Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kepinių eksperto receptas: prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas

Graži Trijų Karalių šventė Lietuvoje turi ir lašelį liūdesio – dažna šeima tą savaitgalį atsisveikina su Kalėdų eglute. Tačiau paguosti gali ne tik naujų švenčių – pavyzdžiui, Užgavėnių ar Velykų, – laukimas, bet ir kąsnelis saldėsio. Kad ir tokio, kokį tradiciškai šiai šventei kepa prancūzai. Autentišku jo receptu dalijasi Thierry Lauvray, jau ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis prancūzas, įkūręs sėkmingai veikiantį savo vardo kepyklėlių tinklą ir lepinantis gardžių kepinių trokštančius lietuvius.
Trijų Karalių pyragai
Trijų Karalių pyragai / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 2 sluoksniuotos tešlos lakštai;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 20 ml vandens.

kremui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 25 ml pieno;
  • 60 g cukraus pudros;
  • 30 g miltų.

migdoliniam įdarui:

  • 60 g minkšto sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g maltų migdolų;
  • 100 g cukraus pudros.
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyragas
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyragas

Kremo gaminimas:

1. Užvirkite pieną.

2. Išplakite du kiaušinius su cukraus pudra ir įmaišykite miltus.

3. Supilkite verdantį pieną ir gerai išmaišykite. Visą tai pilkite į nedidelį puodą, užvirinkite ir pavirkite apie 3 minutes.

4. Paruoštą kremą supilkite į dubenį, uždenkite ir palikite šaldytuve valandai.

Ryčio Šeškaičio nuotr. /Thierry Lauvray padeda formuoti Trijų Karalių pyragus
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Thierry Lauvray padeda formuoti Trijų Karalių pyragus

Migdolinio įdaro paruošimas:

1. Kiaušinių trynius iki baltumo suplakite su cukraus pudra.

2. Į plakinį įmaišykite sviestą, vėliau – maltus migdolus.

3. Kai atvės kremas, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.

Pyrago formavimas:

1. Kiaušinio trynį išplakite su vandeniu.

2. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą sluoksniuotos tešlos lakštą. Patepkite jį paruoštu kiaušinio plakiniu.

3. Ant lakšto dėkite migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų.

4. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus.

5. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

6. Dar kartą aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyragai
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyragai
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyrago kepimo popietė
Ryčio Šeškaičio nuotr. /Trijų Karalių pyrago kepimo popietė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje