15min be reklamos
Jurga Vaičiūtė

Jurga Vaičiūtė

MAISTAS redaktorė

Vilniaus universitete studijavau filosofiją, o po studijų ėmiau dirbti Atviros Lietuvos fondo projekte, skirtame kaimiškų bendruomenių skaitmeninio raštingumo ugdymui. Jam pasibaigus beveik atsitiktinai ėmiau rašyti tekstus žurnalui, skirtam gastronomijos kultūrai. Tada pajutau, jog žurnalistės darbas man limpa, o prakalbinti žmones ir rašyti – sekasi.

Į 15min atėjau dar nemokamo laikraščio laikais – buvau viena iš jo redaktorių. Vėliau keliavau per skirtingas pozicijas, kol man buvo patikėta kuruoti tuomet atsinaujinusią Maisto rubriką portale 15min.lt Tad ratas apsisuko – pradėjusi nuo tekstų apie gastronomiją, ir vėl prie jų grįžau.

Maistas yra ir vienas iš mano hobių – mėgstu gaminti, žiūrėti, kaip gamina kiti, kalbinti tuos, kas gamina gerai, išbandyti naujas vietas ir patiekalus. Per tuos metus, kai esu Maisto rubrikos redaktorė, teko vertinti restoranus projekte 30 geriausių restoranų, derinius Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionate, draugai, pažįstami, o kartais ir nepažįstami neretai manęs klausia naujų kavinių, restoranų ir kepyklų rekomendacijų, mielai jomis dalinuosi. 

Daugiau Mažiau

Autoriaus naujienos

„Žarijoje“ dirbęs Valeras bendravo su Šabaniausku, dabar jo laimė – į verslą įsitraukę vaikai
„Žarijoje“ dirbęs Valeras bendravo su Šabaniausku, dabar jo laimė – į verslą įsitraukę vaikai
6 restoranai ir kavinės Vilniuje, viliojantys puikiomis terasomis
6 restoranai ir kavinės Vilniuje, viliojantys puikiomis terasomis
Palangos restoranų glėbys jau atviras: kokių naujienų pažėrė ir kiek augo kainos?
Palangos restoranų glėbys jau atviras: kokių naujienų pažėrė ir kiek augo kainos?
Andriaus filmukai linksmina ir žadina apetitą: „Žmonės nustemba, kad nedirbu restorane“
Andriaus filmukai linksmina ir žadina apetitą: „Žmonės nustemba, kad nedirbu restorane“
Kokios vestuvės be torto! Ekspertės – apie jų madas, sudėtį ir kainas, kurios gali nustebinti
Kokios vestuvės be torto! Ekspertės – apie jų madas, sudėtį ir kainas, kurios gali nustebinti
Mamos ir dukrų trejetukas Kretingą užburs skanėstais, žada, kad bus „nuogne skanu“
Mamos ir dukrų trejetukas Kretingą užburs skanėstais, žada, kad bus „nuogne skanu“
Pasiimsite kavos ir padirbsite? Nustebsite, ką apie jus mano verslininkai
Pasiimsite kavos ir padirbsite? Nustebsite, ką apie jus mano verslininkai
Ekspertė atskleidžia nematomą restoranų pusę: plaukas ar vabaliukas lėkštėje – ne bjauriausia staigmena
Ekspertė atskleidžia nematomą restoranų pusę: plaukas ar vabaliukas lėkštėje – ne bjauriausia staigmena
Prie naujo žydų restorano Vilniuje vairo – patyręs tandemas: „Norim, kad žmonės čia jaustųs it namie“
Prie naujo žydų restorano Vilniuje vairo – patyręs tandemas: „Norim, kad žmonės čia jaustųs it namie“
Baltarusė Alena Vilniuje jaučiasi sava: išmoko kalbą ir visa galva nėrė į konditeriją
Baltarusė Alena Vilniuje jaučiasi sava: išmoko kalbą ir visa galva nėrė į konditeriją
Ateities kepsniui reikės ne mėsos, bet 3D spausdintuvo. Šia naujove svečius vaišino L.Čeprackas
Ateities kepsniui reikės ne mėsos, bet 3D spausdintuvo. Šia naujove svečius vaišino L.Čeprackas
Neradusi prieskonių, kokių ieškojo, Agnė įkūrė jų butiką: „Tai tikra magija virtuvėje“
Neradusi prieskonių, kokių ieškojo, Agnė įkūrė jų butiką: „Tai tikra magija virtuvėje“
Vilniečių pora Justiniškes lepina šviežiais kepiniais: „Žmonėms to reikia ne tik centre“
Vilniečių pora Justiniškes lepina šviežiais kepiniais: „Žmonėms to reikia ne tik centre“
Kur Vilniuje kepa skaniausius varškėčius?
Kur Vilniuje kepa skaniausius varškėčius?
Saldi Lietuvą pamilusio prancūzo misija – paskatinti lietuvius paragauti ko nors naujo
Saldi Lietuvą pamilusio prancūzo misija – paskatinti lietuvius paragauti ko nors naujo
Kur Vilniuje ieškoti skanėstų savaitgaliui pasaldinti: 7 puikios vietos
Kur Vilniuje ieškoti skanėstų savaitgaliui pasaldinti: 7 puikios vietos
Giedrės ir Jovitos skanėstų galima rast net filharmonijoje, dėl „macarons“ palūžta visi
Giedrės ir Jovitos skanėstų galima rast net filharmonijoje, dėl „macarons“ palūžta visi
„Trakų riestainiai“ tapo Kaziuko fenomenu: konkurentai laukė, kada jie viską parduos ir išvažiuos
„Trakų riestainiai“ tapo Kaziuko fenomenu: konkurentai laukė, kada jie viską parduos ir išvažiuos
Vilniuje – nauja saldi vieta, skirta vienam desertui: šeima idėją parsivežė iš Talino
Vilniuje – nauja saldi vieta, skirta vienam desertui: šeima idėją parsivežė iš Talino
Dietistė pažėrė kritikos teatro kavinės meniu, jos atstovai: „Bus paklausa, keisim“
Dietistė pažėrė kritikos teatro kavinės meniu, jos atstovai: „Bus paklausa, keisim“
Kaip išvirti skanias varškės spurgas: patarimai, kad pavyktų, ir patikrintas receptas
Kaip išvirti skanias varškės spurgas: patarimai, kad pavyktų, ir patikrintas receptas
Skanių blynų Vilniuje gidas: nuo purių amerikietiškų iki plonyčių lietinių
Skanių blynų Vilniuje gidas: nuo purių amerikietiškų iki plonyčių lietinių
Kaip iškepti tobulus lietinius: 7 svarbūs patarimai ir receptų rinkinys
Kaip iškepti tobulus lietinius: 7 svarbūs patarimai ir receptų rinkinys
Lyg cinamoninės bandelės, tik įdomiau: kepame riekelių ir beždžionėlių duoną
Lyg cinamoninės bandelės, tik įdomiau: kepame riekelių ir beždžionėlių duoną
Martyno kepykla Vilniuje sulaukė neregėto antplūdžio: sėkmės recepto nežino nė pats
Martyno kepykla Vilniuje sulaukė neregėto antplūdžio: sėkmės recepto nežino nė pats
Sukat galvą dėl savaitės pusryčių? 5 receptai, pagal kuriuos juos paruošit iš vakaro
Sukat galvą dėl savaitės pusryčių? 5 receptai, pagal kuriuos juos paruošit iš vakaro
Kaip gaminti populiarųjį indišką patiekalą „Butter chicken“: patarimai ir receptas
Kaip gaminti populiarųjį indišką patiekalą „Butter chicken“: patarimai ir receptas
Kepame naminę fokačiją: patarimai ir receptai – neminkytos mielinės ir su raugu
Kepame naminę fokačiją: patarimai ir receptai – neminkytos mielinės ir su raugu
Ką verta žinoti namie gaminant „Fish & chips“? 10 ekspertės patarimų
Ką verta žinoti namie gaminant „Fish & chips“? 10 ekspertės patarimų
Kavos ekspertas F.Sanapo – apie kavą su cukrumi, kapsules ir kofeino „bombas“
Kavos ekspertas F.Sanapo – apie kavą su cukrumi, kapsules ir kofeino „bombas“
Asta rinkodarą iškeitė į savo kepyklą, tam pastūmėjo desertų prenumeratų bumas
Asta rinkodarą iškeitė į savo kepyklą, tam pastūmėjo desertų prenumeratų bumas
Vaišių pažiba – sūrio lenta: kiek ir kokių sūrių bei priedų prie jų rinktis?
Vaišių pažiba – sūrio lenta: kiek ir kokių sūrių bei priedų prie jų rinktis?
5 skanios naujos vietos Vilniuje: nuo madingos kepyklos iki Tailando maisto
5 skanios naujos vietos Vilniuje: nuo madingos kepyklos iki Tailando maisto
5 skanūs tirštieji kokteiliai, kurie suteiks energijos
5 skanūs tirštieji kokteiliai, kurie suteiks energijos
Silkės ABC: kaip išsirinkti, mirkyti ir receptai – nuo silkės pataluose iki „foršmako“
Silkės ABC: kaip išsirinkti, mirkyti ir receptai – nuo silkės pataluose iki „foršmako“
Ekspertas – apie šaldytą žuvį: ką verta žinoti perkant ir kaip atitirpinti nepridarant klaidų
Ekspertas – apie šaldytą žuvį: ką verta žinoti perkant ir kaip atitirpinti nepridarant klaidų
Kalėdoms – kalakutas, žąsis, antis ar višta? Ekspertė – apie kiekvieno ypatybes
Kalėdoms – kalakutas, žąsis, antis ar višta? Ekspertė – apie kiekvieno ypatybes
Kokios šventės be kūčiukų: simbolika, naudingi patarimai ir net 5 skirtingi receptai
Kokios šventės be kūčiukų: simbolika, naudingi patarimai ir net 5 skirtingi receptai
Kulinarijos ekspertai – apie nemirtingą baltąją mišrainę: ką verta žinoti?
Kulinarijos ekspertai – apie nemirtingą baltąją mišrainę: ką verta žinoti?
Ką dovanoti gurmanui ar mėgstančiam suktis virtuvėj? 15 smagių ir vertingų idėjų
Ką dovanoti gurmanui ar mėgstančiam suktis virtuvėj? 15 smagių ir vertingų idėjų
Parašykite atsiliepimą apie 15min