-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maltinukai su grybais: pasiilgusiems išskirtinio skonio

Maltinukai – tai toks klasikinis patiekalas, kuris patinka daugeliui, o ir variacijų – nors vežimu vežk. Šįkart – bandykite gaminti su grybais!
Maltinukai su grikiais
Maltinukai su grikiais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1,5 stiklinės grikių,

stiklinės mėgstamų miško grybų,

morkos,

2 šaukštų grietinės,

šaukšto sviesto,

svogūno,

3 skiltelių česnako,

2 virtų bulvių,

2 kiaušinių,

3 šaukštų miltų,

pagal skonį druskos, pipirų, įvairių žalumynų (petražolių, krapų).

Kaip gaminti:

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų. Per naktį pamirkykite.

2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.

3. Miško grybus susmulkinkite, morką sutarkuokite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Suberkite grybus ir morkas, dar pakepinkite, mišinį atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.

4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.

5. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be riebalų orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius