Kombuča (gėrimas) Visos temos

Kombuča arba arbatos grybas – fermentuotas arbatos gėrimas.

Kombuča kilo iš Kinijos, bet ilgą laiką buvo pamiršta. XX a. paskutinį dešimtmetį pradėjo populiarėti Kalifornijoje, JAV ir sulaukė dėmesio Japonijoje, Rusijoje. Arbatos grybas yra acto rūgšties bakterijų ir mieliagrybio kolonija. Jo užpilai laikomi vaistais ir profilaktinėmis priemonėmis nuo ligų, turi vitaminų B ir D.

Kombuča

Vilniuje – kombučos festivalis: laukia mugė, degustacijos, paskaitos ir muzika

Martynas Žemavičius

20 Martyno metų Londone: uždirbo iš žinių apie vyną, patarinėjo Holivudo žvaigždėms, bet viską metė

Duonos gira

Simpatijos girai neslopsta, populiarėja ir kombuča: nauda ir receptai

Dvi dienas Užupyje vyks kombučos festivalis

Kombučos gamintojai šio gėrimo gerbėjus kviečia į unikalų festivalį

Lietuviai į užsienio rinkas žengia su išskirtiniais produktais

Susipažinkite: maži, veržlūs maisto prekių ženklai kartais nė neatpažįstami kaip lietuviški

Andrius Vilkas

Arbatos grybas, arba kombučia: apie poveikį sveikatai ir neįprastus panaudojimo būdus

Naminės kombučos gaminimas

Strelkabelka receptas: kaip namuose pasigaminti populiarėjančios kombučos

Užsisakykite 15min naujienlaiškius