„Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus prekybininkų gretas vasario pradžioje papildę „Šefo pyragai“ jau sulaukė daugybės smaližių ir gurmanų simpatijų. Tuo stebėtis nereikėtų – šiuos kepinius daugybę metų kepantys vilniečiai Raimondas Skidzevičius bei Aida Litvinienė tiek puikiai išmano virtuvės paslaptis, tiek ypač kruopščiai rūpinasi savo gaminių kokybe.
Todėl artėjančios Velykos – dar viena proga įsitikinti, kodėl prie „Šefo pyragų“ „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje tįsta eilės. Ši šventė, sako A.Litvinienė, skirta ne tik bendrauti ar leisti laiką su artimaisiais. Velykos, anot jos, yra ir geras laikas sočiai bei gardžiai pavalgyti.

„Pyragas su vištiena – mūsų firminis, pradėjęs visą kepinių istorija. Tokią rekomenduotume pagrindinę Velykų stalo puošmeną. Jis gali būti aštrus arba neaštrus, pagal kiekvieno skonį. Šventėms taip pat labai populiarūs pyragai su lašiša, šitakių grybais, kopūstais, špinatais. O jei norisi labiau gurmaniško varianto, turime kepinių su jautiena, elniena. Tai – labai šventiški pyragai, pagardinti saulėje džiovintais pomidorais ir konservuotais artišokais“, – pasakoja A.Litvinienė.
Tačiau ne tik šie kepiniai, jos teigimu, papuoš Velykų stalą. Šventei, tikina pašnekovė, tobulai tiks ir saldūs pyragai, kuriuos kepėjai gamina su įvairiausiais įdarais. Tai „Filadelfijos“ sūris ir vyšnios, maskarponė ir aguonos, taip pat rabarbarai bei avietės, obuoliai ir daugelis kitų.
„Visgi didžiausias „Šefo pyragų“ delikatesas – „Napoleonas“. Jį kepame pagal šeimos receptą. Taip, kaip pyragą gamindavo dar mano mama ir močiutė. „Napoleoną“ ruošiame šiek tiek kitaip nei įprastai: jį pertepame plikyto sviesto kremu, kitas sluoksnis – obuolienė. Uogienę verdame patys, kad skonis būtų tikrai naminis. „Napoleoną“ gaminame ir su džiovintais vaisiais, galime ir be obuolienės, tik su kremu. Tereikia užsisakyti šiek tiek anksčiau. O dabar, ruošdamiesi Velykos, šį pyragą puošiame velykiniais simboliais – gėlytėmis, zuikiais, margučiais“, – šypsosi pašnekovė.

Paklausta, ko „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus lankytojams palinkėtų artėjančioms šventėms, A.Litvinienė kviečia jas praleisti džiugiai, pakiliai ir mėgaujantis gardžiausiu maistu.
„Mums patiems labai rūpi, kad žmonės galėtų skanauti tik kokybiškus pyragus. Todėl noriu akcentuoti – „Šefo pyragai“ yra naminiai, natūralūs, iš tikro sviesto ir pieno, bet ne miltelių. Kepiniuose nėra pridėtinių konservantų, įdarus ruošiame patys, savo rankomis. Už skonį ir kokybę atsakome“, – pažymi „Šefo pyragų“ bendraįkūrėja.

Švieži, natūralūs ir savo rankomis užauginti bei pagaminti yra ir kiti „Ogmios miesto“ ūkininkų turgaus produktai. Juos čia atveža virš 30 prekybininkų iš visos Lietuvos, kviesdami įsigyti kaimiškų kiaušinių, mėsos gaminių, rūkytos žuvies, įvairių sūrių, pieno gaminių, medaus. „Ogmios miesto“ ūkininkų turguje pirkėjų laukia ir daugelis kitų gėrybių: vaisių, daržovių, žolelių arbatų, sulčių, uogų, gėlių sodinukų bei dar daug, daug visko.
Artimiausias „Ogmios miesto“ ūkininkų turgus vyks balandžio 11-ąją. Kiekvieną penktadienį jis pirkėjų laukia Vilniuje, Verkių g. 29, „Ogmios mieste“, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.