Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lėtai keptos daržovės: paragaukite nuostabių pomidorų ir paprikų. 2 receptai

Kai turi gerus ingredientus, kartais tereikia lašo išmonės ir dar šiek tiek kantrybės, kad gimtų puikus užkandis ar visas patiekalas. Šįkart kviečiame atkreipti dėmesį į pomidoriukus bei paprikas – neskubant iškepus šias gėrybes orkaitėje, dar užmetus vieną kitą prieskonį, mėgausitės pasakišku jų skoniu. O kol tos daržovės kepa, ramiai užsiimkite savais reikalais – budėti prie orkaitės nebūtina.
Keptos paprikos
Keptos paprikos / Vida Press nuotr.

Keptos saldžiosios paprikos su raudonėliais ir česnakais

Ingredientai:

  • 5 didelės įvairių spalvų saldžiosios paprikos, perpjautos perpus, be sėklų ir membranų;
  • 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
  • 2 šakelės šviežio raudonėlio;
  • 2 lauro lapai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. šerio acto (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C] laipsnių temperatūros.

2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą dėkite centre, pjūvio puse į apačią.

3. Kepkite 70–80 min., kol paprikos iškeps, jų odelė pajuoduos. Leiskite kiek atvėsti, jei norite, supilkite actą ir išmaišykite. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį ar kaip sumuštinių ingredientą.

G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Paprikos
G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Paprikos

Kepti pomidoriukai su rozmarinais, kalendromis ir česnakais

Ingredientai:

  • 700 g vynuoginių pomidoriukų;
  • 2 šakelės šviežių rozmarinų;
  • 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
  • 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų (jei nemėgstate, galite ir nedėti);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą padėkite centre, pjūvio puse į apačią.

3. Kepkite 40–50 min., porąsyk atsargiai pamaišydami. Supilkite actą, išmaišykite, leiskite kiek atvėsti. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį, kaip sumuštinių ingredientą (balta duona + tepamas varškės sūris + pomidoriukai).

Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius