Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: vieno kąsnio takų užkandžiai padarys įspūdį jūsų naujametinio vakarėlio svečiams

Traškūs mini takai yra jau senokai tapę įvairių Australijos restoranų madingais užkandžiais, dažnai patiekiamais kaip šefo komplimentas. Labai dažnai į tokį mažutį „kaušelį“ įdedama kas nors aromatingo iš Azijos virtuvės, tokiu būdu patraukliai ir netikėtai „suženijant“ Lotynų Amerikos ir Pietryčių Azijos virtuves.
Nidos Degutienės takų užkandžiai
Nidos Degutienės takų užkandžiai / Asmeninio arch. nuotr.

Mini takuose patiekiami saldžiai rūgštūs žalios žuvies tartarai su vos vos juntama vasabio nata, terijakio padažais pagardinti apkepintos mėsos įdarai, arba kremiški švieži avokadai su kokia nors skonio „paslaptimi“.

Tokius mini takus savo namuose prisijaukinau ir aš. Šventiniu laikotarpiu jie tikras išsigelbėjimas, be to, didelis palengvinimas, nes dalį darbų galima padaryti iš anksto. Tiesa, kaip ir su visais mini užkandžiais, ilgiausia laiko užima jų galutinis pabaigimas, pagražinimas, mat porcijos mažulytės, o kruopštumo (ir laiko!) tikrai reikia. Tokių užkandžių nepatarčiau gaminti labai iš anksto, nes traškioje tortilijoje pabuvę įdarai ją suminkštins, užkandis praras žavesį. Ruošdama mini takus paprastai nepersistengiu – tikslas ne primaitinti žmones iki soties, bet pasiūlyti jiems vieną-du kąsnius smagaus traškesio bendraujant. Be to, visada smagu nustebinti svečius skonių harmonija bei užkandžio puošnumu.

N.Degutienės nuotr./Vieno kąsnio takų užkandžiai
N.Degutienės nuotr./Vieno kąsnio takų užkandžiai

Toks užkandis tikrai padarys įspūdį jūsų naujametinio vakarėlio svečiams.

Jums reikės:

Traškiems mini takams:

  • 4 tortilijų (15 cm skersmens, pirktos prekybos centre, meksikietiškų ingredientų lentynoje) geriausia kukurūzų, iš bėdos tiks ir kvietinių miltų;
  • alyvuogių aliejaus (patogiausia - purškiamo, bet tiks ir įprastas);
  • druskos.

Įdarui:

  • 1 sunokusio avokado;
  • žaliosios citrinos sulčių;
  • šviežių kalendrų lapų;
  • druskos;
  • aitriosios paprikos;
  • vyšninių pomidorų;
  • valgomųjų svogūnėlių;
  • majonezo;
  • Chipotle in adobo padažo (arba sriracha)
  • Fetos sūrio;
  • Juodgrūdžių (nigela) sėklų (dėl grožio), tiks ir juodieji sezamai.

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (su vėjelio funkcija) arba 180 laipsnių be vėjelio. Pasiruoškite keksiukams kepti skirtą formą (naudosite ją apverstą).
  2. Iš tortilijų apvalia sausainiams formuoti skirtu žiedu išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus. Šiuos apskritimus sudėliokite vienu sluoksniu ant didelės lėkštės ir 30 s pašildykite mikrobangų krosnelėje (jei tokios neturit labai trumpam įkiškit į orkaitę) – taip tortilijos taps minkštos ir lanksčios.
  3. Vieną tortilijų pusę patepkite aliejumi ir pabarstykite smulkia druska (labai patogu šį darbą atlikti su purškiamu aliejumi). Tada sulenkite apskritimą pusiau aliejuota puse į apačią ir įsprauskite į tarpą tarp dviejų keksiuko ertmių, apverstoje kepimo formoje, kaip matote nuotraukoje. Suformuokite tokiu būdu visus takus. Aliejumi patepkite ir vidinę pusę, kai jau jie bus įsprausti į kepimo formą. Pašaukite kepti ir kepkite apie 12–13 minučių, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sukietėti kepimo formoje. Visiškai atvėsusius takus sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir galite juos laikyti 2–3 dienas (ilgainiui takai sugers drėgmę, tad praras traškumą).
    N.Degutienės nuotr./Vieno kąsnio takų užkandžiai
    N.Degutienės nuotr./Vieno kąsnio takų užkandžiai

  4. Pasiruoškite įdarus: dubenėlyje šakute sutrinkite avokadus, pagardinkite juos žaliųjų citrinų sultimis, druska ir aitriosimis paprikomis, įmaišykite pasmulkintų kalendrų. Kitame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus vyšninius pomidoriukus, pagardinkite druska, aitriąja paprika ir žaliosios citrinos sultimis. Mažame indelyje sumaišykite apie 1 šaukštelį majonezo su Chipotle in adobo padažu (arba sriracha)
  5. Prieš pat patiekiant takus kiekvieno jų vidų patepkite (mažo šaukštelio nugarėle) majonezo padažu, dėkite trintų avokadų, ant viršaus dėkite truputį pomidorų salsos, pabarstykite šiek tiek fetos ir trupučiu juodgrūdžių sėklų. Kad stabiliau laikytųsi, indo, kuriame tiekiau mini takus, dugne įbėriau saulėgrąžų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius