Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pačių skaniausių kotletų paslaptis

Turbūt esate kokį kartą paragavusi draugės ar tetos keptų kotletų ir supratusi: „Maniškiai prieš TOKIUS – nieko verti!“ Nors kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių, kurių dažniausiai neišduoda, egzistuoja tam tikros taisyklės, kurių laikydamasi tikrai iškepsite pačius skaniausius kotletus!
Kotletai
Kotletai / Fotolia nuotr.
  • Kad kotletai būtų purūs, faršą reikia minkyti ne mažiau nei 10–15 minučių.
  • Iš svogūnais ir česnakais paskaninto faršo reikia iškart formuoti kotletus ir kepti juos – nelaukti, kol apdžius.
  • Kotletus patartina kepti gerai įkaitintoje keptuvėje – tik tuomet jie bus sultingi.
  • Iš pradžių paragavimui išsikepkite vieną kotletą – jei jis bus per kietas, į faršą įpilkite grietinėlės ar pieno. Jei masė per skysta ir kotletas iširo – pridėkite maltos žalios mėsos.
  • Į faršą nereikėtų dėti kiaušinio baltymo, nes tada kotletai būna sausi.
  • Smulkintą svogūną į faršą geriau dėti apkeptą – kotletai bus kvapnesni.
  • Vietoj piene mirkyto batono riekelių į faršą galima dėti mažiau riebaus tarkuoto sūrio arba grietinės.
  • Skaniausi kotletai pavyksta iš kiaulienos, jautienos ir vištienos mišinio.

ĮVAIRIŲ KOTLETŲ RECEPTŲ RASITE ČIA. JEI LAIKOTĖS ADVENTO PAPROČIŲ, PASPAUDĘ ŠIĄ NUORODĄ, GALĖSITE IŠSIRINKTI IR IŠMĖGINTI VISOKIAUSIŲ VEGETARIŠKŲ KOTLETŲ (IŠ KOPŪSTŲ, AVINŽIRNIŲ, BUROKĖLIŲ IR PAN.)


DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius