„Traškios gijos į kitą lygį pakylės ir užkandžius. Iš jų galima susukti „lizdelius“ ir iškeptus pripildyti mėgstamais priedais – alyvuogėmis, sūriu, kumpiu, saulėje džiovintais pomidorais. Arba, besiruošiant Velykoms – putpelių arba šokoladiniais kiaušiniais. O vienas paprasčiausi ir greičiausiai pagaminamų užkandžių bus apvynioti šiais „angelų plaukais“ krevetes. Vos keli produktai, mažai darbo – ir turėsite įspūdingai atrodantį gurmanišką delikatesą“, – pranešime žiniasklaidai atkreipia dėmesį „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė.
Šį kartą ji siūlo išbandyti į traškią „kataifi“ tešlą įvyniotas krevetes. Esame tikri – jų skonis nustebins kiekvieną!
Ingredientai
- 200 g „kataifi“ tešlos
- 12 didelių nuluptų krevečių (palikite tik uodegos galą)
- 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
- 1 citrinos žievelė
- druska, pipirai
- alyvuogių aliejus
- mėgstamas padažas, pavyzdžiui, saldžiarūgštis, „aioli“ ar kitas (patiekimui).
Kaip gaminti?
- Krevetes pamarinuokite alyvuogių aliejuje su druska, pipirais ir citrinos žievele apie 1 val.
- Tešlą atitirpinkite ir „iššukuokite“ į ilgus plaukelius. Kiekvieną krevetę įvyniokite į tešlą, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Patiekite su mėgstamu padažu.