Ne tik skanus, ber ir gražus Aurimėlio silkės tortukas

Galima sakyti, kad šis silkės tortukas kažkiek panašus į silkę „pataluose“, tačiau jame nėra burokėlių, kurie tradiciškai naudojami „patalams“ gaminti. Majonezas taip pat truputį „pagerintas“, bet apie tai plačiau recepte. Šis tortukas puikiai tiks tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui.
Silkės tortukas iš „Aurimėlio virtuvės“
Silkės tortukas iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 didesnių morkų;
  • 1 didelio poro;
  • 1 skardinės konservuotų žirnelių (200g);
  • 2-3 marinuotų agurkų;
  • 300 g silkės filė;
  • 200 g majonezo;
  • 100 g kreminio sūrio;
  • Druskos, pipirų.

Gamyba:

Pirmiausiai išverdame bulves ir morkas (prieš tai nuplauname, bet nenuskutame). Atvėsiname ir nuvalome. Supjaustome kuo mažesniais kubeliais. Porą susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Marinuotus agurkus taip pat smulkiai supjaustome kubeliais.

Majonezą sumaišome su kreminiu sūriu, beriame truputį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.

Imame konditerinį žiedą (naudojau 20cm skersmens), jį dedame į lėkštę ir pradedame sluoksniuoti tortą.

Ant dugno dedame bulves, tepame majonezo kremo, tada morkos, kremas, kepti porai, kremas, žirneliai, kremas, marinuoti agurkai, kremas. O galiausiai ant viršaus dedame smulkiai pjaustytą silkę. Tortuką dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiant papuošiame.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?