

Dovana – kulinarinė knyga: 10 įdomiausių naujienų apžvalga ir rekomendacijos

Metų pabaiga jau tradiciškai gausiau papildė kulinarijai, gastronomijai skirtų knygų lentynas knygynuose. Jei mėgaujatės maisto gaminimu ar turite šeimos narių, bičiulių, kuriems virtuvė – tikrų...

Namų puošmena ir skani dovana – meduolinis namelis. Kepinių ekspertės receptas ir patarimai

Namų puošmena ir skani dovana – meduolinis namelis. Kepinių ekspertės receptas ir patarimai

Artėjant Kalėdoms namai pasidabina įvairiausiomis puošmenomis, tačiau viena mieliausių, šilčiausių, o ir skaniausių – savomis rankomis iškeptas ir pastatytas meduolinis namelis! Toks kepinys gali...

Pokyčiai „Stiklių“ restorane: naujas šefas, degustacinis meniu ir lietuviškos virtuvės tapatybės paieškos

Pokyčiai „Stiklių“ restorane: naujas šefas, degustacinis meniu ir lietuviškos virtuvės tapatybės paieškos

„Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranas, dažnai vadinamas tiesiog „Stiklių“ restoranu, nemažai daliai gurmanų tebėra legenda – ilgamečiai savininkai, kantraus įdirbio metai, aukšta paslaugų...

15min gidas: nauja maisto vieta Vilniuje, kur verta užsukti bent 14 kartų

15min gidas: nauja maisto vieta Vilniuje, kur verta užsukti bent 14 kartų

Kai pritrūksta noro klajoti po skirtingą maistą siūlančias kavines ir restoranus, ypač rudenišku oru, gera išeitis – keliauti ten, kur po vienu stogu pasitinka įvairovė. Pietaujantiems sostinės...

Besigėrintiems rudeniu Palangoje: 2 restoranai-naujokai, kviečiantys ne tik vasarą

Besigėrintiems rudeniu Palangoje: 2 restoranai-naujokai, kviečiantys ne tik vasarą

Nuostabūs orai artėjant savaitgaliui vilioja vėl palikti didmiesčius ir ieškoti auksinio rudens kur nors kitur. Kodėl gi neaplankius po vasaros dūzgesio nurimusios Palangos? Juolab, kad šią vasarą ryš...

R.Ničajienė apie naująją knygą: „Apie sveikus skanumynus nekalbu, apie maistingus – taip“

R.Ničajienė apie naująją knygą: „Apie sveikus skanumynus nekalbu, apie maistingus – taip“

Rudenį pats metas grįžti į jaukius namus, taip pat ir prie orkaičių bei naršyti pyragų receptus. Vienu iš puikių jų šaltinių galėtų tapti nuostabi, knygynus ką tik pasiekusi knyga – Renatos Ničajienė...

Knygų recenzija. Apie seksą ir neištikimybę – be lėkštų patarimų ir klišių

Knygų recenzija. Apie seksą ir neištikimybę – be lėkštų patarimų ir klišių

Ar patarimų apie sėkmingus santykius ir aistringą seksą pertekliaus laikais dar gali atsirasti autorių, kurie šia tema pasakytų ką nors naujo, taiklaus ir priverčiančio susimąstyti? Psichoterapeutei,...

Vasaros nestandartas: natūraliems ingredientams ištikimi „Tie kepėjai“ vilioja skaniausiais desertais

Vasaros nestandartas: natūraliems ingredientams ištikimi „Tie kepėjai“ vilioja skaniausiais desertais

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Sužavėtos natūralių saldumynų, seserys ėmėsi jų kūrybos, rezultatas – pasakiška receptų knyga

Sužavėtos natūralių saldumynų, seserys ėmėsi jų kūrybos, rezultatas – pasakiška receptų knyga

Seserys, tinklaraščio „Feed My Sister“ bendraautorės Asta ir Rūta jau 11 metų gyvena skiriamos nemenko atstumo – viena Vilniuje, kita Londone. Tačiau užtenka su abiem susėsti prie vieno stalo, kad į...

Vasaros nestandartas: japoniško maisto baras „Gyoza“, kur japonai pavalgo kaip namie

Vasaros nestandartas: japoniško maisto baras „Gyoza“, kur japonai pavalgo kaip namie

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Vasaros nestandartas: „Kaskasakè“ – nekukliai geras azijietiško maisto taškas sostinėje

Vasaros nestandartas: „Kaskasakè“ – nekukliai geras azijietiško maisto taškas sostinėje

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Vasaros nestandartas: ledainė, kur visada šviečia saulė, o ledai – patys skaniausi

Vasaros nestandartas: ledainė, kur visada šviečia saulė, o ledai – patys skaniausi

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Vasaros nestandartas: brolių „Kavos reikalai“, kur laukiami ir pažengusieji, ir pradinukai

Vasaros nestandartas: brolių „Kavos reikalai“, kur laukiami ir pažengusieji, ir pradinukai

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Vasaros nestandartas: pitarija „Fire Place“, kur svarbiausia maistas, o ne puošmenos ir lipšnybės

Vasaros nestandartas: pitarija „Fire Place“, kur svarbiausia maistas, o ne puošmenos ir lipšnybės

Vasarą, kai rytai ankstyvi, vakarai ilgi, o progų valgyti ne namie – apstu, geras metas aplankyti tas maisto vietas, kuriose dar nebuvote. Ir nebūtinai tik naujai atsidariusias ar įgrisusias...

Aukštoji greitojo maisto lyga: „ManGi Hot Dogs“ Kaune šeimininkė dešrainius dekoruoja pincetu

Aukštoji greitojo maisto lyga: „ManGi Hot Dogs“ Kaune šeimininkė dešrainius dekoruoja pincetu

Dešrainiai daugeliui lietuvių tėra pigus, greitas, ne itin įmantrus užkandis, kurį patogu sukimšti pagriebus kioske, degalinėje ar parduotuvės kavinėje. Sukimšti ir pamiršti, jei tik skrandis sė...

15min gidas: 5 įdomios madingojo „bruncho“ vietos sostinėje, kurios nusipelnė jūsų dėmesio

15min gidas: 5 įdomios madingojo „bruncho“ vietos sostinėje, kurios nusipelnė jūsų dėmesio

Vėlyvieji pusryčiai, kalbininkams grūmojant dar vadinami „brunchu“, ir Lietuvoje madingi jau kelerius metus. Savaitgalio pusryčiais, pereinančiais į pietus, siūlo mėgautis gana nemažai Vilniaus vietų....

2 naujienos kulinarinių knygų lentynoje: receptai iš TV ekrano ir linksma šeimos skonių istorija

2 naujienos kulinarinių knygų lentynoje: receptai iš TV ekrano ir linksma šeimos skonių istorija

Pavasarį dalis žmonių pasišauna maitintis tik vaisių kokteiliais, tačiau sąmoningesni valgytojai supranta, kad gyvenimas be blynų, makaronų ir tortų ilgainiui apkars. Todėl pavasarį racioną verčiau „...

N.Kiuberis – apie Vilniuje startavusį kavos festivalį: „Neapsilankyti čia – tai lyg ryte neišgerti kavos“

N.Kiuberis – apie Vilniuje startavusį kavos festivalį: „Neapsilankyti čia – tai lyg ryte neišgerti kavos“

Penktadienį, kovo 23-iąją, Vilniuje prasidėjo tris dienas vyksiantis „Vilnius Coffee Festival“. Į menų fabriką „Loftas“ kviečiantis renginys įkvėptas rimto, tačiau ir itin gyvo Londono kavos...

Išleistas Vilniaus „Geros kavos žemėlapis“: stilingame gide – 10 kavinių, kurios nusipelnė ir turistų dėmesio

Išleistas Vilniaus „Geros kavos žemėlapis“: stilingame gide – 10 kavinių, kurios nusipelnė ir turistų dėmesio

Kavos kultūra Lietuvoje pastaraisiais metais auga kaip ant mielių, Vilnius jau tikrai neatsilieka nuo kitų Europos sostinių, o kai kurias jų ir lenkia. Ketvirtadienio, kovo 22-osios, rytą pristatyta...

Prof. R.Laužikas ir šefas L.Čeprackas: Tai, kad esame kultūrų kryžkelėje – tikra dovana gastronomijai

Prof. R.Laužikas ir šefas L.Čeprackas: Tai, kad esame kultūrų kryžkelėje – tikra dovana gastronomijai

Rebusą, kas yra tikra „lietuviška virtuvė“, sprendžiame jau porą dešimtmečių. Ir ne tik profesionalai teoriniame lygmenyje, bet visi mes, valgytojai, labai praktiškai – ragaudami patiekalų, paž...

Susižavėję gardėsiu iš Transilvanijos ėmė juos kepti Vilniuje: tolimas šakočio giminaitis stebina forma ir skoniu

Susižavėję gardėsiu iš Transilvanijos ėmė juos kepti Vilniuje: tolimas šakočio giminaitis stebina forma ir skoniu

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris įžengęs pro kavinės „Skonio vėjas“ duris sostinės Senamiestyje, nesusidomėtų, kas gi čia taip užburiančiai kvepia. Ryškiausiai jaučiamas cinamono aromatas, o dar – už...

Saldžią knygą išleidusi K.Starkienė: „Jei dingtų penktadienio deserto tradicija, šeima manęs nesuprastų“

Saldžią knygą išleidusi K.Starkienė: „Jei dingtų penktadienio deserto tradicija, šeima manęs nesuprastų“

Kai kiek daugiau, kaip prieš metus Kotryna Starkienė metė sau iššūkį – kiekvieną penktadienį pagaminti naują, iki tol nebandytą desertą, o jo receptu bei nuotrauka pasidalinti socialiniame tinkle „...

Parašykite atsiliepimą apie 15min