Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neprilygstamas skanėstas: lengvas lyg pūkas bananinis tiramisu

Yra žmonių, kurie it pamišę dėl itališkos klasikos – nekepto deserto tiramisu. Vieni medžioja jį kavinėse ir restoranuose, būtinai ragauja kelionėse, kiti ryžtasi ir patys gaminti skanėstą namie. Jei nutarėte, jog klasikinio tiramisu šįsyk nesinori, būtinai išbandykite kitokią, bananinę, jo versiją. Pažadam – bus labai labai skanu!
Bananinis tiramisu desertas
Bananinis tiramisu desertas / Astos Černės nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 100 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
  • 250 g riebios plakamosios grietinėlės;
  • 1 didelis arba 2 maži, gerai sunokę bananai;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 150 g sausainių „Damų piršteliai“;
  • žiupsnis tarkuoto šokolado arba kakavos (pabarstyti viršų).

sirupui:

  • 100 g cukraus;
  • 60 ml brendžio, romo ar bananų likerio;
  • 125 ml stiprios kavos.

Gaminimas:

1. Į dubenį dėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą ar pastą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.

2. 1 bananą sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į maskarponės kremą.

3. Kitame dubenyje šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.

4. Paruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.

5. Antrąjį bananą supjaustykite griežinėliais.

6. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.

7. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines. Tuomet jų gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.

8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.

9. Paruoštus deserto indelius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį.

10. Prieš patiekiant apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius