Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
05 12

Pasiruošęs sutikti svečius: graikiškas „netikras zuikis“

Rašant savo knygą „Izraelio skoniai“ bene labiausiai nustebinęs atradimas buvo žydiškas mėsos pyragas „kliops“, kuris yra ne kas kitas, kaip mūsiškis „netikras zuikis“! Iki tol maniau, jog maltos mėsos pyrago nuosavybė priklauso tik mums vieninteliams, lietuviams, tačiau panašu, jog žydiškos ir lietuviškos virtuvių labirintai tiek susipynę, jog kažin ar kas suseks, kaip į mūsų virtuves atkeliavo šis vaikystėje visų mėgtas patiekalas...
Graikiškas netikras zuikis
Graikiškas netikras zuikis / N.Degutienės nuotr.

O štai kai aptikau graikišką „netikro zuikio“ versiją, likau ne tik nustebusi, bet dar ir sužavėta minties įsukti maltos mėsos pyragą į taip plačiai Graikijos virtuvėje naudojamus vynuogių lapus! Na, argi ne puiki idėja, kuri ne tik labai puošniai atrodo ant stalo, bet pyragui suteikia to ypatingo poskonio, kurį turi marinuoti vynuogių lapai...

Maltos mėsos patiekalai man labai patinka savo paprastumu – jie tiesiog sukurti skubantiems. Juk nieko nėra paprasčiau sumaišyti mėsą su prieskoniais, kiaušiniu, džiūvėsiais ir sudėjus į kekso formą ir pašauti kepti.

Graikiškoji „netikro zuikio“ versija labiau šventiška (tačiau net jei atsisakysite visų „pagražinimų“, mėsos pyragas vis tiek bus labai gardus!), tad reikalauja truputį daugiau laiko ir pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius