-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikantiškos morkų salotos

O čia tai bent skonis – tiks ir prie kepsnių, ir prie gardžiai paruoštų bulvių!
Pikantiškos morkų salotos
Pikantiškos morkų salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • Apie 1,5 kg morkų,
  • 3 didelių svogūnų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 5 šaukštų aliejaus,
  • pagal skonį druskos, pipirų, cukraus,
  • 2 šaukštelių aitriosios paprikos.

Marinatui:

  • 1,5 litro vandens,
  • stiklinės obuolių acto,
  • po šaukštą druskos ir cukraus,
  • šaukštelio maltų kalendrų,
  • kelių kvapiųjų pipirų žirnelių.

Kaip gaminti:

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite norimo dydžio trintuve.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite. Česnakus sukapokite, svogūnus supjaustykite griežinėliais.

3. Tarkuotas morkas ir česnakus sumeskite į dubenį, berkite druskos, cukraus, paprikos ir kruopščiai išmaišius palikite bent 2 val. pastovėti, kad morkos prisigertų prieskonių.

4. Svogūnus pakepinkite karštame aliejuje, pagal skonį pasūdykite.

6. Marinato ingredientus užvirinkite ir užliekite morkas.

7. Sudėkite kepintus svogūnus ir išmaišykite. Palikite pasimarinuoti bent nakčiai ir skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius