-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kombučos gamintojai šio gėrimo gerbėjus kviečia į unikalų festivalį

Kombuča – per pastaruosius metus visame pasaulyje itin išpopuliarėjęs gėrimas, jau pamėgtas ir Lietuvoje. Pasirodo, mūsų šalyje kombučos daryklų koncentracija yra viena tankiausių Europoje, o dėl rinkos mažumo nemaža šio gėrimo dalis yra eksportuojama. Visus – ir norinčius išbandyti naujus skonius, ir dar tik susipažįstančius su juo – šią savaitę kviečia dviejų dienų kombučos festivalis sostinės Užupio rajone.
Dvi dienas Užupyje vyks kombučos festivalis
Kombučos festivalis / Organizatorių, Vida Press nuotr.

„Naujausios pasaulinės tendencijos labai greitai patraukė ir mūsų tautiečių dėmesį, tapome šalimi, kurioje kombučos daryklų koncentracija yra viena didžiausių Europoje. Tačiau vidaus rinka, nors labai sparčiai auganti, yra gan maža, todėl didesnė dalis Lietuvoje pagamintos kombučos yra sėkmingai eksportuojama į aplinkines šalis“, – teigiama festivalio organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Renginys vyks liepos 20–21 dienomis Užupyje, šalia „Baltic Shamans“ galerijos, Užupio meno inkubatoriaus ir baro „Pakrantė“ terasoje. Ši nestandartinė vieta puikiai tinka jaukiai praleisti laiką su sveiku maistu, desertais, muzika ir, žinoma, pagrindiniais herojais – fermentuotais gėrimais.

Organizatorių nuotr. /Kombučos festivalis
Organizatorių nuotr. /Kombučos festivalis

Festivalio metu vyks degustacijos, prezentacijos, gamintojai pasakos apie savo gaminamų gėrimų subtilybes, naudą sveikatai, derinimą su maistu, žinoma, bus galima sužinoti, kaip jį patiems pasigaminti namuose, bus galimybė įsigyti paties kombučos grybo. Organizatoriai žada, jog festivalio metu koncertuos „Baltasis Kiras“ ir Lukas Pilkauskas. Be to, bus netgi renkamas „Metų kombučos skonis“, prie šio gėrimo tinka ir fermentuotas maistas, taip pat desertai, viso to taip pat netrūks festivalio metu.

Vieninteliai pasaulyje kuria premium kombučą

„Fermentuotos arbatos gėrimas kombuča išgyvena tikrą renesansą: JAV kiekvienoje didesnėje parduotuvėje rasime kombučos skyrių, o Europoje ir Lietuvoje tai sparčiai populiarėjanti naujiena. Nors vyresni žmonės dar gerai žino, reikia tik šiek tiek priminti: didelis stiklainis, uždengtas balta drobule, ir jame plaukiojantis baltas gyvis – taip, mes kalbame apie tą patį gėrimą“, – rašoma pranešime.

Šį gėrimą galima subrandinti taip, kad skonis ir išvaizda bus sunkiai atskiriama nuo sauso ar putojančio vyno.

„Kombuča – tai ateities šampanas. Šį gėrimą galima subrandinti taip, kad skonis ir išvaizda bus sunkiai atskiriama nuo sauso ar putojančio vyno. Tokia kombuča, supilstyta į prabangius butelius, tampa net solidžia dovana kiekvienai progai. Labai džiugu, jog Lietuvos gamintojų kuriamų produktų kokybė garsina Lietuvą už jos ribų. Kombučos ACALA kūrėjai pirmieji išpilstė šį gėrimą į specialiai šampanui skirtus 1,5 l talpos magnum butelius. Tuo pačiu galime pasigirti, jog šiuo metu esame vienintelė šalis, pasaulyje turinti premium ženklu klasifikuojamą kombučą“, – pasakoja šio gėrimo entuziastas Martynas.

Gamintojo nuotr. /„Acala“ kombuča
Gamintojo nuotr. /„Acala“ kombuča

Beje, gamintojai akcentuoja, jog renkantis kombučą labai svarbu atkreipti dėmesį, ar tai tikra kombuča, ar tik kombučos gėrimas. Tam, kad bakterijos išliktų gyvos, gėrimas turi būti nepasterizuotas – termiškai neapdorotas, taip jame išlieka visos bakterijos ir fermentai. Antras svarbus faktorius: gėrimas turi būti tinkamai fermentuotas. Fermentacijos metu gėrimas savaime įgauna burbuliukų – šampanizuojasi, o cukrus ar medus bakterijų yra suskaidomas, tad galima sakyti, šis gėrimas neturi pridėtinio cukraus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius