TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Orkaitėje kepti varškėčiai

Jeigu norite palepinti šeimą gardžiais, bet liesesniais varškėčiais, kepkite juos orkaitėje. Pliusas dar ir tas, kad nereikės trypčioti prie keptuvės, o tuo metu galėsite ramiai gerti arbatą.
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 300 g varškės,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio kepimo miltelių,
  • 1 valg. š. grietinės.

Gaminimas:

Dubenyje ištrinkite varškę, kad joje neliktų gumuliukų, o dar geriau – pertrinkite ją per sietelį.

Į varškę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinį ir sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus.

Masę gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius blynelius. Juos dėkite į kepimo skardą ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus.

Kepkite maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Skanaukite su grietine ir uogiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius