Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kukuliai su bolivinių balandų sėklomis: tirps burnoje!

„Kai išviriau šias bolivines balandas, negalėjau patikėti, kad jos tokios skanios. Kaip tik susiruošiau kepti maltinukus, tad panaudojau balandas maltinukų gamybai. Aš nerašysiu koks skanus patiekalas pavyko, nes noriu, kad ir jūs išbandytumėte ir tuo patys įsitikintumėte“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Kukuliai su bolivinėmis balandomis
Kukuliai su bolivinėmis balandomis / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

pusės stiklinės bolivinių balandų sėklų,

500 g pasirinktos maltos mėsos (rinkausi kalakutieną, sumaišytą su kiauliena),

svogūno,

4 skiltelių česnako,

2 kiaušinių,

po žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir paprikos miltelių,

aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Bolivines balandas užpilkite stikline vandens ir išvirkite. Atvėsinkite.

2. Svogūnus ir česnako skilteles išlukštenkite ir susmulkinkite.

3. Į dubenį sukrėskite mėsą, sužerkite atvėsusias sėklas, svogūnus, česnakus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

5. Drėgnomis rankomis suformuokite kukuliukus. Trumpai pakepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Paskui sudėkite ant skardos ir šaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Tiekite su daržovėmis.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius